کد خبر: 672509
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۱
يك كارشناس مسائل بين‌الملل در گفت‌و‌گو با «جوان‌آنلاين»
نعيمي گفت: مهم‌ترين موضوع اين چشم‌انداز روشن، ادامه مسير دموكراسي و همچنين يك نظام انتخاباتي كاملا مشخص و روشن است كه مي‌توان گفت مجموعا يك عراق به دور از استبداد و ديكتاتوري را وعده مي‌‌دهد
نيروي كافي براي پاكسازي داعش در عراق وجود دارد
جوان‌آنلاين: مصيب نعيمي، كارشناس مسائل بين‌الملل در گفت‌و‌گو با «جوان‌آنلاين» با اشاره به تركيب نهايي كابينه جديد عراق اظهار داشت: در بخش تشكيل كابينه مي‌توان گفت مهم‌ترين نتيجه اين است كه پس از يك كشمكش جديد و تحريك‌آفريني خارجي، سرانجام عراق توانست در يك همگامي جديد در مسير دموكراسي‌ رقم بزند.
 

نعيمي ادامه داد: در مدت زمان نسبتا كوتاهي رئيس قواي سه گانه يعني رئيس مجلس، رئيس جمهور و نخست وزير  تعيين شدند و بعد از آن مجلس راي اعتماد به كابينه فعلي داد كه البته اين كابينه كمي نقص دارد و قرار است اعضاي باقي مانده هفته آينده تعيين شوند. تحقق اين امر در چنين برهه‌اي كه عراق دستخوش برخي مسائل و بحران‌هاي خارجي و همچنين مسائلي داخلي است، يك نقطه عطف و موفقيت است.
 

اين كارشناس مسائل بين‌الملل افزود: نحوه سياست‌گذاري در عراق فردي نيست و در واقع مجموعه‌هايي كه از احزاب مختلف مردم در پارلمان عراق حضور دارند، در كنار هم و در رابطه با سياست‌گذاري‌ها تصميم مي‌گيرند و اين امر تقريبا عراق را قطعا به يك مسير روشن هدايت خواهد كرد.  
 

وي اذعان داشت: گروه‌هاي اصلي در تعيين كابينه سهيم بودند و تقريبا ظرف سه ماه گذشته شاهد جلسات و مشورت‌هاي بسياري در سطح كلان اعم از مجموعه‌هاي شيعه، سني و كرد بوده‌ايم لذا فصل آخر آن جلسات و معرفي كابينه و گرفتن راي اعتماد از پارلمان عراق در راستاي آن تفاهم و توافق اوليه بود.
 

نعيمي عنوان كرد: براي رئيس جمهور، نخست وزير، رئيس مجلس و وزرا تصميم جمعي گرفتند و به طور كل روي اين قضيه توافق شد كه به هر حال بايد يك دولت تمام عيار روي كار آيد و اين اتفاق در حال رخ دادن است. اگر چه بديهي است كه بعد از اين در نقطه نظراتي اختلافات وجود داشته باشد اما تقريبا مرحله جدايي و خصومت گروه‌ها و طوايف عراقي با يكديگر سپري شده و اين اتفاق رخ نخواهد داد. البته شايد از سياست‌هاي دولت نقد شود اما به هر حال همه به اين نقطه رسيده‌اند كه همه مسئولين عراق در يك كشتي هستند و آسيب رساندن به كشتي مي‌تواند براي همه خطر ايجاد كند از اين رو اختلافاتي كه وجود دارد هيچ‌كدام در جهت تجزيه شدن و رو در روي هم قرار گرفتن نيست.
 

به گفته وي هر كدام از گروه‌ها به زعم خود حقي را براي آن طايفه يا مجموعه‌اي كه به نمايندگي برگزيده‌اند، قائل هستند. لذا عراق با انتخاب كابينه جديد يك مرحله پرخطر را پشت سر گذاشت؛ مرحله‌اي كه تقريبا همه اركان يك نظام دموكراسي تكميل شد به استثناي دو وزير كه قطعا آن هم تا آخر هفته آينده آنها هم تعيين مي‌شوند.
 
 
وي در رابطه با آينده سياسي عراق گفت: چشم‌انداز مثبتي در رابطه با دولت فعلي عراق وجود دارد؛ چرا كه با توجه به پيشينه‌ي آقاي عبادي و نحوه گزينش نيروها و همچنين شرايطي كه در عراق وجود دارد، براي سياست‌هاي آينده توافق صورت گرفته است. عدم وابستگي به بيگانه، حفظ استقلال امنيت عراق، باز پس گرفتن سرزمين‌هاي اشغالي شمال عراق و تماميت ارضي اين كشور از جمله عناصر مثبت و صحيح اين چشم‌انداز است و تقريبا مي‌توان روي اين موارد حساب كرد.
 

نعيمي تصريح كرد: مهم‌ترين موضوع اين چشم‌انداز روشن، ادامه مسير دموكراسي و  همچنين يك نظام انتخاباتي كاملا مشخص و روشن است كه مي‌توان گفت مجموعا يك عراق به دور از استبداد و ديكتاتوري را وعده مي‌‌دهد. قطعا عراق به هيچ عنوان به دوران سياه گذشته بازنمي‌گردد.
 

وي با اشاره به مهم‌ترين چالش‌هاي پيش روي عراق گفت: مسئله اساسي كه برابر عراق قرار دارد و در مرحله اول اشغال بخشي از عراق توسط گروه‌هاي تكفيري مورد حمايت غرب چه در حال و چه در گذشته است و دوم دخالت، نفوذ و تحريك برخي از كشورها كه نگران ايجاد نظام دموكراسي در كشورهاي عربي هستند و بيم دارند كه ممكن است موفقيت اين دموكراسي به خودشان سرايت كند. اما مسئله سوم هم قطعا خواسته‌هاي مردم است.  
 

نعيمي معتقد است كه  مهم‌ترين خواسته مردم بازسازي عراق است كه هنوز در ويرانه‌هاي دوره صدام به سر مي‌برد و اگر مشكلات و مسائلي وجود دارد به طور كل به ارث مانده از آن دوران ديكتاتوري است كه متاسفانه بعد از آن هم در برهه‌اي در اشغال بيگانگان بود و در برهه‌اي ديگر هم درگير مسائلي امنيتي بود. دولت‌هايي كه در عراق طي ده سال گذشته روي كار آمدند نتوانستند خواسته‌هاي مردم را در بعد  رفاهي و امنيتي تامين كنند، از اين رو چالش پيش روي دولت جديد عراق سنگين است.
 

وي اضافه كرد: به رغم اختلافاتي كه ممكن است در هر طيفي وجود داشته باشد تاكيد همه طيف‌ها، گروه‌ها و اقوام در عراق بر همبستگي است و اين خود دستاورد و ضمانت مهمي است براي پيمودن مسير به سمت استقرار، امنيت و در نهايت بازسازي و تامين رفاه مردم.
 
 
اين كارشناس مسائل بين‌الملل پاكسازي گروه‌ تروريستي داعش در عراق را تصميم همه گروه‌ها دانست و گفت: براي پاك كردن اين گروه تروريستي در عراق نيروي مناسب و كافي انساني اعم از ارتش و داوطلب وجود دارد و براي آزادسازي سرزمين خود تجهيزات و امكانات خوبي تامين مي‌كنند. لذا نمي‌توان براي داعش آينده‌اي متصور شد و بايد گفت عراق آخرين نقطه سكوت و نابودي آنهاست. اگر چه مقداري ملاحظات در خصوص نحوه عمليات‌ها زمان را براي پايان دادن به اين بحران به عقب انداخته اما قطعا اين اتفاق در عراق خواهد افتاد و عراق توان و جايگاه مناسب را هم براي اين كار دارد و البته بايد سياست‌گذاري‌هاي لازم در اين زمينه اعمال شود.
 

نعيمي با اشاره به سياست‌گذاري‌هاي ممتاز عراق يادآور شد: عراق را يك مجموعه اداره مي‌كند نه فرد؛ اگر چه نخست‌وزيري يا رياست جمهوري به فرد خاصي ارائه شده اما سياست‌گذاري آنها در بين كشورهاي عربي ممتاز است، به دليل اينكه مجموعه‌هايي كه در راس كار قرار دارند به جايگاه مسير دموكراسي رسيده‌اند، گر چه شرايط تبعاتي براي عراق داشت اما حداقل اين شرايط باعث شد در عراق اين خط واقعي مجموعه‌هاي تروريستي بر عالم آشكار شود. چون قبل از اين در سوريه بسيار مبهم بود و گرچه بارها گفته شد اما غرب اين مسئله را نمي‌پذيرفت ولي اين بار نكته مهم و  شناسايي تروريست‌هاست كه اگر شناسايي نمي‌شدند، در آينده خطراتشان براي امنيت منطقه و جهان اسلام چند برابر مي‌شد.   
                  

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار