جوانآنلاين: آلبرت بغزيان، كارشناس مسائل اقتصادي در گفتوگو با «جوانآنلاين» با اشاره به تاثير كاهش نرخ تورم بر معيشت خانواده اظهار داشت: تعيين نرخ تورم يك مسئله رياضي است، به طور مثال در سال گذشته ما تورم 35 درصدي داشتيم و در حال حاضر اين تورم به 25 درصد رسيده است بنابراين تورم 10 نسبت به سال گذشته كاهش داشته و در واقع نسبت به سال قبل قيمتها 10 درصد كمتر افزايش داشته است و از اين رو گفته ميشود نرخ تورم كاهش پيدا كرده است، اما همچنان قدرت خريد مردم پايين است.
بغزيان ادامه داد: كاهش نرخ تورم به منزله ارزاني نيست. زماني ميتوان گفت قيمتها كاهش پيدا كرده است كه نرخ تورم منفي باشد، اما از آنجا كه اكنون نرخ تورم مثبت است، همچنان با افزايش قيمتها مواجه هستيم، اما نه به شدت آن افزايشي كه در سال گذشته رخ داد.
به گفته بغزيان، اعلام كاهش نرخ تورم به نوعي بازي با الفاظ است و در واقع اگر سال گذشته نرخ تورم 35 درصد بود امسال مردم با 25 درصد افزايش تورم روبرو هستند.
اين كارشناس مسائل اقتصادي معتقد است، در سال گذشته نرخ تورم 35 درصد افزايش پيدا كرد و دليل آن افزايش نرخ ارز، جهش دستمزدها و تحريمها بود و اين در حالي است كه در سال جاري ما با اين افزايشها مواجه نيستيم و تورم فعلي ناشي از افزايش دستمزدها و قيمتهاي تنظيم شده است اما اين افزايش تورم نبايد به اندازه 25 درصد باشد.
وي عنوان كرد: كاهش نرخ تورم به نشانه اين نيست كه شرايط زندگي بهتر شود چرا كه كماكان قدرت خريد مردم پايين آمده است،در سال گذشته اين قدرت خريد 35 درصد بود و در سال جاري نيز 25 درصد كاهش پيدا ميكند و در نهايت 60 درصد ميشود و افراد كاملا حس ميكنند تورم قدرت خريدشان را كم كرده است اما تفاوت اين كاهش اين است كه سال گذشته ناگهان 35 درصد كم شد و امسال 25 درصد.
بغزيان يادآور شد: تا زماني كه نرخ تورم مثبت باشد مردم اين احساس زيان را خواهند داشت.