جوان آنلاین: اندیشکده صهیونیستی مطالعات امنیت ملی در گزارشی به چالشهای احتمالی خروج نیروهای آمریکایی از سوریه پرداخته است.
در این گزارش آمده است: «اعلامیه پنتاگون در تاریخ ۱۸ آوریل (۲۹ فروردین) مبنی بر کاهش تقریباً نیمی از نیروهای آمریکایی که نزدیک به یک دهه در سوریه مستقر بودهاند، نشاندهنده یک تحول ادامهدار است تا یک تصمیم نهایی درباره آینده حضور ایالات متحده در آنجا».
به گزارش فارس، این اندیشکده صیهونیستی اضافه کرد: «خود این اعلامیه چندان تعجبآور نبود، به ویژه با توجه به اینکه در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ در سال ۲۰۱۹، او نزدیک به خروج نیروهای آمریکایی بود و تنها در لحظه آخر از این تصمیم منصرف شد. هدف اصلی حضور ایالات متحده در سوریه جلوگیری از ظهور مجدد داعش پس از شکست آن در سال ۲۰۱۹ بوده است. لازم به ذکر است که تعداد نیروهای آمریکایی در سوریه در طول سالها نوسان داشته است. در واقع، کاهش کنونی، سطح نیروها را به آنچه قبل از سقوط رژیم بشار اسد در دسامبر ۲۰۲۴ بود، بازمیگرداند».
ترکیه در حال فشار بر آمریکا برای خروج از سوریه
بر اساس گزارش این اندیشکده، «بازیگری که ایالات متحده را برای خروج نیروهایش از سوریه تحت فشار قرار میدهد، ترکیه است. ترکیه همکاری بین نیروهای آمریکایی و نیروهای تحت رهبری کردها در سوریه را به عنوان عنصری از حمایت از تروریسم کردها علیه ترکیه تلقی میکند».
ترکیه باید آمریکا را برای خروج کامل از سوریه متقاعد کند
اندیشکده اسرائیلی مطالعات امنیت ملی نوشت: «برای دستیابی به خروج کامل ایالات متحده، ترکیه باید واشنگتن را متقاعد کند که میتواند مسئولیت جلوگیری از ظهور مجدد داعش را بر عهده بگیرد. با این حال، در گذشته، ترکیه تمایلی به تعهد کامل به مبارزه با داعش نشان نداده و تمام تواناییهای خود را برای این منظور به کار نگرفته است. علاوه بر این، ترکیه باید به ایالات متحده اطمینان دهد که اقلیت کُرد در شمال شرقی سوریه را هدف قرار نخواهد داد. به طور کلی، مذاکرات بین واشنگتن و آنکارا در مورد سوریه جامعتر است و همچنین شامل تلاشهای ترکیه برای معرفی رئیس جمهور جدید سوریه، احمد الشرع، به عنوان یک شریک مشروع، علیرغم پیشینه جهادی او و برخی از نزدیکانش میشود».
اسرائیل برای ادامه حضور آمریکا در سوریه فشار آورده
این اندیشکده صهیونیستی نوشت: «اسرائیل برای حفظ نیروهای آمریکایی در سوریه به ایالات متحده فشار آورده و استدلال میکند که خروج ایالات متحده تنها به افزایش سلطه ترکیه در سوریه در دوران پس از اسد منجر خواهد شد. اسرائیل همچنین نگران است که چنین اقدامی ترکیه را قادر سازد تا نهاد خودمختار تحت رهبری کُردها در شمال شرقی سوریه را تضعیف کند».
در این گزارش آمده است: «از دیدگاه اسرائیل، خروج کامل نیروهای آمریکایی به معنای سود برای ترکیه و یک شکست برای اسرائیل خواهد بود. با این حال، اگر آمریکاییها خروج نیروهای خود را مشروط به امتیازات ترکیه کنند - مانند کاهش حضور نظامی ترکیه در سوریه، و همچنین وعده اعطای حقوق به کردها در سوریه تحت رهبری الشرع - این میتواند به کاهش تهدید ناشی از سوریه جدید علیه اسرائیل کمک کند».