جوان آنلاین: یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی، یک هشدارباش درباره وضع متشنج بیسابقه در اسرائیل صادر و پیشبینی کرد که اسرائیل با چالش ترورهای سیاسی روبهرو خواهد شد. لاپید میگوید پیشبینی او بر اساس «اطلاعات دقیق» است و تأکید کرده که در مسیر یک فاجعه قرار داریم؛ هشداری که نوک پیکان آن بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی را هدف گرفته که به گفته لاپید، به فضایی دامن زده که میتواند به ترورهای سیاسی شبیه به ترور اسحاق رابین نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۵ منجر شود. ظاهراً این بار رونن بار، رئیس شین بت (سرویس امنیت داخلی اسرائیل) در سیبل ترور قرار دارد.
به گزارش «جوان»، یائیر لاپید، رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در یک سخنرانی، نگرانی عمیق خود را در مورد لفاظیهای خصمانه فزاینده علیه رونن بار، رئیس شینبت ابراز کرده و هشدار داده که چنین تحریکاتی میتواند عواقب ناگواری داشته باشد. لاپید گفته که اوضاع در اسرائیل به سطح تنشآمیز بیسابقهای رسیده و تأکید کرده که سخنان او «بر اساس اطلاعات دقیق» مطرح شده است. لاپید گفت: «من قبل از ۷ اکتبر اعلام کردم که در مسیر جنگ قرار داریم و کابینه این سخنان را رد کرد. امروز نیز اعلام میکنم بر پایه اطلاعات وارده، در مسیر یک فاجعه دیگر قرار داریم. این بار خطر از داخل ما را تهدید میکند. خطوط قرمز زیر پا گذاشته شده است.» او گفته که اسرائیل شاهد ترورهای سیاسی داخلی خواهد بود و اضافه کرده است: «بیشترین کسی که در معرض تهدید قرار دارد رونین بار رئیس سرویس امنیت عمومی (شاباک) است.» رهبر اپوزیسیون، نتانیاهو را خطاب قرار داده و هشدار داده که «فاجعه بعدی توسط این تحریک (های) دیوانهوار اتفاق خواهد افتاد» و گفته که «وزرا (یت) را ساکت کن».
اظهارات لاپید، در کشاکش تشدید تنشهای سیاسی بیان شده که بین اپوزیسیون و بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، به خصوص بر سر جنگ غزه و همچنین برکناری رونن بار، رئیس شینبت درگرفته است. لاپید گفته که نتانیاهو فضایی ایجاد کرده که میتواند منجر به «ترورهای سیاسی» شود. پیش از لاپید هم نفتالی بنت نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی هشدار داده بود که فضای سیاسی کنونی یادآور فضای منتهی به ترور رابین است. همچنین اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی چند بار هشدار داده که دوقطبیسازی، آنچه را که او دموکراسی اسرائیل خوانده، تهدید میکند.
به دنبال جدیدترین هشدار روز دوشنبه لاپید، ایال زامیر، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی دستور منع آمد و شد فراگیر در میان تمام یگانهای ارتش این رژیم را به دلیل وقوع سلسله حوادث امنیتی که نگرانی تلآویو را برانگیخته صادر کرد؛ که شامل تعلیق تعدادی از فعالیتهای نظامی و اعطای اولویت به بازرسیهای امنیتی میشود. فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که هدف از این دستور، تقویت استانداردهای امنیت داخلی در یگانهای نظامی است.
جامعه قطبی شده
رژیم صهیونیستی سابقه پیچیدهای در خشونتهای سیاسی دارد که مشهورترین آنها ترور اسحاق رابین نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۵ به دست ایگال امیر یک عنصر راست افراطی در جریان یک گردهمایی با هدف ترویج توافق اسلو است. ترور رابین نقطه عطفی بود که منجر به افزایش تدابیر امنیتی برای مقامات رژیم صهیونیستی و جدی گرفتن تحریکات ناشی از لفاظیهای افراطی بود. حالا سرزمینهای اشغالی در فضایی قرار گرفته که درگیریهای بر سر اصلاحات قضایی که قبل از جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ شروع شد و بعد هم، مناقشات بر سر جنگ در غزه، باعث قطبی شدن آن شده است. بر اساس یک نظرسنجی که مؤسسه دموکراسی اسرائیل آن را در سال ۲۰۲۳، سالی که مناقشه بر سر اصلاحات قضایی به اوج رسید انجام داد، تقریباً ۷۰ درصد از اسرائیلیها معتقدند که جامعه اسرائیلی بیش از هر زمان دیگری بر اساس خطوط سیاسی تقسیم شده است. تنشهای مداوم بین جناحهای حکومتی و جامعه، به خصوص در سایه اصلاحات قضایی بحثانگیز نتانیاهو تشدید شده و اعتراضات در زمینه نحوه برخورد نتانیاهو با جنگ غزه نیز به آن دامن زده است. پلتفرمهای رسانههای اجتماعی به میدانهای نبرد لفظی داغ تبدیل شدهاند که اغلب با زبان تحریکآمیز تقویت میشوند. نتانیاهو اخیراً از لاپید به عنوان «خطری برای اسرائیل» یاد کرد، در حالی که لاپید نیز نتانیاهو را به تضعیف دموکراسی متهم کرده است، مواردی که کاربران را نیز علیه مقامات سیاسی تحریک میکند. چندی قبل، پستی در فضای مجازی منتشر شد که در آن خواستار خشونت علیه اعضای کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) شده بود. آیلت شاکد، وزیر سابق، با اشاره به موج فزاینده نفرتپراکنی و تحریکی در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی گفته که برای رهبران ضروری است که از گفتمان محترمانه الگوبرداری کنند و مدارا را در جامعه ترویج کنند. یائل استرنهل، محقق علوم سیاسی در دانشگاه تلآویو معتقد است که «تحریک میتواند فضای خطرناکی ایجاد کند که در آن افراد احساس میکنند میتوانند انجام اقدامات افراطی را توجیه کنند.» او به ترور اسحاق رابین در سال ۱۹۹۵ اشاره کرده که نشان میدهد چطور لفاظیهای تحریکآمیز منجر به ترورهای سیاسی شده است. یک نظرسنجی که PEW انجام داده نشان میدهد که حدود ۵۸ درصد از اسرائیلیها معتقدند که خشونت سیاسی یک موضوع جدی است. همچنین تحقیقات مؤسسه تحقیقات اسرائیل (IDI) نشان میدهد که در میان یهودیان اسرائیلی، ۶۱ درصد از پاسخدهندگان جناح راست نسبت به افراد چپ ابراز بیاعتمادی کردند، در حالی که ۵۵ درصد از پاسخدهندگان چپ نسبت به افراد راستگرا احساس مشابهی داشتند.