جوان آنلاین: مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری ضمن اشاره به طراحی جایزهای تحت عنوان «مفاخر آموزش هنر» به استادان این حوزه گفت: استانداردسازی و تولید محتوای آموزشی در رشتههای هنری مختلف، ایجاد تحول در آموزشهای هنری و ارائه مدارک معتبر به هنرجویان به بهبود کیفیت آموزش هنر، افزایش اعتبار مدارک هنری و همگامسازی نظام آموزشی هنر با استانداردهای بینالمللی کمک میکند.
محمدحسین اسماعیلی، مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت ارشاد در نشست خبری «تشریح برنامهها و اقدامات حوزه آموزشهای هنری» در سالن جلسات دفتر موسیقی معاونت هنری برگزار شد با یادآوری طراحی «جایزه ملی آموزش هنر» یا «سرو ایرانی» گفت: در کشور ما همواره برنامهها و رویدادهای هنری عمدتاً به هنرمندان و هنرجویان رشتههای مختلف اختصاص داشته است و جای خالی رویدادی که به معرفی، تقدیر و تجلیل از معلمان حوزه هنر بپردازد، احساس میشد. بر این اساس، دفتر برنامهریزی هنری از سال گذشته با هماهنگیهای لازم، جایزهای را تحت عنوان «جایزه ملی آموزش هنر» طراحی کرد. این جایزه در سال گذشته ویژه معلمان، مربیان و مدرسان مدارس هنر و هنرستانهای هنرهای زیبا بود که بهصورت آکادمیک به آموزش هنر میپردازند، اما در سال جاری، این برنامه به مربیان و معلمان آموزشگاههای هنری سراسر کشور اختصاص دارد.
وی اهداف جایزه ملی آموزش هنر را ایجاد شرایط رقابتی سالم و سازنده برای رشد و تعالی نظام تعلیم و تربیت هنری، ترغیب مدیران و مربیان مراکز آموزش هنر به ایفای رسالت آموزشی خود، انتخاب و تقدیر از مدیران و مربیان برگزیده آموزشگاههای هنری و ایجاد انگیزه برای مدیران و مربیان این حوزه بیان کرد.
اسماعیلی درباره فرآیند انتخاب برگزیدگان توضیح داد: فراخوان این جایزه به تمامی استانها و مراکز آموزش هنر در سراسر کشور ارسال شده است. ابتدا برگزیدگان در سطح استانی انتخاب و در همان استان تجلیل خواهند شد. سپس منتخبان استانی به سطح ملی راه پیدا میکنند و از بین آنها برگزیدگان نهایی انتخاب خواهند شد. وی افزود: همچنین در این جایزه بخشی تحت عنوان «مفاخر آموزش هنر» در نظر گرفته شده است که به بزرگداشت و تقدیر از استادان و مفاخر آموزش هنر کشور اختصاص دارد. در هر دوره، حداقل شش نفر از مفاخر این حوزه مورد تقدیر قرار خواهند گرفت. مراسم پایانی و اعطای جوایز برگزیدگان این رویداد، در هفته معلم (اردیبهشتماه ۱۴۰۴) برگزار خواهد شد.
اسماعیلی با اشاره به رونمایی از اپلیکیشن برخط آزمونهای مهارتی حوزه فرهنگ و هنر گفت: فرآیند آموزش هنر شامل مراحل مختلفی است که از تدوین استانداردهای آموزشی تا ارزشیابی مهارتآموزان را دربر میگیرد. حلقه پایانی این فرآیند، برگزاری آزمونهای مهارتی است که افراد پس از گذراندن دورههای آموزشی در آن شرکت و در نهایت گواهینامههای معتبر دریافت میکنند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی آموزشهای فرهنگی و هنری در کشور برای برگزاری این آزمونها، شیوهای کارآمد طراحی کرد که علاوه بر کاهش خطا و دخالت نیروی انسانی از صحت و سلامت آزمونها اطمینان حاصل شود.
وی با تأکید بر اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه هفتم توسعه توجه ویژهای به هنرستانهای هنری دارد، گفت: از جمله اقدامات انجام شده میتوان به راهاندازی «سامانه هنرستانهای هنرهای زیبا» اشاره کرد که اخیراً به بهرهبرداری رسیده است. این سامانه امکان ساماندهی، بهبود فعالیتهای هنرستانها و ارائه اطلاعات به عموم مردم را فراهم میکند. همچنین برند هنرستانهای هنرهای زیبا و آموزشگاههای آزاد هنری به نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در «مرکز مالکیت معنوی سازمان اسناد» ثبت شده است.
اسماعیلی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات کلیدی استانداردسازی و تولید محتوای آموزشی در رشتههای هنری مختلف مانند موسیقی، گرافیک، نقاشی، عکاسی، سینما و نمایش است. این فرآیند شامل تدوین استانداردهای شایستگی، استانداردهای آموزشی و استانداردهای ارزشیابی است که در همکاری با خبرگان این حوزه انجام میشود.