کد خبر: 1282887
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
فیلمنامه‌نویس بچه مردم: به منابع مختلف از جمله نامه‌های سیمین و جلال رجوع و سعی کردیم در فضا و موقعیت از این منابع استفاده کنیم
نوید پارسا

جوان آنلاین: در مراسم اهدای نشان و جایزه «پارسی‌جان» به فیلم‌های جشنواره فیلم فجر، ضمن ابراز نگرانی برای زبان فارسی، درباره نحیف شدن دایره لغات آن هشدار داده شد. 
ناصر فیض، مدیر دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری در مراسم اهدای نشان و جایزه «پارسی‌جان» که به همت دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری در سالن مهر حوزه هنری برگزار شد، گفت: حوزه هنری از زمان بنیانگذاری بنا داشته به انواع هنر توجه کند و ما در دفتر پاسداشت زبان فارسی طی دو سال سعی کردیم با اهالی زبان ارتباط برقرار و پای افراد را به حوزه هنری باز کنیم و شرایطی به وجود آوریم که اهالی زبان حس کنند اینجا دغدغه زبان فارسی وجود دارد. او با اشاره به شیرین و دوست‌داشتنی بودن زبان فارسی از نگاه دیگر ملت‌ها بیان کرد: شاید ما نتوانسته‌ایم زبان فارسی را به عنوان یکی از شاخص‌ترین زبان‌های جهان بشناسانیم. 
مدیر دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری ادامه داد: اینکه فرزندان ما بخش عمده داستان‌های شاهنامه را متوجه می‌شوند، نشان از پویایی و دقیق بودن زبان فارسی است. فیض با بیان اینکه مؤسسات فرهنگی پاسداری از زبان فارسی را فقط در محافظت از ورود واژه بیگانه می‌دانند، تأکید کرد: اینکه اجازه ندهیم لغات بیگانه وارد زبان فارسی شوند، یکی از هزاران نگرانی ماست. بخشی از هزاران هجومی که به باور و فرهنگ می‌شود از تخریب و پس زدن زبان فارسی نشئت گرفته و ما اینجا جمع شده‌ایم تا از وقوع این اتفاق جلوگیری کنیم، پس اگر زبان فارسی برای کسانی که در کشور تأثیرگذار هستند، دغدغه باشد ما می‌توانیم مدعی باشیم که از پاسداران زبان فارسی هستیم. در ادامه با اجرای موسیقی توسط آرمین محمدی، فیلم معرفی داوران «پارسی‌جان» متشکل از یوسفعلی میرشکاک، بهروز افخمی، رامتین شهبازی، حمیدرضا شعیری و مهدی صالحی پخش شد. محمود کریمی، کارگردان و یکی از نویسندگان فیلم سینمایی «بچه مردم»، درباره شکل‌گیری فیلمنامه این اثر عنوان کرد: ما هم نگران زبان فارسی هستیم و کاش بشود کاری کرد، چراکه روز به روز دایره لغات در حال نحیف شدن است. 
فائزه یارمحمدی که دیگر فیلمنامه‌نویس «بچه مردم» است، بیان کرد: این فیلمنامه ویژگی‌های داشت که نگارشش را چالش‌برانگیز می‌کرد. اینطور نبود که توجه ویژه به زبان داشته باشیم، بلکه می‌خواستیم به اصل جنس و دهه ۴۰ تا ۶۰ که داستان قصه در آن برهه است، نزدیک شویم و به همین دلیل هم به منابع مختلف از جمله نامه‌های سیمین (دانشور) و جلال (آل‌احمد) رجوع کردیم. ما سعی کردیم در فضا و موقعیت از این منابع استفاده کنیم. او افزود: در فیلم به دلیل حجم قصه و سختی پیوند خطوط قصه به هم، ایجاز کار را سخت کرده بود و این با شیوه دیالوگ‌گویی که از آن استفاده می‌کردیم در تناقض بود. ما نمی‌خواستیم زیرمتن متفاوت از متن باشد و این نکته‌ای است که در زبان به آن توجه کردیم. 
در بخش دیگر آیین اهدای نشان «پارسی‌جان» بهروز افخمی، سینماگر و عضو هیئت داوران این رویداد در سخنانی گفت: ما امسال به واسطه برنامه «هفت»، فیلم‌های جشنواره فیلم فجر را دیدیم و فکر می‌کنم «رها» در بین فیلم‌ها، بهترین فیلمنامه را داشت، اما فیلم «بچه مردم» به دلیل اینکه با سنت زبانی ما ارتباط دارد، برای اهدای نشان پاسداشت ادبیات فارسی به نظر مناسب‌تر است. در بخش پایانی آیین اهدای نشان و جایزه «پارسی‌جان» با تجلیل از علیرضا خدامرادی، خوشنویس و گرافیست، فیلم سینمایی «بچه مردم» به کارگردانی محمود کریمی به عنوان فیلم برگزیده این رویداد معرفی شد و نشان «پارسی‌جان» را دریافت کرد. همچنین فیلم سینمایی «رها» نوشته علی حسینی و حسام فرهمند که اولین ساخته حسام فرهمند نیز محسوب می‌شود، شایسته تجلیل شناخته شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار