کد خبر: 1259603
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۴:۰۰
کاربران شبکه‌های اجتماعی ارقام لایحه بودجه سال آینده را تحلیل کردند
‏لایحه بودجه تنظیم شده از سوی آقای پزشکیان تحویل مجلس شد، امیدواریم که در این لایحه بودجه آنچه را خیر و صلاح مردم است در نظر گرفته باشند که واقعاً الان روزگار را به سختی می‌گذرانیم. 

جوان آنلاین: با تقدیم بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی، کاربران شبکه‌های اجتماعی از کم‌و‌کیف این لایحه نوشتند و به تحلیل اعداد و ارقام آن پرداختند. افزایش منابع بودجه عمومی دولت، افزایش درآمد‌های مالیاتی، قیمت بنزین، چندبخشی شدن فروش نفت و... از جمله مواردی بود که مورد توجه کاربران واقع شد. آن‌ها همچنین به انضباط دولت در تحویل به موقع لایحه بودجه به مجلس اشاره کردند. در ادامه بخش‌هایی از واکنش‌های کاربران را مرور کرده‌ایم. 


 نادر علیزاده:
‏لایحه بودجه تنظیم شده از سوی آقای پزشکیان تحویل مجلس شد، امیدواریم که در این لایحه بودجه آنچه را خیر و صلاح مردم است در نظر گرفته باشند که واقعاً الان روزگار را به سختی می‌گذرانیم. 
 مرتضی شاکری:
یک نقطه ضعف مهم لایحه بودجه ١٤٠٤، توزیع فروش نفت و افزایش رقباى شرکت ملى نفت است. امیدوارم در صحن همه این رقبا حذف شوند و فروش نفت متمرکز و رسمى شود. 
 میثم ظهوریان:
در لایحه بودجه ۱۴۰۴ عملاً کل تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغال از جمله کمیته امداد و بهزیستی حذف شده است. تسهیلات اشتغال یکی از ابزار‌های هدایت اعتبار است که کمک می‌کند در شرایط حدگذاری رشد ترازنامه و افزایش سهم بنگاه‌های بزرگ، طبقات پایین جامعه نیز سهمی از نقشه نقدینگی داشته باشند. 
 حسین صمصامی:
دولت بودجه را براساس پایین‌ترین نرخ ارز رسمی یعنی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ببندد نه ارز ۵۵ هزار تومانی! طرح ۱۶ بندی به دولت ارائه کردیم و در حال آماده‌سازی بودجه براساس ارز تک نرخی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی هستیم. کار شدنی است، ولی اراده و همت دولت را می‌طلبد. 
 صفحه «بورس‌نیوز»:
درآمد‌های نفتی از ۶۰۰ همت به هزار و ۲۰۰ همت رسید. سهم نفت از منابع بودجه با افزایش نرخ تسعیر ارز متناظر رشد قابل توجهی کرده و به هزار و ۲۰۰ همت رسیده است. 
 حبیب‌الله ظفریان:
در نگاه اولیه، بودجه ۱۴۰۴ منظر تجمیع یکپارچه منابع بخش انرژی (صادرات نفت و فروش داخلی حامل‌های انرژی) بهبود یافته است، ولی از منظر اقدامات اصلاحی/تحولی و همچنین انطباق با برنامه هفتم دچار ضعف است.
 صادق الحسینی (بخشی از رشته توئیت):
بعد از پنج سال تبصره ۱۴ و فروش نفت همه ارگان‌ها در سرجمع بودجه آمد. هزینه‌های عمومی ۱۴۰۳ با احتساب این دو ۱۰۰/۳ همت و سال آتی حدود ۰۰۰/۴ همت است. یعنی سمت هزینه بودجه حدود ۳۰ درصد رشد کرده. این دو رقم یعنی تبصره ۱۴ که مربوط به یارانه‌های نقدی است برابر ۸۰۰ همت و فروش نفت سایر نهاد‌ها ۶۵۰ همت است. در کل این اقدام مهم‌ترین کاری است که در ابن بودجه شده. افزایش بودجه عمرانی به ۲۰۰/۱ همت هم اقدام مثبت بعدی است. 
 علی بابک‌نیا:
‏جداول مهم در لایحه بودجه۱۴۰۴: ۱) در لایحه بودجه نرخ تسغیر کالا‌های اساسی شناوره و به نسبت تورم رشد داده خواهد شد؛ ۲) تولید نفت روزانه ۳ هزار و ۷۵۰ هزار بشکه؛ ۳) احتمالا باید از دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ خداحافظی کنیم! استقراض از صندوق توسعه ملی ۵۴۱هزار میلیارد تومان. بازم باید شاهد تورم باشیم!
 ابوذر تجاره:
منابع و مصارف بودجه با رشد ۶۸ درصدی از ۳ هزار و ۵۰۰ همت به ۵ هزار و ۹۰۰ همت رسیده و انبساطی‌ترین بودجه چند سال گذشته رقم خورده است. 
 ف. نسیم:
اینکه لایحه بودجه یکم آبان (حدود دو ماه زودتر از حد معمول) تقدیم مجلس شد خیلی با ارزشه، این یعنی دولت سعی داره با خِرَد برنامه و بدون دستپاچگی عمل کنه. دوم اینکه خیلی خوبه پزشکیان قبل از خطاب قراردادن نماینده‌ها، با لحنی تأکیدی ملت ایران رو خطاب قرار میده. شنیدیم دکتر ممنون.
 سید مقداد ضیاءتبار:
لایحه بودجه ۱۴۰۴ از جهت شفاف‌سازی برخی اقلام فرابودجه‌ای و درج آن‌ها در جداول کلان گام مثبتی برداشته است. اکنون، تصویر بهتری از حجم هزینه‌های دولت و کسری بودجه در اقتصاد ایران داریم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار