جوان آنلاین: همزمان با شروع فصل گرما، بوستان ابیانه ناحیه یک منطقه ۱۴ تهران همانند برخی مناطق تهران میزبان پروژه مخزن ذخیره اضطراری آبشرب تهران شد؛ پروژهای که طبق وعده دادهشده ۱۵ شهریور ماه موعد پایان بود. در مدتزمان طولانیمدت اجرای پروژه ساده و کوچک که برای ساکنان اطراف ایجاد مزاحمت میکرد، بارها و بارها ساکنان به دلایل مختلف با شرکت آبفای تهران تماس میگرفتند و مشکلات خود را منتقل میکردند، اما چندان نتیجهای نداشت.
طبق گفته یکی از ساکنان که سالهاست در آن منطقه زندگی میکند: «در طول هفته صرفاً چند ساعت درگیر پروژه بودند و این در حالی است که بهرهبرداری از چنین پروژهای که فاصلهای نزدیک با منازل مسکونی دارد، آلودگی صوتی و محیطی بسیاری داشت.»
۱۰ روز پیش بود که تقریباً یک ماه پس از وعده مقررشده، کاورهای دور پروژه برداشته شد و موزاییککردن سطح کار به اتمام رسید. همزمان به مردم منطقه وعده داده شد تا چند روز آینده نخالههای حاصل از کار جمعآوری شده و با وسایل ورزشی پرخواهد شد. همچنین قبل از انجام پروژه و نظر به نگرانی ساکنان منطقه به قطع درختان، مسئولان حاضر در محله وعده داده بودند بعد از پایان کار فضای سبز بازسازی میشود. نه تنها بعد از ۱۰ روز به فضای سبز رسیدگی نشده بلکه حتی نخالههای اطراف جمعآوری نشده است.
طبق گفته یکی از ساکنان هفته گذشته کارمندان آبفا با حضور پای پروژه در حال عملیات عمرانی بودند که فلکه اصلی آب یکی از منازل را قطع و بعد از ساعتها تماس و مشکلات مختلف با حضور پای پروژه فلکه را باز میکنند. بعد از انجام این عملیات عمرانی که تقریباً پنج روز گذشته است، نیمی از خیابان در اشغال است و در ورودی پارکینگ یکی از منازل مسکونی را هم سد کرده است، به گونهای که امکان ورود و خروج وجود ندارد.
ساکنان بعد از تماس با شرکت ۱۳۷ با این پیام مواجه میشوند که «شهروند گرامی پیام شما با کد پیگیری... توسط حوزه فنی ناحیه یک منطقه ۱۴ مورد بررسی قرار گرفت. ضمن عرض پوزش و با توجه به اعلام واحد مربوط به شرح زیر در حال حاضر امکان رسیدگی اجرایی به آن مقدور نیست و حفاری صورت گرفته مربوط به اداره آب است و از طریق سامانه ۱۲۲ پیگیری کنید.»
بعد از پیگیریهای ساکنان از سامانه ۱۲۲ آبفای تهران برای جمعآوری نخاله و آسفالت اصولی خیابان و رفع انسداد ورودی پارکینگ چنین پاسخی پیامک میشود: «به اطلاع میرساند بر اساس تشخیص امداد آبفا حادثه شماره... مربوط به ۱۳۷ است.» یعنی شهرداری تهران مشکل را به آبفا محول میکند و آبفا نیز مدعی است کار به اتمام رسیده و شهرداری باید اقدام کند. به رغم پیگیریهای مکرر از سامانههای ۱۳۷ و ۱۲۲ تا لحظه نگارش این گزارش که بیش از ۴۸ ساعت میگذرد، همچنان اقدامی برای مشکل مذکور به عمل نیامده است.
گفتنی است تأمین آب شرب سالم و بهداشتی در سه روز اولیه وقوع زلزله مخرب در تهران از جمله دغدغههای مدیران و مسئولان پایتخت بود و شرکت آب و فاضلاب به عنوان متولی تأمین و توزیع آب شرب پایتخت با همکاری شهرداری تهران پروژه ساخت و راهاندازی مخازن اضطراری آب شرب در محلات مختلف شهری را طراحی و اجرا کرد.