جوان آنلاین: فضای مه آلود بازار نفت در روزهای اخیر مورد توجه رسانههای خارجی قرار گرفته است. یورو نیوز در گزارشی در این خصوص نوشت: اکنون یکی از مهمترین نگرانیها این است که آیا تشدید تنشها ممکن است باعث مسدود شدن تنگه هرمز شود؟ هم اکنون یک سوم نفتکشهای جهان و یک پنجم محمولههای گاز الانجی صادراتی از این تنگه عبور میکنند.
ادوارد مورس، تحلیلگر حوزه انرژی نیز در بلومبرگ نوشت: با اوج گیری درگیری ها، ایران ممکن است تنگه هرمز را ببندد و این یعنی نفت بالای ۱۰۰ دلار.
بانک آمریکایی گلدمن ساکس هم در تحلیلی اعلام کرد هرگونه مشکلی برای تولید نفت خام ایران میتواند قیمتهای این کالای راهبردی را ۲۰ دلار برای هر بشکه افزایش دهد.
دان استرویون، رئیس بخش تحقیقات جهانی کالاها در بانک آمریکایی گلدمن ساکس در گفتگویی تصریح کرد: اگر اعضای کلیدی اوپکپلاس مانند عربستان و امارات بخشی از کاهش تولید را جبران کنند، احتمال میرود بازارهای نفت شاهد افزایش اندکی کمتر از ۱۰ دلار برای هر بشکه باشند.
از سویی دیگر در حالی که تحلیلگران انرژی اسپکتس اعلام کرده اند که اوپک پلاس میتواند کاهش تولید نفت ایران را جبران کند، اما تحلیلگران یوبیاس عقیده دارند علی رغم اینکه اوپک ظرفیت مازاد کافی برای جبران نبود نفت ایران در اختیار دارد، اما بیشتر این ظرفیت در خاورمیانه است که به شدت نسبت به تشدید درگیریها حساس است.
همچنین کارشناسان معتقدند با وجود ذخایر نفتی آمریکا، گسترش جنگ در خاورمیانه تاثیر قابل توجهی بر تولید این منطقه گذاشته و قیمت نفت را افزایش خواهد داد. به گفته آنها بالا رفتن قیمت نفت هزینه سوخت و قیمت بنزین را در آمریکا افزایش میدهد که به ضرر کمپین انتخاباتی کاملا هریس، نامزد دموکرات ریاست جمهوری آمریکا در مقابل دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان است.
مجموع ارزیابی که از تحلیل کارشناسان در این خصوص میتوان داشت بر اهمیت نقش ایران در بازار جهانی نفت تاکید دارد. ایران هفتمین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان است. بر اساس گزارش ها، ایران روزانه حدود ۴ میلیون بشکه نفت تولید میکند و برآورد میشود با هر گونه اختلالی ۴ درصد از عرضه جهان در معرض خطر قرار گیرد. به خصوص اینکه اگر زیرساختهای نفتی ایران هدف حمله رژیم صهیونیستی قرار گیرد تهران هم یک اقدام متقابل را در نظر میگیرد.