جوان آنلاین: ایالاتمتحده به عنوان متحد استراتژیک رژیمصهیونیستی همواره اصل برتری کیفی نظامی این رژیم در مقابل کشورهای همسایه و منطقه خاورمیانه را مد نظر قرار داده و به همین جهت ضمن اینکه در برهههای زمانی ۱۰ ساله مبادرت به تصویب کمکهای نظامی و تسلیحاتی به اسرائیل کرده، با توجه به تحولات نظامی و امنیتی بودجههای جداگانهای را به تلآویو اختصاص داده یا حتی در مواردی مثل جنگ غزه مبادرت به ایجاد پل هوایی و انتقال مقادیر عظیمی از مهمات مانند بمبهای هدایتشونده برای استفاده در این جنگ کرده است.
اکنون در یازدهمین ماه جنگ غزه دولت بایدن گامهای بلندی در راستای توقیت حمایتهای تسلیحاتی از رژیمصهیونیستی برداشته است. دوشنبه هفته قبل، ارتش رژیمصهیونیستی اعلام کرد از ۷اکتبر تا به امروز ۵۰هزار تن تسلیحات شامل مهمات توپخانه، خمپاره، گلولههای تانک، راکت، اسلحه انفرادی، جلیقه ضدگلوله، خودروهای زرهی و بمبهای هدایت ماهوارهای از امریکا تحویل گرفته و این کمکها با هواپیماهای ترابری و کشتی و با ۵۰۰پرواز ترابری و ۱۰۷محموله دریایی از طریق کشتی تحویل اسرائیل شده است.
از منظر بودجهای، امریکا ۵/۳ میلیارد دلار برای خرید سلاح و تجهیزات نظامی در اختیار رژیمصهیونیستی قرار میدهد. این تسلیحات و تجهیزات نظامی فوراً در اختیار این رژیم قرار نخواهد گرفت بلکه این تسلیحات را به تدریج دریافت خواهد کرد. این پول بخشی از بودجه ۱۴میلیاردو ۱۰۰ میلیون دلاری است که کنگره امریکا در ماه آوریل ۲۰۲۴ برای حمایت از رژیمصهیونیستی به تصویب رسانده بود.
این بودجه حمایت مالی است که بر اساس آن اسرائیل میتواند آن را برای خرید سیستمهای تسلیحاتی پیشرفته و سایر تجهیزات از امریکا اختصاص دهد. این بودجه از طریق برنامه تأمین مالی نظامی خارجی به اسرائیل اختصاص یافته است.
علاوه بر این، وزارت امور خارجه امریکا با فروش جنگندههای اف ۱۵ایای و کیت ارتقای اف ۱۵ای پلاس به اسرائیل به ارزش تخمینی ۸۲/۱۸ میلیارد دلار موافقت کرده است.
اصلیترین اجزای این قرارداد شامل ۵۰فروند جنگنده نسل ۴++چندمنظوره پیشرفته اف ۱۵ایای (نسخه ویژه جنگنده اف ۱۵ ایی ایکس ایگل II برای اسرائیل) و ۲۵کیت ارتقای میانعمر برای جنگندههای تهاجمی اف ۱۵ای اسرائیل به اف ۱۵ای پلاس است. همچنین بخش دیگر این قرارداد شامل ۱۲۰موتور توربوفن اف ۱۱۰، تعداد ۷۵رادار آرایهفازی فعال و ۵۰پاد ناوبری لانترین به همراه نگهداری، آموزش و سایر موارد است. انتظار میرود تحویل این تجهیزات از سال۲۰۲۹ آغاز شود. همچنین وزارت امور خارجه امریکا با فروش ۳۰تیر موشک هوابههوای هدایت فعال راداری ایم ۱۲۰ آمرام به اسرائیل، به همراه تجهیزات مربوط و آموزش و نگهداری به ارزش تخمینی ۵/۱۰۲ میلیون دلار موافقت کرد.
بایدن تفاوتی با بقیه ندارد
کمک تسلیحاتی و نیز فروش تسلیحاتی جدید امریکا به رژیمصهیونیستی بار دیگر ماهیت واقعی نگرش و رویکرد دولت بایدن در قبال این رژیم را به رغم برخی مخالفتها و اعتراضات به تلآویو از جمله ادعای مخالفت با حمله به رفح و نیز درخواست آتشبس در جنگ غزه را به نمایش میگذارد.
جو بایدن پیش از این با ابراز وفاداری و حمایت خود از اسرائیل گفته بود: «من به عنوان یک حامی قدیمی اسرائیل و تنها رئیسجمهور امریکا که در زمان جنگ به اسرائیل سفر کرده است، پس از حمله حماس اعلام کردم که تعهد امریکا به امنیت اسرائیل قاطع است.»
اساساً موضع دولت بایدن در قبال اسرائیل چندان تفاوتی با دولتهای قبلی امریکا ندارد و مبتنی بر همان اصل همیشگی «حمایت بیقیدوشرط از اسرائیل» است.
در واقع بایدن خط و مشی تمام رؤسای جمهور چندین دهه اخیر امریکا را دنبال میکند که هر کدام به نوعی در مناقشه اسرائیل و فلسطینیها، جانب رژیمصهیونیستی را گرفتند و ضمن ارائه میلیاردها دلار کمک نظامی به این رژیم، همواره تعهد خود به حفظ برتری نظامی کیفی اسرائیل را اعلام کرده و پیشرفتهترین تسلیحات مانند بمبهای هدایتشونده دقیق را برای کشتار مردم مظلوم فلسطین در اختیار رژیمصهیونیستی قرار دادهاند.
با اینکه اقدامات جنایتکارانه رژیمصهیونیستی در غزه به خصوص نسلکشی عامدانه مردم مظلوم غزه تاکنون موجب شهیدشدن حدود ۴۰ هزار نفر به خصوص کودکان و زنان شده است، دولت بایدن در گزارش خود به کنگره امریکا در می ۲۰۲۴ درباره نحوه استفاده کشورها از کمکهای نظامی امریکا ادعا کرد که به «شواهد قاطعی» دال بر اینکه تلآویو از تسلیحات امریکا در نقض قوانین بینالمللی استفاده کرده، دست نیافته است. وزارت خارجه امریکا در این گزارش که مدتها بود انتظار ارائه آن میرفت، گفت که «میتوان ارزیابی کرد» تسلیحات تأمینشده از سوی امریکا به شکلی استفاده شده که با تعهدات اسرائیل «ناسازگار» است. اما این گزارش در راستای توجیه اقدامات جنایتکارانه اسرائیل میگوید که اسرائیل برای نبرد با حماس در غزه با یک «چالش نظامی فوقالعاده» روبهرو بوده است. این ادعا در حالی مطرح شده است که بارها در رسانههای رژیمصهیونیستی و نیز رسانههای امریکایی و غربی، نصب انواع تسلیحات و مهمات مورد استفاده در جنگ غزه بر هواپیماهای اسرائیلی به منظور انهدام منازل و تأسیسات باریکه غزه یعنی بمبهای هدایتشونده و ضدسنگر که مستقیماً از سوی امریکا برای رژیمصهیونیستی ارسال شده به نمایش درآمدهاند، ضمن اینکه برخی گزارشهای تهیهشده در داخل امریکا نیز بر این مسئله صحه گذاشتهاند.
از جمله یک کارگروه مستقل، متشکل از مقامات سابق وزارت امور خارجه امریکا و کارشناسان حقوق بینالملل تأیید کردهاند که مردم غزه با مهمات امریکایی به شهادت رسیدهاند.
به گفته این کارگروه حدود ۳۵ هزار فلسطینی از جمله ۱۴ هزار کودک جان خود را از دست دادهاند که «بیشتر آنها از طریق مهمات امریکایی کشته شدهاند.»
مخالفتها در کنگره
افزایش کشتار مردم مظلوم غزه با سلاحهای امریکایی موجب درخواستهای فزاینده برای توقف فروش این تسلیحات به رژیمصهیونیستی شده است.
در ماه می ۲۰۲۴ میلادی ۸۸نماینده دموکرات کنگره امریکا در نامهای به جو بایدن، رئیسجمهور امریکا خواستار ممنوعیت فروش تسلیحات تهاجمی به اسرائیل شدند.
در نامه نمایندگان کنگره امریکا خطاب به بایدن تصریح شده بود: «محدودیتهایی که اسرائیل بر سر راه ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه ایجاد کرده، به یک فاجعه انسانی بیسابقه منجر شده است.»
این نمایندگان در نامه خود تأکید کردند که به اعتقاد آنها، محدودیتهای رژیمصهیونیستی در ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه، قوانین ایالاتمتحده را نقض میکند.
نکته جالب اینکه سناتور «کریس ون هولن» و چند عضو مجلس سنای امریکا نیز با این ۸۸نماینده کنگره امریکا همعقیده بودهاند.
ون هولن در این باره گفته است: ما در تلاش هستیم تا زمانی که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل سیاستهای خود را برای رسیدگی به نگرانیهای امریکا تغییر نداده است، دولت امریکا از ارسال تسلیحات تهاجمی بیشتر به اسرائیل خودداری کند. پیش از آن ۴۰نماینده کنگره امریکا که نام نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان هم در میان اسامی آنها دیده میشد، در نامهای از بایدن خواسته بودند فروش تسلیحات به رژیمصهیونیستی را متوقف و کمکهای واشینگتن به این رژیم را مشروط کند.
همچنین حمایت بایدن از رژیمصهیونیستی به تقابل وی با نمایندگان پیشرو حزب دموکرات منجر شده است. در حالی که جناح سنتی حزب دموکرات مانند چاک شومر رهبر اکثریت سنا، رابرت منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنا و استِنی هویررهبر اکثریت مجلس نمایندگان همگی بر حق اسرائیل برای دفاع از خود تأکید کردهاند، اما گروه جدیدی از قانونگذاران جوان دموکرات مانند ایلهان عمر، رشیده طلیب و الکسندریا اوکاسیو کورتز، رویکرد راستگرایان حزب دموکرات در حمایت از اسرائیل را به چالش کشیده و با انتقاد شدید از آنان خواهان تغییر این جهتگیری یکسویه شدهاند.
با همه اینها بسیار بعید به نظر میرسد که رویکرد حمایتگرایانه واشینگتن از رژیمصهیونیستی با توجه به لابیهای اسرائیل در کنگره امریکا و نیز دیدگاه همدلانه کاخ سفید با اسرائیل، در دوره بایدن دچار دگرگونی شود. در نگاه کلی، به رغم برخی انتقادهای دولت امریکا، ایالاتمتحده سیاست دوگانهای در برخورد با اسرائیل دارد.
در حالی که شمار قابل توجهی از قانونگذاران کنگره مخالف فروش سلاح به رژیمصهیونیستی هستند، اما کاخ سفید همچنان بر تسلیح تلآویو تأکید میورزد و محمولههای عظیم حاوی مهمات و بمبهای بسیار قدرتمند برای کشتار مردم مظلوم غزه را برای رژیمصهیونیستی ارسال میکند. در واقع حمایت بیچون و چرای کاخ سفید از تلآویو همواره به مثابه چراغ سبزی به رژیمصهیونیستی برای تداوم اقدامات جنایتکارانهاش به خصوص نسلکشی مردم غزه و استفاده از سلاح گرسنگی و ایجاد قحطی در باریکه غزه بوده است.
در حالی که جنایات رژیمصهیونیستی به خصوص نسلکشی مردم غزه و نیز استفاده از سلاح گرسنگی و ایجاد قحطی در این منطقه امری مسلم و غیرقابل انکار است، اما امریکا مانع محکومیت این رژیم در نهادهای بینالمللی و نیز رسیدگی به این جنایات از سوی نهادهای قضایی بینالمللی مانند دیوان بینالمللی دادگستری و نیز دیوان بینالمللی کیفری شده است.