جوان آنلاین: یک فعال حوزه کارگری میگوید: وزیر پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی باید به ساخت مسکن و عرضه زمین به صورت توأمان اهتمام جدی داشته باشد و این امر را جزو اولویتهایش قرار دهد. در غیر این صورت، گزینه مناسبی برای این وزارتخانه نخواهد بود. باید فردی برای این سمت در نظر گرفته شود که برنامه جدی در حوزه مسکن داشته باشد و به ساخت مسکن از سوی دولت و عرضه زمین برای ساخت مسکن مردمی معتقد باشد.
مسکن یکی از نیازهای اولیه و اساسی هر فردی است. افراد در کنار پوشاک و غذا نیاز به مکانی دارند که در آن زندگی کنند و آرامش داشته باشند. در اختیار داشتن چنین فضایی در حال حاضر به قدری گران تمام میشود که بسیاری از خانوادهها از عهده تأمین آن برنمیآیند. به ویژه اقشار ضعیف و جوانان با مشکلات اساسی در این زمینه روبهرو هستند.
دولت بر اساس قانون وظیفه دارد زمینهای برای دسترسی تمامی افراد جامعه به مسکن مناسب مهیا کند. برخی دولتها حاضر نیستند به این وظیفه خود عمل کنند. به طور مثال، وزیر راه و شهرسازی دولت دوازدهم با افتخار اعلام میکرد اعتقادی به ساخت مسکن ملی ندارد و این کار را امری مزخرف میداند!
حالا بیم آن میرود در دولت آقای پزشکیان نیز فردی در رأس وزارتخانه راه و شهرسازی قرار بگیرد که اعتقادی به ساخت مسکن ملی و وظیفه دولت در این زمینه نداشته باشد، این در حالی است که وضعیت مسکن در کشور بسیار بحرانی است و خانوادههای ضعیف با مشکلات اساسی برای دسترسی به مسکن مناسب روبهرو هستند.
به زعم کارشناسان، وزیر راه و شهرسازی آتی باید فردی باشد که اهتمام جدی به ساخت مسکن ملی داشته باشد و این امر را جزو وظایف ذاتی دولت بداند. در همین راستا، عمل به اسناد بالادستی در حوزه مسکن باید در دستور کار باشد.
ناصر چمنی، فعال حوزه کارگری در گفتگو با «جوان» با اشاره به این موضوع که مسئله مسکن در حال حاضر به مرز بحران رسیده است و باید برای آن چارهاندیشی اساسی داشته باشیم، تصریح کرد: دسترسی به مسکن مناسب برای اقشار ضعیف و کارگری به شدت سخت شده است. خانوارها نمیتوانند از عهده رهن و اجارهبها برآیند، چه برسد به اینکه خانهای متعلق به خودشان داشته باشند.
وی ادامه داد: خانهدارشدن تبدیل به یک رؤیا برای اقشار ضعیف شده است. زمانی دولت به خانوادهها وام کمکهزینه خرید مسکن میداد. خانوادهها میتوانستند با تحمل اندکی فشار با آن مبلغ خانهای بخرند، اما الان بانکها در حال اعطای وام کمکهزینه برای اجاره و رهن منزل مسکونی هستند. همین مثال ساده نشان میدهد وضعیت مسکن تا چه حد نسبت به قبل وخیمتر شده است.
این فعال حوزه کارگری خاطرنشان کرد: با توجه به شرایطی که در بالا شرح داده شد، نیاز است دولت برنامه مدونی برای حل و فصل مشکل مسکن داشته باشد و برای رفع آن چارهاندیشی کند. به ویژه وزیر راه و شهرسازی که قرار است به عنوان مسئول حوزه مسکن روی کار بیاید، باید متوجه باشد که مردم با چه مشکلات بزرگی روبهرو هستند. اگر برای حل مشکل مسکن راهکارهای اساسی و عملیاتی دارد، عهدهدار این مسئولیت شود، در غیر این صورت، از برعهده گرفتن وزارت راه و شهرسازی اجتناب کند.
چمنی گفت: در قالب نهضت ملی مسکن حدود ۶ میلیون ثبتنام صورت گرفته است، بنابراین حدود ۱۸ تا ۲۰ میلیون نفر با این طرح مرتبط هستند و به آنها تعهداتی داده شده است. مردم با یک کلیت به نام دولت روبهرو هستند و انتظار دارند تعهداتی که این شخصیت حقوقی برعهده گرفته است، انجام شود، بنابراین دولت چهاردهم باید در مقابل افرادی که در نهضت ملی مسکن ثبتنام کردهاند، پاسخگو باشد.
وی ادامه داد: عدمتوجه به مشکل مسکن باعث میشود وضعیت روزبهروز بدتر شود و در نهایت با مشکلات جدی و لاینحل در این زمینه روبهرو خواهیم شد. نیاز است هر چه سریعتر برای حل مشکل مسکن چارهاندیشی داشته باشیم.
این فعال حوزه کارگری توضیح داد: از نظر من، بهترین راهکار این است که دولت خودش به ساخت و ساز بپردازد و برای اقشار ضعیف مسکن مناسب تهیه کند. دولت در مقابل مردم مسئولیت دارد و باید بستری برای دسترسی مردم به مسکن مناسب ایجاد کند. از سوی دیگر، وضعیت مسکن به اندازهای وخیم است که دولت نمیتواند نسبت به این موضوع بیتفاوت باشد.
وی ادامه داد: وزیر پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی باید به ساخت مسکن و عرضه زمین به صورت توأمان اهتمام جدی داشته باشد و این امر را جزو اولویتهایش قرار دهد. در غیر این صورت، گزینه مناسبی برای این وزارتخانه نخواهد بود. باید فردی برای این سمت در نظر گرفته شود که برنامه جدی در حوزه مسکن داشته باشد و به ساخت مسکن از سوی دولت و عرضه زمین برای ساخت مسکن مردمی معتقد باشد.
چمنی در پایان تأکید کرد: جامعه کارگری و ضعیف جامعه به نحوی از تورم عقب مانده است که امکان خانهدارشدن این خانوادهها وجود ندارد. اگر دولت به خانهدارشدن مردم کمک نکند، طرحهای دیگر مانند جوانی جمعیت نیز با مشکل مواجه میشوند.