جوان آنلاین: روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» روز سهشنبه در گزارشی به اوضاع وخیم زندانیان فلسطینی در بازداشتگاههای رژیم صهیونستی اشاره کرد. این روزنامه نوشت: «از ابتدای جنگ غزع تا کنون، ۴۸ اسیر فلسطینی در داخل زندانهای اسرائیل کشته شدهاند».
به گزارش فارس، هاآرتص اضافه کرد: «۳۶ نفر از اُسرای فلسطینی کشته شده در زندان "سدیه تیمان" در صحرای نقب کشته شدهاند».
رسوایی زندان سدیه تیمان طی روزهای اخیر به شدت در رسانههای جهانی بازتاب داشته است. پس از افشای جنایات نظامیان اسراییلی در زندان «سدیه تیمان» معروف به «گوآنتاناموی اسرائیل» علیه اسرای نوار غزه، دادگاه نظامی در بیتلید صبح دوشنبه هشتم مرداد دستور بازداشت نظامیان مظنون به آزار و شکنجه جنسی اسرای فلسطینی را صادر کرد و این نظامیان بازداشت شدند.
ساعاتی پس از انتشار این خبر بود که شهرکنشینان تندروی اسرائیلی به این منطقه یورش آوردند. رادیو ارتش رژیم اسرائیل اعلام کرد که حدود ١٢٠٠ معترض به شهرک بیتلید رسیدند و دهها نفر از آنها توانستند به ساختمان دادگاه نظامی یورش بیاورند تا نظامیان اسرائیلی مذکور را آزاد کنند.
این در حالی بود که دادگاه نظامی تحت فشار همین راستگرایان بویژه وزیر امنیت داخلی ایتمار بنگویر و وزیر دارایی بزالل اسموتریچ در حکم آنها، تخفیف قائل شده بود. پس از آن رئیس ستاد ارتش اشغالگر هرتزی هالوی فورا خود را به محل رساند و یورش به این پایگاه را «به خطر انداختن امنیت کشور» توصیف کرد و گفت: «ما در بحبوحه جنگ هستیم. این اقدامات ممنوع است. این تحقیقات و بازجوییها مشخصا چیزی است که از سربازان ما در اسرائیل و جهان محافظت میکند و ارزشهای ارتش اسرائیل را حفظ میکند».
بنگویر در خصوص بازداشت این نظامیان طی پستی در توئیتر نوشت: «دیدن افسران پلیس نظامی که برای دستگیری بهترین قهرمانان ما در سدیه تیمان آمدهاند، شرم آور است». وزیر جنگ و رئیس ستاد ارتش و سرویسهای امنیتی خواست که از جنگجویان اسرائیلی حمایت کنند، زیرا «دوران مدارا با تروریستها به پایان رسیده است. مبارزان ما نیاز به حمایت و پشتیبانی دارند».
پس از آن بود که شمار دیگری از اعضای حزب راست افراطی اسرائیل، اعلام کردند که به بیتلید در جنوب فلسطین اشغالی خواهند رفت و به بازداشت این نظامیان اعتراض خواهند کرد.
رئیس رژیم صهیونیستی اسحاق هرتزوگ دوشنبه شب در واکنش به این یورش به پایگاه نظامی بیت لید، معترضان را به ترک این پایگاه فراخواند و اعتراف کرد که «به لحاظ امنیتی درحال گذرندان یکی از سختترین روزها هستیم... نباید بار سنگین بر دوش نظامیان و فرماندهان ارتش باشیم».
نخستوزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو و وزیر جنگ او یوآو گالانت، این حمله را محکوم کردند. دفتر نخستوزیری طی بیانیهای خواستار آرامسازی فضا در سدیه تیمان شد و حمله به پایگاه نظامی آن را محکوم کرد. گالانت نیز گفت که «هیچکس نمیتواند به پایگاههای ارتش اسرائیل حمله کند، حتی در شرایط سخت.. قانون برای همه اعمال میشود».
اما اسموتریچ، نحوه برخورد با نظامیان متهم در دادگاه را محکوم کرد و گفت که «با سربازان ما باید مثل قهرمان رفتار شود نه مجرم». رهبر اپوزیسیون اسرائیل نیز با ابراز نارضایتی شدید از درگیریها در بیتلید گفت که «ما در لبه پرتگاه نیستیم، در خود پرتگاه هستیم. امروز همه خطوط قرمز رد شد... یک گروه فاشیست خطرناک موجودیت کشور اسرائیل را تهدید میکند».
رئیس حزب کار در رژیم صهیونیستی نیز تصریح کرد که بنگویر از شورش و هرج و مرج در داخل ارتش حمایت میکند. «وی اسرائیل، شهروندان و امنیت آن را به خطر میاندازد».
وی اعلام کرد که پلیس اسرائیل عامدانه حمله به بیتلید را نادیده گرفت و این تصادفی نیست. پلیس میبایست فورا اقدام میکرد، زیرا یک نیروی فاشیست تحت فرمان وزیری که از کودتا علیه قانون حمایت میکند، نیست. کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که پلیس اسرائیل حتی یک معترض را در این حمله بازداشت نکرد.