کد خبر: 1220410
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
 حزب‌الله لبنان صبح روز سه‌شنبه در دو نوبت بیش از ۱۰۰موشک به سوی اراضی اشغالی پرتاب کرد. حزب‌الله در بیانیه‌ای که درباره انجام این حملات منتشر کرده، گفته در حمایت از ملت مظلوم فلسطین و در پاسخ به حمله هوایی رژیم صهیونیستی به شهر بعلبک مقر توپخانه این رژیم را در جولان اشغالی با بیش از ۱۰۰ عدد راکت کاتیوشا هدف قرار داده است.
حامد خبیری
جوان آنلاین:‌حزب‌الله صبح دیروز با ۱۰۰ موشک سرزمین‌های اشغالی اسرائیل را هدف قرار داد؛ عملیاتی که یکی از شدیدترین حملات از آغاز جنگ در سرزمین‌های اشغالی بوده است. حزب‌الله دنبال جنگ گسترده با رژیم صهیونیستی نیست ولی این را هم روشن کرده که تهاجم علیه غزه تمام نشود، به حملات خود ادامه خواهد داد. 
 
 حزب‌الله لبنان صبح روز سه‌شنبه در دو نوبت بیش از ۱۰۰موشک به سوی اراضی اشغالی پرتاب کرد. حزب‌الله در بیانیه‌ای که درباره انجام این حملات منتشر کرده، گفته در حمایت از ملت مظلوم فلسطین و در پاسخ به حمله هوایی رژیم صهیونیستی به شهر بعلبک مقر توپخانه این رژیم را در جولان اشغالی با بیش از ۱۰۰ عدد راکت کاتیوشا هدف قرار داده است. در بیانیه حزب‌الله آمده است: «مجاهدین مقاومت با موشک «برکان» پایگاه «راهب» را هدف قرار دادند و این پایگاه به صورت دقیق مورد اصابت قرار گرفت.» حزب‌الله همچنین گفته که پایگاه هوایی و موشکی رژیم صهیونیستی در پادگان «کیلع» و پایگاه موشکی و توپخانه‌ای این رژیم در «یوآو» هدف قرار گرفته‌اند. 
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی حمله دیروز صبح را با شلیک ۱۰۰ موشک به سمت جولان و منطقه الجلیل علیا در شمال فلسطین اشغالی تأیید کرده و گفته که بعد از حملات حزب‌الله پرتابگر‌هایی را که از آن به سمت بلندی‌های جولان شلیک شد، هدف قرار داده است. حمله حزب‌الله روز سه‌شنبه پاسخی به حمله دوشنبه شب رژیم صهیونیستی به بعلبک در عمق ۱۰۰ کیلومتری خاک لبنان است؛ هدفی که به نظر می‌رسد بیرون از قواعد درگیری حزب‌الله با تل‌آویو قرار داشته است. شبکه ۱۴ اسرائیل هدف حمله به بعلبک را غیرعادی خوانده و گفته که این منطقه، آخرین جایی است که در رسانه‌های این کشور ادعا شد که دبیرکل حزب‌الله، سیدحسن نصرالله آنجا بوده است. شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان شامگاه دوشنبه درباره «افزایش دامنه درگیری» هشدار داد و گفت که مقاومت لبنان آماده است که اگر دامنه درگیری گسترش پیدا کند، به این مسئله پاسخ دهد. حزب‌الله در طول پنج ماه گذشته، با وجود حملات مداوم به سرزمین‌های اشغالی برای ایجاد شرایطی که منجر به متوقف شدن حملات اسرائیل به غزه شود، در عین حال نشان داده که به دنبال جنگ فراگیر نیست. منابع عبری حمله روز سه‌شنبه حزب‌الله را «شدیدترین حمله موشکی به مرز‌های شمالی از آغاز جنگ در غزه» خوانده‌اند، امری که می‌تواند تصاعد درگیری بین طرفین را یک درجه بالاتر ببرد. 
 
 ابهام؛ لبنان هدف بعدی است یا نه؟!
رهبران رژیم صهیونیستی می‌گویند تنها دو گزینه برای بازگرداندن آرامش در درگیری با حزب‌الله وجود دارد؛ یک توافق دیپلماتیک که نیرو‌های حزب‌الله را از مرز دورتر می‌کند یا در صورت عدم موفقیت، یک حمله نظامی بزرگ با هدف دستیابی به همان هدف. تل‌آویو در همین چارچوب از حزب‌الله خواسته نیرو‌های خود را تا پشت رودخانه لیتانی، تقریباً ۳۰ کیلومتری (۱۹ مایلی) شمال مرز عقب بکشد، چیزی که حزب‌الله تاکنون آن را انجام نداده است. اسرائیلی‌ها همزمان، یک استراتژی ابهام نیز در پیش گرفته‌اند. یوال گالانت، وزیر جنگ اسرائیل هفتم اسفند ماه ۱۴۰۲ ادعا کرد «با آتش‌بس موقت احتمالی در غزه حملات به حزب‌الله لبنان تشدید خواهد شد» تا نشان دهد که لبنان هدف بعدی است؛ چیزی که به نظر تل‌آویو می‌تواند بازدارنده حملات حزب‌الله به شمال سرزمین‌های اشغالی باشد که پنج ماه است ۸۰ هزار اسرائیلی را آواره کرده است. درباره اینکه تل‌آویو به دنبال یک جنگ گسترده با حزب‌الله است یا نه، اتفاق نظری وجود ندارد. قاسم قصیر، تحلیلگر نزدیک به حزب‌الله به الجزیره گفته که حزب‌الله نمی‌تواند پیش از توقف جنگ غزه و توافق بر سر راه‌حلی جامع [از درگیری]عقب‌نشینی کند و درباره اسرائیل نیز معتقد است: «اسرائیل کم‌کم دایره جنگ را گسترش می‌دهد، اما تاکنون تصمیمی برای یک جنگ فراگیر وجود ندارد.» در تل‌آویو، کسانی مانند بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی که اصرار دارند «همین الان جنگ را با لبنان شروع کنیم» به یک طرف، برخی دیگر معتقدند تل‌آویو بعد از تعیین تکلیف جنگ در غزه، بایستی سراغ شمال بیاید. دان ایلوز، نماینده کنست دیروز در یادداشتی با عنوان «حزب‌الله تهدیدی قریب‌الوقوع برای اسرائیل است» در جروزالم‌پست نوشت: «زمانی که به وضعیت غزه رسیدگی کردیم یا حداقل پس از شکست دادن گردان‌های باقیمانده در رفح، به مرحله خطیری رسیدیم که ناگزیر باید نگاه‌مان به سمت شمال معطوف شود.» او با اشاره به درسی که ۷ اکتبر برای اسرائیل داشته، می‌گوید: «سکوت موقت را نمی‌توان به قیمت درگیری شدیدتر در آینده خریداری کرد. یک سازمان تروریستی که به تسلیح خود و آماده شدن برای حمله به اسرائیل ادامه می‌دهد، تهدیدی غیرقابل قبول در آستان ما است.» او می‌گوید: «واقعیت این است که حزب‌الله تهدیدی جدی‌تر از حماس برای اسرائیل است و ما نمی‌توانیم آن را نادیده بگیریم و اجازه دهیم وضعیت بدتر شود.»
 
 نتانیاهو برای تثبیت خود جنگ می‌خواهد؟
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است ظرف پنج ماه گذشته، به ۴ هزار و ۵۰۰ هدف حزب‌الله حمله کرده، بیش از ۳۰۰ عضو حزب‌الله را کشته و بیش از ۷۵۰ نفر را هم زخمی کرده است. به‌رغم حملات روزانه حزب‌الله به اسرائیل، در داخل سرزمین‌های اشغالی دیدگاه افکار عمومی همچنان درباره یک جنگ فراگیر شکننده است. بر اساس نظرسنجی‌ها، نیمی از اسرائیلی‌ها می‌گویند که جنگ علیه حزب‌الله باید آخرین راه‌حل برای بازگرداندن امنیت مرز‌ها باشد، ولی همین نظرسنجی که روزنامه اسرائیلی معاریو آن را انجام داده، نشان می‌دهد اکثر اسرائیلی‌ها معتقدند که دولت باید در برخی ظرفیت‌ها علیه حزب‌الله عمل کند. برخی دیگر، هشدار می‌دهند ممکن است بنیامین نتانیاهو در مقام نخست‌وزیر بخواهد با کشیدن جنگ به شمال، مانع شکنندگی وضعیت سیاسی خود در تل‌آویو شود که می‌تواند به سقوط کابینه او منجر شود. عماد سلامی، دانشیار علوم سیاسی و روابط بین‌الملل در دانشگاه امریکایی لبنانی در بیروت تأیید می‌کند که «هیچ یک از طرفین عمداً نمی‌خواهند جنگ را گسترش دهند زیرا هزینه آن در مقایسه با هر پیروزی سیاسی ویرانگر خواهد بود» او در عین حال در گفتگو با الجزیره می‌گوید: «میل نتانیاهو برای [در جنگ نگه داشتن کشور برای]ادعای پیروزی، گواه شکاف عمیق داخلی و محکومیت فزاینده جامعه بین‌المللی است.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۳
0
0
مطلب قابل توجهی بود خصوصا تیتر وتکرارش بصورت مختصر ومفید
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار