جوان آنلاین: خروج اسرائیلیها از غزه که اسم «فاز سوم» جنگ بر آن گذاشته شده، بیش از هر موقع دیگری طی ۱۰۳ روز گذشته محتمل است. گفته میشود مصریها، حماس و رژیم صهیونیستی را برای شروع مجدد مذاکرات آتشبس دعوت کردهاند و این در حالی است که اختلافات داخل کابینه جنگ اسرائیل نمایانتر از همیشه است. ظاهراً اسرائیلیها قصد دارند قبل از خروج، دست به یک دستاوردسازی میدانی بزنند. به همین خاطر حملات دیروز به خانیونس که ۱۰ بار طی چند ساعت انجام شد، یکی از شدیدترین حملات طی سه ماه گذشته بوده است.
به گزارش «جوان»، اسرائیلیها دیروز بیش از ۱۰ مرتبه به مناطق مختلف «خانیونس» حمله کردند؛ عملیاتی که گفته میشود جزو شدیدترین حملات طی سه ماه گذشته است. درگیری شدیدی بین مبارزان مقاومت فلسطین با نیروهای اشغالگر اسرائیلی در مرکز شهر خانیونس درگرفته تا جایی که به گفته منابع غیررسمی، ارتش رژیم صهیونیستی ۱۶ تن تجهیزات نظامی برای نیروهای خود در خانیونس پرتاب کرده تا از جنگ در آن، با دستاورد خارج شوند. با همه اینها، خانیونس، در حال تبدیل شدن به یک چالش بزرگ پیش روی اسرائیلیها است. سختی نبرد در آن به حدی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل پیشبینی طولانیتر شدن جنگ را ارائه کرده و در دیدار اعضای کابینه جنگ با رؤسای شوراهای محلی گفته که جنگ علیه حماس در نوار غزه حتی ممکن است تا سال ۲۰۲۵ ادامه یابد. سرلشکر اسحاق بریک از فرماندهان سابق ارتش اسرائیل هم گفته که اگر جنگ در خانیونس ادامه داشته باشد، صدها نظامی اسرائیلی کشته شده و هزاران نفر هم زخمی خواهند شد.
تحت چنین شرایطی، بحثها درباره خروج از غزه که به نام «فاز سوم» جنگ شناخته میشود، بیش از هر موقع دیگری میان مقامهای اسرائیلی مطرح است. منابع میگویند مصریها دعوتنامههایی برای حماس و رژیم صهیونیستی فرستادهاند تا مذاکرات متوقف شده برای تبادل اسرا و آتشبس را از سر بگیرند. در حالی که اختلافات در داخل کابینه امنیتی اسرائیل نمایان است، رسانهها گزارش دادند که این کابینه در خصوص نحوه بازگرداندن اسرای اسرائیلی دچار فروپاشی شده و این در شرایطی است که به مرور زمان خطرات زنده بودن این اسرا افزایش پیدا میکند. والاستریتژورنال میگوید اختلافات در میان اعضای کابینه جنگ در حال علنی شدن است و این تنشها، امکان تضعیف استراتژی نظامی اسرائیل در غزه در یک مرحله حیاتی از جنگ را دارند. همزمان ارزیابیها درباره ناممکن بودن نابودی حماس نیز در حال فراگیر شدن است. در تلآویو «اسحاق بریک» ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی در گفتگو با روزنامه عبری هاآرتص گفته ما هرگز نخواهیم توانست حماس را نابود کنیم. هر روز که میگذرد تحقق این هدف بیش از پیش ناممکن میشود.» در واشینگتن هم، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید شامگاه سهشنبه گفت که اسرائیل در عملیات نظامی در جنوب و شمال نوار غزه، به مرحله حملات با شدت کمتر حرکت کرده است. «جان کربی» در عین حال گفت: «حماس همچنان یک تهدید فعال برای اسرائیل است و سران آن تهدید کردهاند که حملات مشابه ۷ اکتبر را تکرار کنند.» ارتش اسرائیل ادعا میکند که تونل «استراتژیک» حماس را در مرکز غزه که در عمق حدود ۹ متری قرار دارد و برای رفتوآمد بین شمال و جنوب استفاده میشود نابود کرده، ولی مقامهای اسرائیلی در گفتگو با نیویورکتایمز به ناچیز بودن آگاهی خود برای برچیدن تونلها اذعان کردهاند. دو مقام ناشناس اسرائیلی به نیویورکتایمز گفتهاند «حدود ۵ هزار و ۷۰۰ چاه مجزای منتهی به داخل تونلهای زیر غزه وجود دارد.» یکی از این مقامها با بیان اینکه این تونلها باید مکانیابی، درباره حضور اسرا بررسی و تعمیرناپذیر شود، گفت «سالها غیرفعال کردن این تونلها زمان میبرد» و اذعان کرد که تلاشهای اخیر تلآویو برای تخریب تونلها با جاری کردن آب دریا در آنها شکست خورده است. تحت چنین شرایطی، احتمال اقدامات نامتعارف اسرائیلیها، شبیه به حملاتی که دیروز به خانیونس انجام شد، قوت گرفته است. آلون داویدی، شهردار سدیروت، یکی از شهرکهای اطراف نوار غزه، روز سهشنبه در واکنش به وضعیتی که شهرکهای موسوم به غلاف غزه با آن روبهرو هستند، گفت: «باید سیستماتیک کار کنیم اگر از فلان منطقه شلیک کنند باید «کل آن منطقه» از بین برود.» صحبتهای داویدی روی دیگر موضع بنیامین نتانیاهو است که «ما مصمم هستیم کیبوتصها و شهرکها را در منطقهای که به عنوان منطقه غلاف غزه شناخته میشود، بازسازی کنیم، ساکنان را به خانههای خود بازگردانیم و رونق و رفاه منطقه و رشد آن را حتی بسیار بیشتر از قبل از جنگ تضمین کنیم.» با این حال، رؤسای شوراهای محلی به نتانیاهو گفتهاند که اکثر ساکنان غلاف غزه در این مرحله به دلیل ادامه پرتاب موشک از غزه و سایر نگرانیهای امنیتی نمیخواهند برگردند.