کد خبر: 1209136
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دیروز رسماً کلید خوردن «فاز سوم» نبرد در غزه را اعلام کرد. در این مرحله، بخش مهمی از نیرو‌های اسرائیلی از غزه عقب‌نشینی می‌کنند؛ اتفاقی که البته از چند روز قبل شروع شده است.

جوان آنلاین: وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از آغاز «فاز سوم» نبرد در غزه خبر داده که «نبرد فشرده» متوقف شده و «عملیات ویژه» جایگزین آن می‌شود. یوآو گالانت می‌گوید هفتم اکتبر «خونین‌ترین روز برای مردم یهود از سال ۱۹۴۵» تا الان بوده؛ روزی که به گفته او «حس امنیت» در میان اسرائیلی‌ها را «تکان داد» و نگاه آن‌ها را به جهان اطراف دگرگون کرد.

به گزارش «جوان» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دیروز رسماً کلید خوردن «فاز سوم» نبرد در غزه را اعلام کرد. در این مرحله، بخش مهمی از نیرو‌های اسرائیلی از غزه عقب‌نشینی می‌کنند؛ اتفاقی که البته از چند روز قبل شروع شده است. به گفته یوآو گالانت که در گفتگو با وال‌استریت‌ژورنال صحبت کرده، این مرحله همچنین شامل تغییر فاز از «مرحله عملیات شدید جنگی» به «انواع مختلف عملیات ویژه» خواهد بود و «مدت طولانی‌تری ادامه خواهد داشت.» اعلام رسمی ورود اسرائیلی‌ها به فاز سوم نبرد در غزه، یک روز بعد از صحبت‌های سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی انجام شده که به گفته دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی، اسرائیلی‌ها پس از کشتن حدود ۸ هزار جنگجو، «چارچوب نظامی» حماس در شمال غزه را به طور کامل از بین برده‌اند و اکنون به عملیات‌های رزمی بزرگ پایان خواهند داد. ناظران در خارج از سرزمین‌های اشغالی و همچنین منتقدان در تل‌آویو، با این ادعای ارتش اسرائیل با تردید برخورد کرده‌اند. بی‌بی‌سی با تردید در کشته شدن ۸ هزار نیروی حماس گزارش کرد «مستقلاً قادر به تأیید این رقم نیست.»


صرفاً دستاورد‌های تاکتیکی
در حالی که گالانت برای توصیف فاز سوم از تعبیر «طولانی» استفاده کرده و برخی مقام‌های اسرائیلی می‌گویند ممکن است این نبرد در کل طول سال ۲۰۲۴ ادامه یابد، دستاورد‌های فاز دوم محل بحث جدی است. سی‌ان ان دیروز نوشت: سه ماه پیش، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در گفتگو با شهروندانی که مورد حملات هولناک حماس قرار گرفته بودند، قول داد: ارتش اسرائیل بلافاصله تمام توان خود را برای از بین بردن قابلیت‌های حماس به کار خواهد گرفت: «ما آن‌ها را نابود خواهیم کرد.» به نوشته سی‌ان‌ان، حالا ارتش اسرائیل «مرحله جدیدی از جنگ خود را علیه حماس در غزه شروع می‌کند، در حالی که نشانه‌هایی وجود دارد که اهداف آن نیز در حال تغییر کردن است.» بلال ساب، کارشناس چتم‌هاوس می‌گوید: «چنین سابقه‌ای، برای کمپین‌های نظامی که به دنبال ریشه‌کن کردن جنبش‌های نظامی سیاسی هستند که ریشه عمیقی دارند، چندان آشنا نیست.» به نوشته سی‌ان‌ان، اسرائیل موفقیت‌هایی در این زمینه مشاهده کرده و نیرو‌های آن ادعا می‌کنند که هزاران جنگجوی حماس از جمله برخی از اعضای بلندپایه را کشته‌اند و برخی از بخش‌های شبکه تونل گسترده این گروه را در زیر محاصره منهدم کرده‌اند. اما چالش‌ها باقی می‌مانند و پایان بازی دور از ذهن است. کشور‌های کمی وجود دارند که در حال جنگ ضرب‌الاجل تعیین می‌کنند. ساب می‌گوید: «رهبران ارتش اسرائیل خوب می‌فهمند حداکثر کاری که می‌توانند انجام دهند تضعیف شدید توانایی‌های نظامی حماس است.» لی شائوکسین، رئیس آکادکی مطالعات عربی در دانشگاه نینگکسیا در این مورد با ساب هم‌نظر است: «بعد از سه ماه عملیات نظامی، اسرائیل هنوز بسیار دور از دو هدفی است که اعلام کرده بود. زمان خیلی زیادی از موقعی که یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل با عقب کشیدن بخشی از نیرو‌های نخبه از شمال غزه، تعدیل عملیات نظامی در غزه ر ا اعلام کرد، نمی‌گذرد.» او فاز سوم را یک فاز طولانی می‌خواند: «در حال حاضر، هنوز هیچ نشانه‌هایی از پایان جنگ به این زودی‌ها دیده نمی‌شود.» روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی ادعا کرده که تل‌آویو به «دستاورد‌های تاکتیکی» در نوار غزه دست یافته ولی همین گزارش می‌گوید اسرائیل، اهداف تعیین شده درباره جنگ علیه نوار غزه از جمله از بین بردن قدرت و توانمندی جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست دست نیافته است.


گالانت: امنیت اسرائیلی‌ها متزلزل شد
هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل در اظهارنظری که همزمان با مصاحبه گالانت چاپ شده، در جریان بازدید از نظامیان این رژیم در کرانه باختری پیش‌بینی کرده که «سال ۲۰۲۴ سالی پرچالش برای اسرائیل خواهد بود و ممکن است جنگ در غزه در طول سال جاری ادامه یابد.» در حالی که گفته می‌شود در فاز جدید اسرائیلی‌ها روی عملیات‌های دقیق‌تر، از جمله حملات هوایی متمرکز خواهند شد، نوعی سرگردانی استراتژیک در میان مقام‌های عالی‌رتبه اسرائیلی‌ها به چشم می‌خورد. آن‌ها از یک طرف مجبور به کاهش شدت عملیات و کم کردن نیرو‌ها هستند و از طرف دیگر، عملیات ۷ اکتبر فلسطینیان، وضعیتی برای اسرائیلی‌ها ایجاد کرده که متقاعد نشده‌اند وضع جاری خواهد توانست بازدارندگی کافی مقابل حماس ایجاد کند. یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل در گفتگو با وال‌استریت‌ژورنال به این واقعیت اشاره می‌کند: «اکنون هدف منصرف کردن دشمنان از حملات آینده است» و تأکید می‌کند که مقیاس و شدت حمله ۷ اکتبر به اسرائیل «عمیقاً احساس امنیت اسرائیلی‌ها را متزلزل کرد و عمیقاً دیدگاه آن‌ها را نسبت به جهان اطراف تغییر داد.» او می‌گوید: «این خونین‌ترین روز برای یهودیان از سال ۱۹۴۵ بود» و در حالی که فشار‌های بین‌المللی بر اسرائیل به حداکثر رسیده، می‌گوید: «جهان باید درک کند. این فرق دارد.» او معتقد است که تل‌آویو با چیزی بیشتر از یک کشور در جنگ است: «دیدگاه اساسی من این است؛ ما با یک محور می‌جنگیم نه با یک دشمن واحد، ایران در حال ایجاد قدرت نظامی در اطراف اسرائیل برای استفاده از آن است.» اسرائیلی‌ها می‌کوشند هرچه زودتر اوضاع را به سمت عادی شدن ببرند. براساس گزارش شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، نتانیاهو به تمام وزارتخانه‌ها دستور داده تا آماده بازگشت ساکنان سدیروت باشند. روزنامه تایمز رژیم صهیونیستی هم گزارش داد که قرار است دانش‌آموزان سدیروت از چهارم فوریه به مدارس بازگردند. هرچند یوآو گالانت، وزیر جنگ این رژیم گفته که «مانع امنیتی درباره این مسئله وجود ندارد» ولی اسرائیلی‌ها این‌طور احساس نمی‌کنند، به خصوص که روز یک‌شنبه گروهان‌های قدس اعلام کرد شهرک سدیروت و نیرعام و برخی شهرک‌های مجاور غزه را هدف حمله راکتی گسترده قرار داده است.
اعتراضات علیه نتانیاهو
منابع رسانه‌ای روز دوشنبه از تظاهرات ده‌ها تن از ساکنان سرزمین‌های اشغالی فلسطین مقابل پارلمان رژیم صهیونیستی در انتقاد از عملکرد کابینه این رژیم اشغالگر خبر دادند. معترضان با تجمع در مقابل ساختمان «کنست» (پارلمان رژیم صهیونیستی) ورودی اصلی آن را بستند. معترضان همچنین با سر دادن شعار‌هایی خواستار برگزاری انتخابات فوری شدند و همچنین تأکید کردند که کابینه رژیم صهیونیستی اسرای صهیونیست در نوار غزه را به حال خود رها کرده است. با افزایش اعتراضات در جامعه اسرائیلی که باعث شکاف در کابینه هم شده، بنیامین نتانیاهو گفت کابینه‌اش از «اپیدمی افشاگری‌ها و درز اطلاعات» رنج می‌برد و او نمی‌تواند به این شکل ادامه دهد. نتانیاهو به تزاحی هانگبی، رئیس شورای امنیت داخلی دستور داد تا لایحه «کشف دروغ» را در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) ترویج کند. اگرچه پرسنل شین‌بت، به عنوان سرویس امنیت داخلی، نیز معتقدند که باید اقداماتی برای جلوگیری از درز اطلاعات جلسات کابینه اتخاذ شود، اما این آژانس در مورد متن قانون شروطی داشته و درخواست جلسه با شورای امنیت داخلی در این مورد را دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار