جوان آنلاین: دربی تمام شد، اما حاشیههای آن نه. پرواضح بود که داستان هفته پنجم، عصر پنجشنبه و با برگزاری بازیهای عقب افتاده بسته نخواهد شد. این را میشد از خط و نشانها، کریخواندنها و حتی صحبتهای مربیان دو تیم در کنفرانس قبل از بازی دریافت، اما بیتردید تصورش را هم نمیشد کرد که دربی ۱۰۲ با این حجم از حاشیه مواجه شود، بهطوریکه با گذشت سه، چهار روز از پایان مصاف سرخابیهای پایتخت که با تساوی یک-یک خاتمه یافت، هنوز هم آبها از آسیاب نیفتاده و حاشیههای این بازی همچنان به قوت خود باقی است. حاشیههایی که نشان از باخت فوتبال ایران دارد؛ چه به لحاظ فنی و چه اخلاقی.
اینبار، اما کشمکشها به دو تیم پرسپولیس و استقلال ختم نمیشود و پای فدراسیون نیز به واسطه استفاده از VAR وسط این ماجراست؛ چه قبل از بازی و چه بعد از آن. قبل از دربی بسیاری بر این باور بودند که فدراسیون قصدی برای استفاده از کمکداور ویدئویی در مصاف سرخابیهای پایتخت ندارد و تمام ادعاهایش در این راستا نمایشی بیش نیست.
در همین راستا بعد از دربی با منتشرشدن لیست داوران بینالمللی عراق این سؤال بهطور جدی مطرح شد که آیا به راستی زید ثامر و حیدر عبدالحسن که به عنوان کمکداور ویدئویی برای دربی به تهران آمده بودند لایسنس VAR داشتند؟
علی میرزابیگی، کارشناس داوری ایران در این خصوص به ورزش سه میگوید: «در این فهرست اسامی داوران، کمکداوران، داوران فوتسال و فوتبال ساحلی و کمکداوران ویدئویی (Video Match Officials) برای هر کشوری وجود دارد. کسانی که داوران بینالمللی هستند و مدرک VAR دارند، الزامی ندارد که نامشان در قسمت Video Match Officials ثبت شود!»،
اما تمام داستان به داشتن یا نداشتن لایسنس داوران عراقی و استفاده یا عدم استفاده از کمکداور ویدئویی در دربی ۱۰۲ برنمیگردد و قضاوت پرحرف و حدیث موعود بینادیفر به عنوان تنها داور ایرانی دارای لایسنس VAR نیز یک پای حواشی پرتعداد این دیدار است، بهطوریکه باشگاه پرسپولیس با انتشار بیانیهای صراحتاً میگوید از قبل هم گفته بودیم مشکلات داوری تنها با استفاده از کمکداور ویدئویی حل و فصل نمیشود و صحت گفتار خود را با دست گذاشتن روی صحنههای حساس بازی به رخ میکشند. البته باشگاه استقلال هم دل خوشی از قضاوت داور ندارد، با وجود اینکه پنالتی پرحرف و حدیث برای آبیپوشان بود که کار را به تساوی کشید و نکونام را از یک باخت تلخ نجات داد.
البته برخی داستانها و شایعات به حاشیهها دامن زده است، درست مثل اظهارنظر فنایی، کارشناس داوری که در پشتصحنه برنامه تلویزیونی با لحنی کنایهآمیز بعد از گرفتن پنالتی برای استقلال مدعی شد: «عراقیها اگر این را هم نمیگرفتند به آنها پول نمیدادند.» یا شایعه اظهارنظر کمکداور عراقی در خصوص صحنهای از بازی که بعدتر گفته شد او هرگز مصاحبهای نداشته است، اما واقعیت این است که دربی پتانسیل جنجالی شدن را دارد و آقایان چه در فدراسیون و چه در پرسپولیس و استقلال، خواسته یا ناخواسته هیزم زیر آتش ریختند و باعث دامنهدار شدن حواشی شدند. درحالیکه بازی صحنههای زیبایی هم داشت، بهخصوص روی سکوها که تصاویر زیبایی از بانوان هوادار ثبت شده بود که با وجود سن و سال بالا برای تماشای این بازی راهی آزادی شده بودند. دیداری که اگرچه امتیازهای آن در پایان تقسیم شد و استقلال بهرغم کسب تنها یک امتیاز کماکان صدرنشین ماند و پرسپولیس به واسطه برتری سپاهان مقابل فولاد و صعود این تیم به رده دوم در رده سوم ایستاد، اما داستانش با به صدا در آمدن سوت پایان بازی خاتمه نیافت.
طی اتفاقی عجیب در پایان بازی دو تیم از صغیر و کبیر یکدیگر شکایت کردند و عجیبتر اینکه آقایان بعد از تماشای خلاصه بازی برای مصاحبه وارد میسکدزون شدند! استقلالیها مدعی بودند سرخپوشان تماشاگران آنها را تحریک کردند و پرسپولیسیها نیز متقابلاً با این بهانه از آبیپوشان شاکی بودند. شکایتی که البته به صورت کتبی ارائه شد، بهطوریکه جدا از گزارشاتی که در ادامه از سوی ناظران داوری و بازی ارائه خواهد شد، تنها ۱۱ شکایت از سوی سرخابیهای پایتخت علیه یکدیگر، تیم داوری و حتی گزارشگر بازی روی دست کمیته اخلاق و انضباتی ماند، شکایتهایی که نشان از وخامت اوضاع فوتبال ایران دارد!