کد خبر: 1123672
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۶
جعفر قادری در گفتگو با جوان آنلاین:
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، دلیل مهم افزایش نرخ دلار را تقاضای سفته بازانه عنوان کرده و گفت: دولت از گرانی نرخ ارز منتفع نمی‌شود.

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با جوان آنلاین درباره کانال شکنی‌های اخیر دلار می‌گوید: من موافق این گزاره که دولت از افزایش نرخ ارز منتفع می‌شود و عامل گرانی‌ها است نیستم.
وی می‌گوید: معتقدم روند افزایش نرخ دلار همانند تیغ دو لبه‌ای است و بیش از آنکه بتواند به محلی برای درآمدزایی دولت تبدیل شود برای دولت مشکل آفرین است، بنابراین در این شرایط این مساله نمی‌تواند گزینه‌ای منطقی برای دولت باشد.
این نماینده مجلس در ادامه می‌گوید: گرانی دلار باعث می‌شود عملا هزینه‌های دولت نیز بالا رود و این موضوع بر رشد اقتصادی تاثیر دارد و منجر به تعطیلی و رکود اقتصادی می‌شود.
قادری اضافه کرد: در این شرایط هیچ سرمایه گذاری نیز حاضر به مشارکت با دولت نمی‌شود و به طور کل این مساله برای دولت چالش برانگیز است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره دلیل نوسانات افزایشی نرخ دلار نیز می‌گوید: دلیل این مساله روشن است؛ چرا که دلار به ابزاری برای حفظ قدرت خرید تبدیل شده است.
او با اشاره به نابسامانی‌ها می‌گوید: در شرایط التهاب، تقاضا‌های سفته بازی زیاد می‌شود. این مساله تنها مربوط به دلار نیز و زمین و ملک و بازار‌های موازی دلار را نیز شامل می‌شود.
قادری تقویت بازار سرمایه و افزایش جذابیت بازار بورس را راهکار مهم جذب نقدینگی‌های سرگردان عنوان می‌کند و می‌گوید: با توجه به ظرفیت بازار سرمایه کشور، ضروری است تا با حمایت‌های دولت و همچنین تقویت اعتماد سرمایه گذاران بخشی از نقدینگی‌ها به این بازار جذب شود یا اینکه دولت دارایی‌ها را مولدسازی کند.
این نماینده مجلس اخذ مالیات از فعالیت‌های سفته بازی در بازار ارز را یکی از راهکار‌های مهم کاهش فعالیت‌های سوداگرانه در این بازار عنوان کرده و می‌گوید: باید خرید و فروش ارز بلافاصله در یک سیستم ثبت شود.
قادری با اشاره به تشکیل جلسه سران قوا اظهار داشت: ان شاءالله با تصویب و قانونی شدن طرح مالیات بر عایدی سرمایه، خرید و فروش‌های ارزی به سازمان مالیاتی منعکس شود تا در هر سال ما به التفاوت قیمت ارز تحت عنوان مالیات گرفته شود. در این صورت دیگر افراد دارایی شان را در قالب ارز نگهداری نمی‌کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار