سرویس جامعه جوان آنلاین: بنابر اعلام سازمان انتقال خون، اهدای خون برای افراد سالم در سال تا چهار بار نهتنها هیچ ضرری ندارد، بلکه سلامتی اهداکننده را هم تا حد زیادی تضمین میکند. در شرایط خاص اکنون که کشور درگیر کرونا است بیش از سایر زمانها اهدای خون اهمیت دارد.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور اعلام کرد: در تمام دنیا در بحران کرونا درخواست خون کاهش یافت، اما اهدای خون کاهش بیشتری یافت. نوروز امسال در کشورمان میزان درخواست خون ۴ درصد کاهش یافت، اما میزان اهدای خون ۲۰ درصد کاهش یافت. البته اهدای خون در برخی کشورهای دنیا ۷۵ درصد کاهش یافتهبود و برای همین در بسیاری از کشورهای دنیا استاندارد انتقال خون را پایین آوردند و امنیت انتقال خون را کاهش دادند تا میزان اهدای خون افزایش یابد، اما ما چنین کاری نکردیم و استانداردهای قبلی را رعایت کردیم.
پیمان عشقی متذکر شد: ذخایر خونی کشور حدود شش روز است و در تمام ایام بحران کرونا بالای ۹۰ درصد تمام درخواست خونها را جواب داده ایم؛ این درخواستها شامل تالاسمی، اعمال جراحی اورژانس، بیماران دیالیزی و فوریتی، بیماران مبتلا به سرطان و تروماها بودهاست. از هموطنان میخواهیم اهدای خون را با هر گروه خونی ادامه دهند و از مدیران بیمارستانها نیز میخواهیم درخواست خون را مدیریت کنند.
وی در خصوص ذخایر خونی کشور یادآور شد: با توجه به شروع اعمال جراحی در بیمارستانها و آمدن ماه مبارک رمضان نیاز به ادامه اقبال ملت ایران برای انتقال خون است. سعی میکنیم پایگاههای سیار انتقال خون را در اختیار هموطنان بگذاریم تا بدون مراجعه به مراکز اهدای خون بتوانند از فاصله افطار تا سحر خون خود را اهدا کنند.
بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون هم با اشاره به کمبود خون در برخی استانها گفت: ویروس کرونا از طریق خون منتقل نمىشود و مردم مىتوانند بدون دغدغه خون اهدا کنند. در اکثر شهرها بیماران تالاسمی نیاز همیشگی به دریافت خون دارند، اما هموطنان اهدای خون خود را به ماه مبارک رمضان در شبهای قدر موکول مىکنند در صورتیکه نیاز به خون یک نیاز همیشگی است.
وی افزود: در استانهایی مانند تهران، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و مخصوصا استانهایى که بیماران خونى از جمله بیماران تالاسمى دارند مردم باید توجه بیشتری به اهدای خون داشته باشند.
وی در رابطه با طرح جمع آوری و ذخیره پلاسما گفت: افرادی که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدند و سلامتی خود را دوباره به دست آوردند پس از ۲۸ روز مىتوانند پلاسمای خود را اهداکنند که این پلاسما برای بیمارانی که در بستر بیماری هستند مصرف مىشود و ما پاسخهای مثبتی از این طرح گرفتیم و در آینده نزدیک نتایج قطعی در این زمینه را به مردم اعلام خواهیم کرد.
وی در ادامه افزود: همه هموطنان با تمام گروههای خونی مىتوانند پلاسما و خون را اهدا کنند. آقایان در سال چهار بار و خانمها سه بار مىتوانند خون اهدا کنند. هموطنان مىتوانند با مراجعه به سایت انتقال خون اسامی مراکز و پایگاههای اهدای خون را پیدا کنند.
صحنههای بیبدیل اقشار مختلف مردمی برای کمک به نیازمندان مبارک بودن قدم رمضان را کلید زد تا در این ایام پرفیض باز هم نیکوکاران از یاد گرسنگان غافل نشوند. حالا لازم است در ادامه این حرکت مردمی، پویش اهدای خون هم راه بیفتد تا سلامتی عدهای به خطر نیفتد. قطرهقطره خون من و شما بیماری را در سایه لطف الهی به زندگی باز خواهد گرداند.