کد خبر: 979186
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۱
موسوی:
ظاهراً مذاکرات جدیدی بین ایران و طرف‌های غربی در جریان است. خبر این مذاکرات را سخنگوی وزارت امور خارجه گفته، ولی اینکه خبر این مذاکرات کجا و بین ایران و کدام کشور‌ها جریان دارد، مشخص نیست.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: ۱۵ آذر قرار است بین معاونان وزرای خارجه ایران و ۱+۴ مذاکراتی در وین برگزار شود تا به گفته سخنگوی وزیر خارجه، از یک طرف «آخرین تحولات و گام‌های کاهشی ایران» بررسی شود و از طرف دیگر این مسئله که «اقدام‌های طرف مقابل، چه آن‌هایی که انجام داده‌اند چه انجام نداده‌اند» چیست. سید عباس موسوی گفته است: «این نشست پیرامون بررسی گام‌هایی است که ایران در راستای کاهش تعهدات هسته‌ای خود در قالب برجام برداشته و از دید آنها، این اقدامات، اقداماتی مهم و مشکل‌ساز بوده است.»

‌سخنگوی وزارت خارجه ایران با اشاره به اینکه ایران به طرف‌های غربی گفته که «هیچ مماشاتی در راستای حقوق ملت‌مان نداریم» بدون ارائه جزئیات بیشتر از انجام مذاکراتی با طرف‌های غربی خبر داده که از ظواهر امر پیداست که قبل از گفتگو‌های ۱۵ آذرماه با ۱+۴ در حال برگزار شدن است.

او گفته است: «مذاکراتی در حال انجام است که اگر به نتیجه نرسد، گام‌های بعدی کاهش تعهدات هسته‌ای عملی خواهد شد.»‌

سخنگوی وزارت خارجه نگفته که این مذاکرات در چه سطحی، در کجا و بین ایران با کدام کشور‌ها در حال برگزار شدن است و تأکید کرده که «اگر این مذاکرات به نتیجه برسد و راه و مسیری باز شود که چه بهتر؛ در غیر این صورت تکیه بر منابع داخلی و گام‌های بعدی در اولویت قرار خواهد گرفت.» موسوی گفت: «گام‌های بعدی براساس نظرات مسئولان نظام طراحی خواهند شد.»

‌سوای از اینکه با توجه به افت ۷۵ درصدی مبادلات تجاری ایران و کشور‌های اروپایی (آمار دوشنبه یورواستات) چنین مذاکرات کمکی به سردی رو به تزاید مناسبات دوطرف خواهد کرد یا نه، زمان شروع مذاکراتی هم که سخنگوی وزارت خارجه از آن صحبت کرده مشخص نیست، ولی برخی حدس و گمان‌ها نشان می‌دهد که این مذاکرات حتی در خلال آشوب‌ها در داخل کشور نیز جریان داشته است.

هفته قبل در نقطه اوج اغتشاشات «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در صفحه توئیتر خود نوشت با دونالد ترامپ همتای امریکایی خود درباره پاره‌ای از مسائل از جمله ایران گفتگو کرده است، ولی از کم و کیف اینکه مذاکرات بر سر چه بوده، صحبتی نکرد. هرچند مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا از روز اول مذاکرات، از اغتشاشات در ایران حمایت کرد و گفت که در کنار مردم ایران است، ولی دونالد ترامپ که اغلب اوقات از موضع‌گیری توئیتری در مورد رویداد‌های ایران ابایی ندارد، تا نزدیک به یک هفته بعد از اغتشاشات، شخصاً درباره آن موضع‌گیری نکرد. با این حال، او روز سی‌ام آبان ماه در اولین واکنش به اعتراض‌ها در ایران توئیت کرد: «ایران آنقدر بی‌ثبات شده که حکومت، کل سیستم اینترنت را خاموش کرده تا مردم بزرگ ایران نتوانند از خشونت عظیمی که در کشورشان رخ می‌دهد، حرف بزنند. آن‌ها فکر کرده‌اند جهان از مرگ و مصیبتی که حکومت ایران باعث آن شده، خبردار نمی‌شود.»

‌سکوت و غیبت چند روزه دونالد ترامپ در روز‌های اغتشاشات ایران، موجب تعجب شد، ولی برخی منابع امریکایی گفته‌اند وی به دلیل بیماری قلبی برای بار چندم در بیمارستان بستری شده بود. گاردین و سی‌ان‌ان نوشتند که منابع آگاه از سوی ترامپ، حمله قلبی وی را رد کردند. کاخ سفید هم در بیانیه‌ای در اواخر دو شنبه شب اعلام کرد که رئیس‌جمهور تحت آزمایش «معمول، برنامه ریزی شده» قرار گرفته است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار