کد خبر: 780031
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۵۷
کارشناس اداره میراث فرهنگی دشتستان خبر داد:
خلیل رازه گفت: این لوح باستانی که از چهار قطعه طلا ورق شده 24 عیار خالص مجزا و در مجموع به میزان سه کیلو و 150 گرم تشکیل شده است در سال 84 در کاخ هخامنشی بردک سیاه دشتستان کشف شد

وی افزود: این لوح به مدت 10 سال به صورت ویژه در استان بوشهر نگهداری می شد که برای انجام و تکمیل آزمایش های فنی و پژوهشی و مطالعات باستانی شناسی به مرکز پژوهشکده باستان شناسی کشور فرستاده شده است.

رازه گفت: پس از انجام و تکمیل مطالعات پژوهشی باستان شناسان، این لوح طلایی به عنوان یک اثر تاریخی مهم دشتستان به استان بوشهر انتقال داده خواهد شد.

کارشناس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دشتستان گفت:کاخ هخامنشی بردک سیاه با قدمتی دوهزار و 500 ساله در دو کیلومتری روستای درودگاه شهرستان دشتستان در میان نخلستانها قرار گرفته و در دوره داریوش هخامنشی به عنوان یکی ازپایگاه های مهم نظامی هخامنشیان برای تسلط بیشتر بر خلیج فارس ساخته شده است.

وی با اشاره به اینکه وجود پایه ستون های سنگی سیاه و سفید با معماری زیبا ازویژگی های بارز این کاخ تاریخی است،افزود: این مجموعه در چهار ردیف ستون با دو ردیف ستون ایوان که مربوط به دوره حکومت داریوش هخامنشی است، ساخته شده است.

رازه گفت: دراین کاخ علاوه بر وجود معماری شاخص، اشیایی شامل کتیبه هایی با خط میخی، نقش برجسته شاهزاده و اشیای زرین دیگر کشف شده است.

مجموعه کاخ هخامنشی بردک سیاه را برای نخستین بار دکتر علی اکبر سرافراز در سال 52  کاوش باستانشناسی کرد و این اثر تاریخی در سال 80 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها