جوان آنلاین: رئیسجمهور اوکراین در شرایطی میزبان رئیس سازمان سیا بود که نگرانی درباره چگونگی آینده همراهی امریکا در جنگ اوکراین، به یکی از مهمترین دغدغههای دولت کییف تبدیل شده است. یک دیپلمات ارشد روس معتقد است که ملاقات زلنسکی با برنز به منظور هماهنگی طرفین برای زمان روی کار آمدن ترامپ صورت گرفت.
ولودیمیر زلنسکی دیروز در پیامی در تلگرام از دیدار با ویلیام برنز، رئیس سیا در کییف خبر داد و هدف از این دیدار را تأکید بر اهمیت ادامه ارتباطات با واشینگتن دانست. با توجه به اینکه از یک سو، برنز در دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا جایی نخواهد داشت و قرار است جان راتکلیف، مدیر پیشین اطلاعات ملی بر کرسی وی تکیه زند و از سویی دیگر، ترامپ وعده داده که به سرعت به جنگ اوکراین که دولت جو بایدن، رئیسجمهور فعلی، یکی از حامیان اصلی تسلیحاتی و مالی کییف در جریان آن بوده، پایان خواهد داد، حاکی از اهمیت این دیدار است. با این حال، وزارت خارجه روسیه در واکنش به سفر رئیس سیا به کییف، اعلام کرد که چنین اقدامی با هدف هشدار به مقامات اوکراینی درباره عدم به اشتراک گذاشتن اطلاعات حساس و دردسرساز با مقامات دولت ترامپ انجام شد. رودیون میروشنیک، دیپلمات ارشد روس در این مورد گفت که برنز به دنبال اطمینان از این بود که زلنسکی هیچ اطلاعات حساسی از «اقدامات غیرقانونی» مقامات امریکایی مرتبط با دموکراتها و بایدن را افشا نخواهد کرد. او در این مورد به خبرگزاری روسی تاس گفت: «برنز به کییف آمد تا کار را تمام کند و با زلنسکی برای زمانی که ترامپ بررسی هزینههای چندمیلیارد دلاری امریکا در اوکراین را آغاز میکند، هماهنگیهای لازم را انجام دهد.» میروشنیک با بیان اینکه کییف آسیبپذیرترین حلقه در زنجیره فسادی است که میلیاردها دلار مالیاتدهندگان امریکایی را به چاه بدون انتهای اوکراین ریخت، افزود: «دموکراتها معتقدند زلنسکی تعهداتش در قبال آنها را انجام نخواهد داد و به همین دلیل برنز را فرستادند.»
سیاست مخرب دولت بایدن
طی هفتههای اخیر، چندین حمله با موشکهای امریکایی و انگلیسی از جانب اوکراین به خاک روسیه صورت گرفت که مرگبارترین آنها در روز جمعه اتفاق افتاد. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه ماه گذشته هشدار داد که به تمامی این حملات پاسخ میدهد. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه هم با انتقاد از سیاستهای دولت کنونی امریکا عنوان کرد که دولت بایدن، تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا مطئمن شود که دونالد ترامپ، پس از بازگشت به کاخ سفید نمیتواند سرنوشت جنگ اوکراین را به صلح گره بزند. وی چنین سیاستی را خطرناک و مخرب ارزیابی کرد. ریابکوف از دیگر اقدامات نادرست دولت بایدن برای ایجاد مانع بر سر راه سیاستهای ترامپ جهت برقراری صلح به ماجرای افزایش روند تحویل تسلیحات به این کشور اشاره کرد که همزمان با شکست دموکراتها در جریان ریاستجمهوری ماه نوامبر امریکا سرعت بالاتری به خود گرفت. معاون وزیر امور خارجه روسیه با انتقاد از بایدن گفت: «دولت کنونی امریکا توانایی ویژهای از خودش برای دوبرابر کردن موانع و از بین بردن شانس جانشین خود یعنی ترامپ جهت برقراری صلح در اوکراین نشان میدهد.» ریابکوف همچنین در مورد ایدههای مطرح شده از جانب غرب برای برقراری صلح میان روسیه و اوکراین هم اظهار کرد که مسکو تمام پیشنهادات فعلی را در نظر میگیرد، اما آنها را غیررسمی میداند.