کد خبر: 1269830
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
محمدالبشیر دیروز به عنوان رئیس دولت موقت سوریه انتخاب شد، رویدادی که احتمالاً نشانه تلاش‌ها برای انتقال مسالمت‌آمیز قدرت است، ولی همزمان نیرو‌های کرد موسوم به دموکراتیک سوریه (قسد) دیشب اعلام کرد که وارد دومین مرحله دفاع در برابر «اشغال ترکیه و مزدورانش» شده است

جوان آنلاین: کمتر از یک روز پس از سیطره معارضان سوری بر دمشق و سرنگونی حکومت بشار اسد، آتش درگیری‌ها در بخش‌هایی از این کشور همچنان شعله‌ور است. معارضان اعلام کرده‌اند که کنترل منبج را که محل درگیری نیرو‌های کرد قسد با نیرو‌های تحت حمایت ترکیه بود، در دست گرفته‌اند. در دیرالزور درگیری قسد با مردم، یک کشته برجای گذاشت. رد پای پر رنگ عناصر صهیونیست و امریکایی در ناآرامی‌های اخیر، آینده سوریه را بیش از پیش در هاله‌ای از ابهام قرار می‌دهد. 

محمدالبشیر دیروز به عنوان رئیس دولت موقت سوریه انتخاب شد، رویدادی که احتمالاً نشانه تلاش‌ها برای انتقال مسالمت‌آمیز قدرت است، ولی همزمان نیرو‌های کرد موسوم به دموکراتیک سوریه (قسد) دیشب اعلام کرد که وارد دومین مرحله دفاع در برابر «اشغال ترکیه و مزدورانش» شده است. این گروه شامگاه یک‌شنبه هم ضمن تکذیب اخباری درباره کنترل معارضان بر بخش گسترده‌ای از منبج اعلام کرده بود که همچنان با نیرو‌های مورد حمایت ترکیه آن‌هم در شرایطی که جنگنده‌های ترکیه‌ای این شهر را بمباران می‌کنند، در منبج در حال نبرد است. با این حال، معارضان دیروز اعلام کردند نه تنها کنترل این شهر واقع در شمال شرق حلب را به دست گرفته‌اند بلکه بر شهر جبله در نزدیکی پایگاه حمیمیم روسیه در استان لاذقیه هم مسلط شده‌اند. شبکه الجزیره به نقل از منابع امنیتی ترکیه خبر داد: «ارتش ملی سوریه کنترل کل شهر منبج را به دست گرفته و نقاط کنترل نیرو‌های دموکراتیک سوریه را تخلیه می‌کند.» گزارش خبرگزاری آناتولی هم حاکی است که ارتش ملی سوریه وابسته به مخالفان، کنترل ۸۰درصد این شهر را در دست گرفته است. 

 خطر ورود بقیه بازیگران
با این حال، اسکای‌نیوز عربی ضمن زیر سؤال بردن سیطره کامل معارضان بر این شهر، در تحلیل درگیری‌ها در شهر منبج میان شبه‌نظامیان قسد و گروه‌های مسلح مورد حمایت ترکیه تصریح کرد که این وضعیت، فرصت گفتگو میان طرفین را از بین می‌برد و افزود: «به نظر می‌رسد کرد‌ها در تلاش هستند نقاط دفاعی پیشرفته و تداوم کنترل خود را بر برخی مناطق در غرب رود فرات تضمین کنند و احتمال اینکه آنها آماده امتیاز دادن باشند، چندان زیاد نیست.» این شبکه خبری اضافه کرد: «مخالفان مسلح سوری نیز به این نقاط چشم دوخته‌اند. درگیری میان آنها ممکن است در مرحله بعدی تشدید شود و به عقیده بسیاری ممکن است طرف‌های دیگری نیز به عرصه درگیری وارد شوند.» مناطقی که قسد بر حفظ تسلط بر آنها پافشاری می‌کند، مناطقی هستند که بیشتر چاه‌های نفت به ویژه در دیرالزور و الحسکه را در خود جای داده‌اند و تحت کنترل نیرو‌های دموکراتیک سوریه هستند و نظامیان امریکایی نیز در آن حضور دارند. در دیرالزور هم شرایط بحرانی است. امریکا نیرو‌های مخالفان سوری را از ورود به دیرالزور منع کرده است. این شهر به دنبال توافق ارتش بشار اسد، به نیرو‌های دموکراتیک سوریه (قسد) واگذار شد، اما مردم، خواهان خروج قسد و ورود نیرو‌های مخالفان سوری شده‌اند. از این رو، صبح دیروز تظاهراتی برای خروج نیرو‌های قسد از شهر خود برگزار کردند. رسانه میدانی دیرالزور ۲۴ گزارش کرد که نیرو‌های دموکراتیک سوریه اسلحه و تجهیزات را از فرودگاه نظامی دیرالزور ربوده و به حسکه بردند و به روی مردم دیرالزور آتش گشودند. در تیراندازی نیرو‌های قسد به سوی تظاهرکنندگان در دیرالزور یک نفر کشته شد. 

 توطئه واشینگتن و تل‌آویو در حمایت از کرد‌ها
در چنین شرایطی، روزنامه واشینگتن‌پست روز دوشنبه به نقل از یک مسئول ارشد دولت جو بایدن گزارش کرد که دولت امریکا برای تضمین ثبات در سوریه تلاش می‌کند و احتمالاً واشینگتن گروه تحریرالشام را که موجب سرنگونی دولت بشار اسد شد، از لیست تروریسم حذف کند تا بتواند همکاری عمیق‌تری با آن داشته باشد. نواف خلیل، مدیر مرکز مطالعات کرد‌های سوریه در مصاحبه با اسکای‌نیوز عربی گفت که این موضوع تنها به کرد‌ها مربوط نمی‌شود، بلکه به طور کلی ارتباط نزدیکی با آینده سوریه دارد. خلیل معتقد است که واشینگتن باید در برابر مخالفان مسلح مورد حمایت آنکارا قاطعانه‌تر عمل کند و با تمام توان فشار بیاورد تا حملات آنها را متوقف کند. وی ادامه داد: «هشدار‌های امریکا به گروه‌های مسلح کافی نیست و گروه‌های وابسته به آنکارا حملات شدیدی را تحت پوشش ترکیه انجام می‌دهند.» خلیل تأکید کرد: «نمی‌توان درباره گفتار و عملکرد مخالفان مسلح که روز یک‌شنبه وارد دمشق شدند، قضاوت کرد و شناخت جهت‌گیری آنها زمان می‌برد. آنچه برای ترکیه مهم بوده، تقویت موقعیت خود در مجامع بین‌المللی با در اختیار داشتن کارت‌های فشار و تلاش برای نابودی اداره خودمختار کرد‌ها است.» از سویی دیگر، صهیونیست‌ها که به کرد‌ها به‌عنوان یک نهادِ دوست می‌نگرند، با کشور‌های غربی برای تضمین امنیت کرد‌ها همکاری می‌کنند. روزنامه جروزالم‌پست نوشت: «نمایندگان کرد سوریه در دوره اخیر با مقامات رژیم صهیونیستی از طریق کانال‌های ارتباطی تماس گرفتند و از آنها طلب کمک و حمایت کردند.» رادیو ارتش رژیم صهیونیستی هم به نقل از نوام تیبون سرلشکر بازنشسته گفت: «اسرائیل علاقه زیادی به ایجاد یک کشور کرد در سوریه دارد.» بدین ترتیب صهیونیست‌ها با ایجاد دولت وابسته به خود در سوریه و برهم زدن نقشه عراق با حرکتی مشابه با حربه کردها، به رؤیای کاذب از نیل تا فرات خود خواهند رسید.

برچسب ها: کردها ، سوریه ، ترکیه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار