کد خبر: 1234039
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰
بهناز قاسمی

جوان آنلاین: ایده نو و جدید بازار سرمایه، نه مسئله بازار ثانویه یا عرضه اولیه بیشتر، بلکه عمق‌بخشیدن به بازار در بخش ابرپروژه‌های پیش از بهره‌برداری است که با سازوکار جذاب و مطمئن پیش‌روی مردم باشد، این ایده نو و جدید مسیر تعریف چندین شرکت سهام پروژه است که در آن سهام از نوع ممتاز و با اولویت پرداخت سود به مردم عادی منتشر خواهد شد و دولت بیشترین حمایت و مشوق‌های حاکمیتی را برای سوددهی بسیار بالای شرکت سهام عام مذکور اعطا خواهد کرد و به این ترتیب مردم به ازای سرمایه‌گذاری در هر یک از این شرکت‌های سهام پروژه، حداقل معادل سود بانکی سود دریافت خواهند کرد و در صورت بهره‌برداری از پروژه قیمت یا سود سهام شرکت با جهشی بزرگ و سودآوری بالا برای مردم اتفاق خواهد افتاد. 
 
به زعم کارشناسان، بورس و بازار سرمایه بهترین بستر‌های قانونی برای جذب سرمایه‌های مردمی و به کار انداختن آن‌ها در بخش‌های مولد اقتصاد کشور است. آنان بر این اعتقادند اگر دولت‌ها نتوانند از این بستر به درستی استفاده کنند، سرمایه‌های سرگردان به بخش‌های مخرب و غیرمولد سوق پیدا می‌کند که مضرات زیادی برای کشور دارد. 
رکود، بیکاری و تورم بخشی از مشکلاتی است که بر اثر رونق‌گرفتن بخش‌های سوداگرانه در کشور بروز می‌کند. بر این اساس، به زعم کارشناسان ضرورت دارد دولت بعدی در راستای جذب سرمایه‌های مردمی برنامه‌ریزی‌های اساسی داشته باشد. 
روش شرکت سهام عام پروژه به عنوان یکی از پیشنهاد‌ها در راستای جذب سرمایه‌های مردمی مطرح شده است. بسیاری از کارشناسان بر این عقیده‌اند که این روش ظرفیت لازم را برای جذب سرمایه‌های مردمی دارد، به نحوی که سرمایه‌ها از بخش‌های مخرب و واسطه‌ای به حوزه‌های مولد اقتصاد کشور سوق داده شوند. سرمایه‌های مردمی شاید در نگاه اول ناچیز به نظر بیایند، اما وقتی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند، مبالغ کلانی را شکل می‌دهند که می‌تواند بستری برای اجرای پروژه‌های بزرگ کشور در صنایع مختلف از جمله نفت و گاز باشد. 
مهم‌ترین دلیل خروج مردم از بورس وضعیتی بوده است که بسیاری از مردم در ورود سرمایه خود به بورس تجربه کرده‌اند؛ خرید سهام با قیمت حباب شده و بسیار بالاتر از قیمت واقعی سهم مذکور که در نتیجه سبب شده است مردم با ضرر بالا از بازار سهام خارج شوند و همین امر به صورت دومینووار سبب شد بازار سرمایه نیز با وجود اینکه قیمت‌های جذابی برای بسیاری از سهام بازار وجود دارد، پس از چهار سال از ریزش سهمگین بورس در مرداد ۱۳۹۹ دیگر رنگ مردم را در خود نبیند. 
برای بازگشت اعتماد به بورس، کاری که باید انجام دهیم، تمرکز ویژه بر عمق‌بخشیدن به بازار است. عمق‌بخشیدن به بازار علاوه بر اینکه کلیت ارزش بازار را توسعه خواهد داد، مرجع جدیدی برای ورود و آشتی دوباره مردم با بازار سهام خواهد شد که در آن نه تنها قیمت حبابی خریداری نخواهند کرد، بلکه با اطمینان کامل از سوددهی سهام جدید عرضه‌شده، در بهترین قیمت ممکن نیز این سهام را خریداری خواهند کرد. در این بین، اما مسئله مهم‌تر حجم عرضه در بازار و همچنین نحوه عرضه در بازار است. سهمی که بخواهد تازه عرضه اولیه شود، به شکل سهام عادی وارد بازار خواهد شد و از طرفی هم به قیمت پایینی عرضه نخواهد شد و به قیمت روز سهام شرکت مذکور عرضه خواهد شد، بنابراین عرضه‌های اولیه سهام شرکت‌های جدید به صورت واضحی نمی‌توانند باعث آشتی مردم با بورس شوند ولی سرمایه‌گذاری مثبتی است و با توجه به آینده و برنامه‌ریزی هر شرکت، احتمالاً سهام بسیار مناسبی در بازار سرمایه یافت شوند که حرفه‌ای‌ها آن را پس از عرضه اولیه در بازار ثانویه خریداری خواهند کرد.

 شرکت سهام عام پروژه راهکار مناسبی برای جذب سرمایه‌های مردمی است
محمد معتمدی‌زاده، نماینده مجلس در گفتگو با «جوان» در خصوص لزوم جلب سرمایه‌های خرد مردمی و بازگرداندن اعتماد به بازار سرمایه و بورس در کشور تصریح کرد: همان‌طور که کارشناسان مطرح می‌کنند، متأسفانه طی یک برهه زمانی اعتماد مردم به بورس و بازار سرمایه خدشه‌دار شد. لازم است از طریق به‌اجراگذاشتن یکسری سیاست‌های صحیح در راستای اعتمادزایی حرکت کنیم و سرمایه‌های مردم را به بستر‌های قانونی و مناسب سرمایه‌گذاری در کشور سوق دهیم. وی ادامه داد: ابتدا که موضوع بورس و سرمایه‌گذاری در آن مطرح شد، بسیاری از افراد به این بستر اعتماد کردند و سرمایه‌های خود را در این بخش به کار انداختند، اما متأسفانه بر اثر برخی عدم‌مدیریت صحیح، مردم انگیزه خود را برای حضور در این بخش از دست دادند و مبالغ‌شان را به بازار‌های دیگر روانه کردند. 
نماینده مجلس دوازدهم شورای اسلامی خاطرنشان کرد: استفاده از سرمایه‌های مردمی در بخش‌های مولد اقتصاد کشور یک ضرورت است و با انباشت این سرمایه‌ها روی یکدیگر می‌توانیم پروژه‌های تولیدی و توسعه‌ای خوبی را در کشور پیش ببریم، به همین دلیل، نیاز است برنامه‌ریزی جامعی برای استفاده از سرمایه‌های مردمی داشته باشیم و اجازه ندهیم سرمایه‌های سرگردان به بازار‌های غیرمولد سوق یابند. 
معتمدی‌زاده گفت: اگر نتوانیم سرمایه‌های مردمی را ساماندهی کنیم و به سمت و سوی درستی سوق دهیم، قطعاً بازار‌های مخربی مانند ملک، سکه و ارز تقویت می‌شوند که به نفع کشور نیست. 
وی ادامه داد: دولت باید سیاست‌های جامعی را به کار گیرد تا در یک بستر مناسب سرمایه‌های مردمی جذب و در بخش‌های مولد اقتصاد کشور به کار انداخته شود. اقداماتی مانند اعمال مالیات بر عایدی سرمایه و گرفتن مالیات بیشتر از فعالیت‌های واسطه‌ای می‌تواند در این راستا کمک‌کننده باشد و سرمایه‌ها را به بخش‌های مولد سوق دهد. 
نماینده سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اعمال مالیات بر عایدی سرمایه و اخذ مالیات از فعالیت‌های سوداگرانه قطعاً در سوق‌دادن سرمایه‌ها به بخش‌های مولد اقتصاد اثرگذار است، اما این اقدام به تنهایی کارساز نخواهد بود. نیاز است دولت برنامه‌ریزی‌هایی برای جذابیت‌بخشیدن به بخش‌های مولد اقتصاد برای سرمایه‌گذاری داشته باشد. به طور مثال، در نظر گرفتن برخی مشوق‌ها برای سرمایه‌گذاران می‌تواند کمک‌کننده باشد. 
معتمدی‌زاده گفت: سیاست‌های مالیاتی مانند قانون مالیات بر عایدی سرمایه باید با دقت بالایی اعمال شوند. در روند اجرای اینطور قوانین باید مراقبت لازم را به عمل بیاوریم که دریافت مالیات از همگان صورت گیرد و هیچ امکان فرار مالیاتی برای افراد فراهم نباشد. در این صورت است که قانون مالیات بر عایدی سرمایه می‌تواند کمک‌کننده باشد. به عبارت دیگر، دولت باید با برنامه در بخش شناسایی و اقدام ورود کند. 
وی در خصوص استفاده از روش شرکت سهام عام پروژه برای جذب سرمایه‌های مردمی تصریح کرد: این روش همان طور که کارشناسان مطرح می‌کنند، اثرگذاری بالایی در جذب سرمایه‌ها خواهد داشت. اینطور برنامه‌ریزی‌ها باید صورت گیرد تا بتوانیم به افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری در بخش‌های مولد اقتصاد کشور اقدام کنیم. نماینده مجلس دوازدهم شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از طریق روش‌هایی مانند شرکت سهام عام پروژه می‌توانیم به تأمین مالی پروژه‌های عمرانی کشور از طریق ساختار حاکمیتی ریالی اقدام کنیم. این روش با تضمین شفافیت و همسویی با پول ملی در دستور کار قرار می‌گیرد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار