این ماده بر ساخت خوابگاههای متاهلی دلالت دارد؛ چیزی که در حال حاضر به معضل دانشجویان متأهل تبدیل شده است.
آنچه از آمار بر میآید این است که ۸۷ هزار دانشجوی متاهل داریم که برای آنها ۱۸۰۰ واحد خوابگاه متاهلی وجود دارد، یعنی برای هر یک هزار دانشجوی متاهل در کشور فقط ۱۹ واحد خوابگاه متاهلی داریم که این تعداد بسیار کم و با آنچه سیاست کشور درباره افزایش جمعیت است مغایرت دارد.
این آمار نشان میدهد که حدود نیمی از استانها و دانشگاههای تحت پوشش وزارت علوم خوابگاه متنأهلی ندارند و این مسأله این روزها به دغدغه مسوولان وزارت علوم تبدیل شده است؛ دغدغهای که بارها از سوی هاشم داداشپور رئیس سازمان امور دانشجویان نیز مطرح و راهحلهایی نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
به گفته داداشپور، ۲۷۰ هزار خوابگاه در دانشگاه های دولتی مورد نیاز است و در حال حاضر با کمبود ۳۵ هزار خوابگاه مواجه هستیم.
البته این امر مستلزم تأمین بودجه است که گویا هنوز سازمان برنامه و بودجه اعتبار اجرای قانون جوانی جمعیت را در اختیار صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم قرار نداده است.
طرح قانون جوانی جمعیت، دولت را مکلف میکند حداقل ۵۰ درصد از ودیعه مسکن یک منزل ۷۰ متر مربعی در شهر تهران و شهرهایی که بیش از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارند را در اختیار دانشجویان قرار دهد و در شهرهای کوچک هم به متراژ ۱۰۰ مترمربع یا حداقل ۵۰ درصد ودیعه مسکن به دانشجویان تعلق میگیرد.
اما در حال حاضر بنا به گفته مسوولان حوزه آموزش عالی حتی دانشگاهها هم توان ورود به ساخت خوابگاههای متاهلی را ندارند.
البته خبر خوش اینکه رئیس سازمان امور دانشجویان گفته است: با مشارکت خیرین و منابع مالی ملی و استانی در چهار سال آینده مشکل خوابگاهها رفع میشود.
رئیس سازمان امور دانشجویان، گفته است که از سال گذشته بهسازی و بازسازی خوابگاههای دانشگاههای کشور در دستور کار قرار گرفته است و خیرین نیز پای کار آمدند تا ۴ هزار واحد خوابگاه متاهلی در کشور به مرحله ساخت برسد.
زمانیان مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دبیر ستاد خیرین آموزش عالی نیز گفته است: علاوه بر پرداخت وام و ارائه تسهیلات به دانشجویان متأهل، دانشگاهها در راستای ساخت خوابگاههای متأهلی که براساس قانون افزایش جمعیت جزء وظایف وزارت علوم هم هست، اقدام میکنند.
رئیس دانشگاه تهران هم در زمینه تأمین مسکن برای دانشجویان متأهل، اعلام کرده است که ۵۰۰ میلیارد تومان برای احداث ۸۰۰ واحد مسکونی جدید برای متأهلین در نظر گرفتهایم که تخصیص آن در فرآیند اجرایی است.
به گفته وی، به زودی ۲۰ درصد به ظرفیت مسکن دانشجویی دانشگاه تهران در بخش متاهلی اضافه میشود.
به گزارش فارس، از سال گذشته عزم مسوولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر ساخت خوابگاه برای دانشجویان متاهل است و امیدواریم با برنامهریزی مدون و تأمین اعتبار از سوی نهادهای ذیربط این امر به نفع دانشجویان محقق شود.