سرویس جامعه جوان آنلاین: طبق آخرین پیشبینی سازمان بهداشت جهانی از وضعیت جمعیتی کشورهای جهان تا سال ۲۰۵۰، کشور ایران به سالخوردهترین کشور خاورمیانه تبدیل خواهد شد؛ بر اساس این پیشبینی ایران از آمریکا و روسیه نیز سالمندتر خواهد بود!
این در حالی است که جامعه را فقط گذر زمان پیر نمیکند! دولتها و ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی که در توانمندسازی جوانان و خانوادهها و غنیسازی آنها، برنامه و تدبیری ندارند و کمترین امیدی باقی نمیگذارند نیز در کهنسالی و ناباروری جامعه نقش بالایی دارند!
کاهش جمعیت، فرزندآوری، مجلس شورای اسلامی ایران، دولت دوازدهم جمهوری اسلامی ایران.
پیشبینی سازمان بهداشت همچنین مورد تأیید پژوهشگران جمعیتی داخلی است؛ بر اساس نتیجه تحقیقات و آمارها، کشورمان از سال ۱۳۸۵ در دوره پنجره یا «فرصت جمعیتی» قرار گرفته است؛ «پنجره جمعیتی» بهمعنای وجود بیشترین جمعیت جوان یک کشور است.
این دوره برای کشور ما یک دوره حدوداً ۴۰ ساله است که نزدیک به ۲۰ سال از آن در سکوت، کمعملی و عدم حمایت از خانوادهها برای فرزندآوری سپری شده است؛ باید در این سالهای باقیمانده در این زمینه، جهش فوقالعادهای صورت گیرد تا بتوانیم در ۲۰ سال باقیمانده از فرصت پنجره جمعیتی، آینده کشورمان را نجات دهیم.
جالب این است که جمعیت آماده به ازدواج کشور طی ۶ سال گذشته ثابت بوده و تغییری نکرده و تنها تعداد ازدواجها کاهش پیدا کرده است! از طرفی با رشد فزاینده طلاق مواجه بودهایم؛ این مسئله بسیار خطرناک است و لازم است بهسرعت در دستور کار رسیدگی مجلس و دولت قرار بگیرد؛ دولت و مجلس باید موانع موجود بر سر راه ازدواج و فرزندآوری را رفع کنند و تا دیر نشده است برای سرمایهگذاری در نیروی انسانی جامعه و اطمینانبخشی عملی به خانوادهها آستینها را بالا بزنند.