هر چند این روزها چرایی و دلایل فراری بودن سامانه های جوی از منطقه شمال غرب کشور به ویژه بر فراز تبریز و ارومیه از مباحث داغ فضای مجازی و حقیقی است اما کارشناسان تغییر الگوهای زندگی و در نتیجه دگرگونی های اقلیمی را متهم اصلی کاهش بارندگی ها معرفی می کنند.
تبریز که روزگاری لقب توسعه یافته‌ترین کلانشهر ایران را یدک می‌کشید، این روزها گویا در حوزه زیرساخت‌های شهری چنان پسرفتی کرده که فرمانداری اش برای مدیریت شرایط پس از بارش چند سانتی برف، ساعت کاری ادارات را جابه‌جا می‌کند.
دریاچه کهن «چی‌چست» دریاچه‌ای که در کرانه خود، خاطرات زیادی را جای داده و واژه واژه‌اش گذری بر پیشینه ایرانیان کهن است، حالا نظاره‌گر غروبی غم‌انگیز است. این ‌روزها دریاچه ارومیه به نمک نشسته است و هر روز دامنه شایعات درباره خشکاندن عمدی این پهنه آبی گسترش می‌یابد، پنج سال پیش استخراج تیتانیوم و امسال استحصال لیتیوم موضوع داغ شایعات شده است.
نابسامانی و رهاشدگی این روزهای مدیریت شهری تبریز این ابهام را در ذهن شهروندان و افکار عمومی ایجاد کرده که اعضای شورای شهر به عنوان نهاد ناظر در این حوزه آیا در تبریز زندگی می کنند یا نه.
قصه پیچیده و به ظاهر غیرقابل حل ترافیک شهر تبریز، کم‌کم در حال تبدیل شدن به یک معضل شهری بزرگ است اما مسؤولان این روزها راه‌حل ترافیک را فرار از مسئولیت می‌دانند.
قصه پیچیده و به ظاهر غیرقابل حل ترافیک شهر تبریز، کم‌کم در حال تبدیل شدن به یک معضل شهری بزرگ است؛ پرسش این است که اگر تبریز، متولی ترافیک دارد چرا شهروندان همچنان ناراضی هستند و هیچ فرد یا نهادی پاسخگوی مردم نیست؟
نکات مهمی است که با افزایش جمعیت شهری و پیشرفت کشور غیرقابل اجتناب است و این توسعه همراه با ملزومات متعددی است که بدون شک دارا بودن مدیریت واحد شهری در این توسعه ضروری است. نبود مدیریت واحد شهری موجب می‌شود تا توسعه شهری گاه ناموزون و حتی زشت جلوه کند و همانند کودکی که تنها بخشی از اعضای وی رشد می‌کند، زشت و نازیبا به نظر برسد.
افزایش میزان تردد و نواقص زیرساختی باعث به وجود آمدن مشکلات ترافیکی تبریز شده است تا جایی که کمربندی‌های حاشیه شهر و اتوبان‌ها نیز دیگر کشش حجم بالای تردد خودروها را ندارد.
در روزهایی که بسیاری از خیابان‌ها و معابر اصلی سطح شهر تبریز مثلا برای آسفالت‌ریزی زیر و رو شده و شهروندان ساعت‌ها در ترافیک پشت این پروژه‌ها منتظر می‌مانند، حفاظت محیط زیست اعلام کرده آسفالت‌ریزی خیابان‌ها ممنوع می‌شود.
شهردار تبریز در حالی مدیران زیرمجموعه خود را ملزم به پایبندی به وعده‌ها دانسته که بررسی عملکرد شهرداری تبریز در بیش از یک سال و نیم سپری شده از زمان تکیه هوشیار بر سکان مدیریتی این مجموعه حاکی از بر زمین ماندن بسیاری از برنامه‌های تحولی اعلامی از سوی وی است.