کد خبر: 916148
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۶
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح کرد
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بازار ثانویه ارز در سامانه نیما فعالیت می کند و معاملات توافقی صورت می‌گیرد.

محمد حسن‌نژاد با اشاره به ایجاد بازار ثانویه ارزی اظهار داشت: پیش از تک‌نرخی شدن دلار، عملا بازار ثانویه داشتیم چرا که دلار در صرافی‌ها قیمت‌گذاری می‌شد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بازار ثانویه در سامانه "نیما" تعریف می‌شود، ادامه داد: در بازار ثانویه گذشته بازار نرخی را برای خرید و فروش ارز به مردم تعیین می‌کرد، اکنون می‌خواهیم تمام خرید و فروش‌های دلار را در سامانه "نیما" ثبت کنیم.

نماینده مردم مرند در مجلس دهم شورای اسلامی توضیح داد: در سامانه "نیما" به کالاهای اولویت دوم و سوم گفته می‌شود که برای خرید دلار به افراد فعال خارج از پتروشیمی و فولاد مراجعه کند و با توافق دلار مورد نیاز را تهیه کند، در واقع در بازار ثانویه توافقی معامله می‌شود.

وی تاکید کرد: از دیدگاه بنده باید تمام معاملات توافقی صورت گیرد حتی دولت نیز دلار رسمی را توافقی عرضه کند، این اشتباه است که به کالاها ارز 4هزار و 200 تومان داده شود.

این نماینده مجلس در توضیح صحبت‌های خود گفت: به طور مثال قیمت گوشی هزار دلار است و به شما می‌گویند با دلار 4 هزار و 200 تومان آن را بفروشید اما دلار در بازار 8 هزار تومان است، در واقع ارزش گوشی شما 8 میلیون است بنابراین تلاش می‌کنید با قاچاق کالا را به خارج از کشور ببرید و بفروشید، این کار باعث ایجاد فساد در کشور می شود.

حسن‌نژاد گفت: باید همان روشی که در دارو داریم، برای کالاهای دیگر نیز باید در پیش گرفته شود، در دارو دولت مابه‌التفاوت قیمت خرید و فروش را به صورت یارانه پرداخت می‌کند بنابراین با باید واردات کل کالاهای را انحصاری کرد یا واردات آزاد صورت گیرد و یارانه به کالاها اختصاص پیدا کند.

وی گفت: دولت باید 40 میلیارد دلار بفروشد و طبق قانون بودجه درآمد 140 هزار میلیارد تومان کسب کند اما اگر دلار را 7 هزار تومان در نظر بگیریم، این درآمد 280 هزار میلیارد تومان می‌شود و مازاد درآمد داریم اما موضوع این است که قمیت‌ها براساس دلار 4 هزار و 200 تومان نیست و  عملا 140 میلیارد تومان به جیب واردکنندگان وارد می‌شود.

این نماینده مجلس افزود: بنابراین باید با دلار آزاد خرید و فروش کالا صورت گیرد و دولت برای جبران تفاوت قیمت‌ها یارانه، بن کارت یا کوپن بدهد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این روش باعث کاهش قمیت دلار در بازار می‌شود ،قیمت قابل پیش‌بینی نیست چرا که عرضه و تقاضا تعیین‌کننده قیمت می‌شود، با این وجود دلار 7 هزار تومان نیست، نرخ واقعی آن پایین تر این این اعداد است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر