یونس حیدری پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت:
استفاده از سرکه ها،به وِیژه سرکه سیب در دراز مدت سبب ضعف اعصاب می شود.
همچنین استفاده طولانی مدت از آن سبب لرزش دست وپارکینسون می شود.
وی
افزود: استفاده بی رویه از ترشی، چای سیاه، چای سبز، خوردن غذاهای سوخته و
غذاهای تند حاوی حجم زیادی فلفل و زنجبیل به دلیل افزایش فشارخون سبب ضعف
اعصاب می شود، همچنین مصرف غذاهای اسیدی خصوصا هنگام صبح و در حالت ناشتا
مانند آبغوره و لیموترش سبب اختلال در سیستم عصبی می شود.
این
پژوهشگر طب سنتی با بیان اینکه اصولا دمنوش های تقویت کننده اعصاب دارای
طبع گرم هستند تصریح کرد:مصرف دمنوش ترکیبی گیاه زیرفون به همراه هل باد و
به لیمو فوق العاده آرامبخش، ضد تپش قلب، خواب آور و تقویت کننده اعصاب
است.
حیدری تاکید کرد: دمنوش ترکیبی گل ساعتی، پنیرک صحرایی و
هوفاریقون دارای طبع معتدل بوده، فوق العاده آرامبخش و مقوی اعصاب است و
استفاده از آن شبها قبل از خواب توصیه می شود.
وی اظهار داشت: دمنوش
ترکیبی شقایق، زعفران و بابونه فوق العاده نشاط آور و آرامبخش تقویت کننده
اعصاب و حافظه است. دمنوش گیاه نعنا فلفلی تنظیم کننده سیستم عصبی و
هورمون در خانم ها بوده و ارامبخش، تقویت کننده کبد و ضد تهوع است.
این
پژوهشگر طب سنتی اضافه کرد: استفاده از دمنوش ترکیبی لاواند،گل محمدی،چند
پر گل شقایق و بنفشه دارای طبع معتدل بوده و برای همه مزاج ها مفید
است،استفاده از آن سبب ایجاد آرامش شده و جایگزین خوبی برای چای است.
حیدری
افزود: دمنوش چای سفید به همراه زنجبیل و به لیمو دارای طبع گرم و آرامبخش
بوده اما در افرادی که دارای طبع خیلی سرد و دارای اضافه وزن هستند توصیه
می شود.
وی یادآور شد: افراد قبل از استفاده از دمنوش ها باید مزاج خود را بشناسند و با توجه به آن از دمنوش های موثر استفاده کنند.