يمن در طول 4 ماه اخير به يکي از کانونهاي اصلي تحولات جهاني مبدل شده است. ائتلاف سعودي ـ آمريکايي 4 ماه پيش حملات گستردهاي را به يمن آغاز کرده که همچنان ادامه دارد که نتيجه آن نيز قرباني شدن هزاران انسان بيگناه و نابودي تمام زيرساختهاي يمن و البته گسترش القاعده و تروريسم در اين کشور فقير ميباشد.
گزارش نهادهاي حقوق بشري و سازمان ملل متحد نشان ميدهد که 20 ميليون نفر از جمعيت 24 ميليون نفري يمن با بحران غذايي و ناامني مواجه هستند و حملات سعودي و متحدان غربي و عربياش به اين کشور ميرود تا فاجعهاي انساني را رقم زند. بسياري از ناظران سياسي تحولات يمن را نسلکشي آشکار و نابودي حقوق يک ملت در تعيين سرنوشتشان ميدانند که يادآور جنايات ارتشهاي غربي در افغانستان و عراق است.
آنچه ائتلاف آمريکايي ـ سعودي در توجيه حملات خود به يمن اعلام ميدارند آن است که اين حملات به درخواست منصور هادي رئيسجمهور مستعفي و فراري يمن به عربستان و در راستاي مبارزه با انصارا... به عنوان مصادرهکننده قدرت در يمن و در چارچوب مجوز و قطعنامه شوراي امنيت صورت ميگيرد.
حملات جنايتکارانه ائتلاف سعودي ـ آمريکايي به يمن در حالي همچنان ادامه دارد که در روزهاي اخير به ويژه در روز جمعه تظارات مردمي گستردهاي در يمن از جمله در صفا پايتخت برگزار گرديد. تظاهراتي گسترده که بخشهاي وسيعي از جامعه يمني در آن حضور داشتند. هر چند محافل رسانهاي و سياسي غربي و وابسته به عربستان با پرداخت به مسائل حاشيهاي يمن و جهان تلاش تا از اهميت اين تظاهرات بکاهند اما حضور گسترده مردم و شعارهاي آنان نکاتي قابل توجه را درخود داشته که واهي بودن بسياري از ادعاها و بهانههاي متجاوزان به يمن را آشکار ميسازد.
نخست آنکه اين تظاهرات در شرايطي برگزار شد که فراخوان اصلي اين تظاهرات را کميتههاي مردمي با محوريت انصارا... داده بودند. شعار محوري نيز که در اين تظاهرات سر داده شد مقابله با عربستان و محکوم سازي همکاري منصور هادي رئيسجمهور فراري يمن با عربستان بوده است. اين حضور به دعوت انصارا... نشان داد که ادعاي غيرمردمي بودن و سلطه انصارا... به قدرت رسيدن آن به زور و سلاح، ادعايي واهي است و مردم يمن اعتمادي کامل و سراسري به انصارا... داشته و آن را ناجي استقلال و ثبات کشورشان ميدانند. به عبارتي اين تظاهرات لبيک مردم به حقانيت و ماهيت ملي و مردمي کميتههاي مردمي با محوريت انصارا... بوده است.
شعارهاي مردم عليه منصور هادي و به آتش زدن و لگدمال کردن عکس وي و البته سران عربستان از يک سو نشانگر عدم اقبال مردم يمن به منصور هادي و حتي خائن دانستن وي و از سوي ديگر نشانه تنفر يمنيها از عربستان است. اين تظاهرات نشان داد که ادعاي عربستان مبني بر ناجي مردم يمن بودن ادعايي واهي است در حالي که مردم يمن منصور هادي را نيز رئيسجمهور خود ندانسته لذا ادعاي عربستان مبني بر اقدام نظامي به درخواست رئيسجمهور يمن نيز ادعايي واهي و باطل است.
دوم آنکه عربستان با کشتار گسترده مردم يمن بر اين تصور بوده که توانسته پشتوانه مردمي ارتش و کميتههاي انقلابي همچون انصارا... را تضعيف نمايد و با وارد ساختن القاعده و داعش در يمن ميتواند پروژه سلطه بر اين کشور را اجرايي سازد. تظاهرات ميليوني يمنيها نشان داد که آنها به رغم رنجهاي بسيار حاضر به تسليم شدن نيستند و روحيه مقاومت و ايستادگي همچنان در ميان مردم موج ميزند. شعار مردم مبني بر ايستادگي در برابر متجاوزان تا آخرين قطره خونشان تاکيد دوباره يمنيها به عدم سازشکاري است که مسلما پيامدهاي رواني بسياري براي ارتش متجاوز سعودي و حتي مهرههاي القاعدهاي و داعش آنان خواهد دانست.
بسياري از ناظران سياسي و نظامي بر اين امر تاکيد دارند که اين حضور مردمي در تظاهرات ميتواند زمينهساز بسيج عمومي براي مقابله با تحرکات اخير عربستان و تروريستها در عدن باشد که شکستي سنگين را به متجاوزان وارد خواهد ساخت.
سوم آنکه از محورهاي شعار مردمي را محکومسازي اقدامات و مواضع سازمان ملل تشکيل ميدهد. سازمان مللي که مسئول امنيت و صلح جهاني است در طول ماههاي اخير نه تنها گامي براي حمايت از مردم يمن برنداشته بلکه به عاملي براي استمرار تجاوزات ائتلاف سعودي آمريکايي به يمن گرديده که صورت قطعنامه عليه نيروهاي مردمي و نيز عدم صداقت رفتاري در رويکرد به راهکار سياسي که به شکست مذاکرات ژنو و نيز زمينهسازي براي تجاوز عربستان به عدن گرديد نمودي از اين رفتارها است.
به هر تقدير ميتوان گفت که تظاهرات روزهاي اخير مردم يمن سندي ديگر بر مشروعيت و جايگاه مردمي انصارا... و ايستادگي و مقاومت ملت يمن بر سر آرمانها و عزت و کرامت انقلابياشان است که نويد دهنده شکستهاي ديگر متجاوزان به يمن خواهد بود.