کد خبر: 726632
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۹
ماه رمضان چطور مبارك مي‌شود؟
ماه رمضان ماه مهماني خدا را معمولاً با صفت مبارك مي‌شناسيم.
احسان آيتي

 «مبارك» از بركت مي‌آيد كه به معناي «خير كثير و متداوم» است. يعني اگر چيزي داراي يك نيكويي افزون همراه با استمرار باشد داراي بركت است. اما اينكه رمضان را مبارك ناميده‌اند، شايد به اين دليل باشد كه كارهايي كه در ماه‌هاي ديگر مباح است، در اين ماه داراي ثواب و ارج مي‌شود و كارهاي عبادي ثواب چندين برابر پيدا مي‌كنند. چنانچه در روايت شريفه داريم در اين ماه خواب روزه‌دار عبادت و نفس كشيدن او به منزله تسبيح و ذكر گفتن است و ثواب قرائت يك آيه قرآن با ختم قرآن برابري مي‌كند.

تمرين تقوا، مناجات‌‌هاي شبانه و سحرگاهي، روزه گرفتن و كسب معنويت بيشتر از خيرهاي اين ماه است كه با كمي تلاش مي‌‌توان به آن دست يافت. دعاهاي پر محتوا و معرفت ‌افزا در اين ماه مي‌تواند به خير و مبارك شدن اين ماه بيفزايد. افطاري دادن هر چند ساده باشد و صله رحم و دستگيري از مستمندان نيز از ديگر كارهايي كه بر بركت ماه خدا اضافه مي‌كند.

از سوي ديگر ماه رمضان، ماه نزول قرآن است كه به تعبير خود قرآن كتابي مبارك است كه در آيات الهي به آن اشاره شده است: «و اين قرآن، كتابي است كه آن را فرو فرستاده‌‌ايم و مبارك است. كتاب‌‌هاي آسماني پيشين را نيز تصديق مي‌‌كند و براي آن است كه مردم مكه و اطراف آن را به‌ وسيله آن بيم دهي. كساني كه به آخرت ايمان دارند، به قرآن ايمان مي‌آورند و بر نمازهاي خويش نگاهبان و پاسدارند.»

و مي‌فرمايد: «و اين قرآن كتاب مباركي است كه آن را فرو فرستاده‌ايم. پس، از آن پيروي كنيد و پرواي خدا را پاس بداريد، باشد كه رحمت خداوندي شما را شامل شود.»

قرآن كتاب شفا و هدايت است و كتابي است كه خير آن را پاياني نيست و چون كتاب آخرين نبي است تمام خيرهاي كتب پيشين را در خود دارد به‌علاوه اينكه اين خيرها مستمر و ابدي است، البته به شرط آنكه در آيات آن تدبر و تفكر شود.

چنين كتاب مباركي در شب قدر كه خود شبي مبارك است، نازل شده است: «سوگند به اين كتاب روشنگر كه ما آن را در شبي پر بركت نازل كرديم؛ ما همواره انذار‌كننده بوده‌‌ايم.»

چنانچه در سوره قدر آمده است؛ شب قدر كه همان شب مبارك است از هزار ماه بهتر و خيرش بيشتر است و اين دقيقاً معناي مبارك بودن و خير كثير و فزوني است و در آيه بعد مي‌فرمايد: «فرشتگان و روح، در آن شب به دستور پروردگارشان با هر فرماني (براي تقدير هر كاري) فرود آيند.»

در روايتي آمده است براي اثبات امامت به سوره قدر استناد كنيد چراكه محل نزول ملائكه امام و انسان كامل است و در عصر ما حضرت امام زمان(عج) مي‌باشد.

چنانچه مشاهده مي‌شود ماه مبارك خدا شبي مبارك دارد كه در آن كتابي مبارك براي بشريت نازل شده است.

مبارك بودن اين ماه به درك اين موارد است نه آنكه آن را با شادي و طنز بگذرانيم و مباركي را با جشن گرفتن معنا كنيم، كه چه بسا انسان را از مناجات و قرآن دور كرده و بركت ماه مبارك را كم مي‌كند. شايسته است با درك حقيقت و معرفت بركت اين ماه به درك حقيقت واقعي شب قدر كه همان وجود نازنين حضرات معصومين و در زمان ما حضرت ولي عصر(عج) است نائل آييم.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر