کد خبر: 641051
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۱
همه‌پرسي يارانه‌اي!
بهتر بود دولت اين «اعتمادسازي» را در اختيار مردم قرار مي داد و تاكيد مي كرد كه ثبت نام كنيد و در ميانه راه (يا طي همين چند ماه گذشته) اگر احساس كرديد كه فشار اقتصادي در حال كاهش است، انصراف دهيد تا مردم با منطق حساب شده تصميم بگيرند و از اين طريق حس اعتماد به دولت را با واقعيات زندگي خود هماهنگ كنند.

جوان آنلاين: اعتماد و بي اعتمادي به دولت كه نشانگر ميزان مردم پذيري آن است در هر جامعه اي از اهميت قابل توجه برخوردار است. همان مسئله اي كه اين روزها دولت روحاني در حال آزمايش آن است و به طرق مختلف از مردم مي خواهد اعتماد كرده و در مرحله دوم يارانه ها ثبت نام نكنند.

شايد گفته شود كه انتخابات 10 ماه پيش مشخص كرد كه دولت آقاي روحاني تا چه اندازه مورد پذيرش است اما اين نمي تواند تنها معيار باشد. زيرا «عملكرد» بسيار متفاوت از «وعده» است كه در مواقع حساس انتخاباتي اتخاذ مي شود. عملكرد چندماهه دولت به لحاظ رفتارشناسي نشان مي دهد كه از «رويكرد نخبگاني» استفاده مي شود تا به قولي از رويكرد آنچه پوپوليستي دوره قبل ناميده مي شود، فاصله گرفته شود. اما تاريخ دوصد ساله كشورمان حكايت از آن دارد كه نخبگان ما هيچگاه نتوانسته اند پل و پيوندي ميان خود و مردم ايجاد كنند. اين چالشي جدي است كه دولت روحاني را تهديد مي كند.

در حال حاضر اين رويكرد نخبگاني به دنبال آن است تا مردم را متقاعد كند از دريافت يارانه ها انصراف دهند و از اين طريق به افزايش نيافتن حامل هاي انرژي كمك كنند «در غير اين صورت بايد شاهد افزايش ها باشند.» اما آيا اين اتفاق خواهد افتاد؟

«آمارهاي رسمي» گوياي آن است كه انصراف از دريافت يارانه نقدي تا كنون «ميليوني» بوده است اما نظرها و نظرسنجي هاي ميداني چيز ديگري مي گويند! محمد باقر نوبخت، معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور روز گذشته در نشست نهاد تعامل گفت: «از زمان ثبت نام براي دريافت يارانه نقدي تاكنون ميليون ها نفر ترجيح داده اند به جاي دريافت منابع به صورت نقدي آن را از طريق ارتقاي سطح بهداشت و درمان توليد استفاده كنند.»

اگر اين آمار درست باشد دولت نبايد در آينده نگراني چنداني داشته باشد. اما اگر همچون گذشته تنها آمارسازي و آماردهي باشد بايد هر چه زودتر از آن جلوگيري كرد. زيرا دودش در درجه اول به چشم دولت مي رود. نيازي به آن نيست كه گفته شود مردم به دولت اعتماد دارند و به همين دليل از ثبت نام در مرحله دوم هدفمندي يارانه ها انصراف مي دهند. اين موضوع نمي تواند معيار درستي باشد به اين دليل كه برخي از مردم خود را نيازمند يارانه احساس مي كنند و برخي نيز براي دريافت آن پاسخ منطقي دارند. بنابراين علاقه اي نمي بينند كه از «حق» خود عقب نشيني كنند.

به لحاظ معيارهاي توسعه، اين مسئله خوب و مناسب است كه مردم كمي از حق خود عقب نشيني كنند تا دست دولت در تصميم گيري هاي آينده بازتر شود اما همين موضوع نيازمند زمان و موقعيت مناسبي است كه امكان دارد در اين شرايط وجود نداشته باشد.

معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور در حالي از اعتماد و انصراف ميليوني از ثبت نام ها سخن به ميان مي آورد كه همزمان رسانه هاي حامي دولت به بررسي چرايي و نقش تاريخي مردم به دولت مي پردازند. آيا آنها به اين نتيجه رسيده اند كه مردم به درخواست دولت براي انصراف از يارانه نقدي پاسخ منفي داده اند؟ اگر جواب منفي است پس چرا در اين شرايط صحبت از بي اعتمادي تاريخي در فرهنگ سياسي سخن مي گويند؟

تنها به عنوان يك نمونه روزنامه آرمان سخنراني دكتر جواد اطاعت چهره شناخته شده اصلاح طلبان و حامي كنوني دولت روحاني را كه روز گذشته در جمع دانشجويان انجمن اسلامي دانشگاه تهران سخنراني كرده، با اين عنوان پوشش داده است: «بي اعتمادي به عملكرد دولتمردان ريشه تاريخي دارد».

نمونه ديگر را مي توان از سخنان دكتر عماد افروغ رئيس گروه جامعه شناسي دانشگاه باقرالعلوم عنوان كرد كه از گرايشات و پيش زمينه هاي فكري اصلاح طلبان و جهت گيري هاي پسيني اصولگرايان فاصله دارد، در گفت‌وگو با «پيام نو» به ريشه هاي اين بي اعتمادي پرداخته است. به گفته وي «اگر دولت با مردم صادق باشد و برخلاف دولت احمدي نژاد، جمع كردن مديران متملق در اطراف خودش دوري كند، مردم اعتماد دوباره‌اي خواهند كرد.» توصيه افروغ به دولت اين است كه «دروغ نگويد».

اين دروغ گويي مي تواند به آمارسازي و آماردهي بي قيد و بند هم تعميم داده شود. به هر حال نمي توان به مردم گفت تورم در حال كم شدن است اما فشار اقتصادي هر روز بيشتر تحميل شود. حتي بهتر بود دولت اين «اعتمادسازي» را در اختيار مردم قرار مي داد و تاكيد مي كرد كه ثبت نام كنيد و در ميانه راه (يا طي همين چند ماه گذشته) اگر احساس كرديد كه فشار اقتصادي در حال كاهش است، انصراف دهيد تا مردم با منطق حساب شده تصميم بگيرند و از اين طريق حس اعتماد به دولت را با واقعيات زندگي خود هماهنگ كنند. در عوض انصراف ندادن، به معناي «همه پرسي اعتماد به دولت يا بي اعتمادي به آن» تلقي نمي شد...

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۹
ali
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۶
0
2
دکتر افروغ درست میگوید
مهرناز
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۶
1
0
رئیس گروه جامعه شناسی دانشگاه
باقرالعلوم"گوئی شما جامعه خود را خوب نمی شناسید "دروغ گوئی انقدردر
مردم ریشه دوانده "که به این سادگی از
وجود مردم کنده نمی شود"این حس اعتماد به مسئولین نه فقط مربوط به دولت است"باید همه قوای سه گانه
کشور در گفتارخود راست گوئی را
داشته باشند"درزمان این حس اعتماد
به وجود می اید.
عبدالله منتقد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۲:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۶
0
1
جتي اگر حرف آقاي نوبخت راست باشد . دليل بر اصنراف مردم نيست زيرا از كجا معلوم كه انصراف داده اند ؟! زيرا افرادي كه موفق به ثبت نام نشده اند خيلي بيش از انصراف دهندگان واقعي است . دولت اگر در حرف خود صادق است چرا اعلام مي كند كساني كه انصراف دهند بيمه مي شوند ؟! خوب اگر قرار است بيمه شوند و هزينه انصراف داده شده دوباره در قالب بيمه مصرف مي شود ؟ ! يا بيمه ادعايي كاغذي بيش نيست . چرا مردم را به بازيچه مي گيريد .
بهلول
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۷
0
1
آنچه كه موجب ميشود مردم چندان به انصراف فكر نكنند بيشتر به عدم اعتماد برميگردد . تصور عمومي اين نيست كه انصراف موجب رشد صنعت و تكنولوژي در كشور ميشود . نگراني عمومي اين است كه اين مبلغي كه از آن انصراف ميدهيم اگر در كشورهاي ديگر خرج نشود در اختيار سازمانها خاص قرار ميگيرد تا در جهت منافع خود و نه منافع عمومي استفاده كنند . توجه شود كه اين نگراني صرف نظر از اينكه واقعا صحيح است يا خير وجود دارد ..
مرتضي
|
-
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۷
0
1
دليل بي اعتمادي مردم اين است كه رئيس جمهوري نتواند به قولش عمل كند و سبد كالا را بدهد و بعد بيايد از تدبيرش عذر خواهي كند و از طرفي خود ناقض قانون باشد و طي 10 ماهيكه از مسئوليت خود راگذرانده و دارايي خود را اعلام نكند آيا مي توان اعتماد كنيم .
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۷
0
1
اقای رییس جمهور اگر یارانه گرفتن معقول نبود؟ شما خودتان چرا سه دوره یارانه گرفته اید.چرا چرا.چرا.چرا؟
سرباز گمنام سيدعلى
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۸
0
0
باسلام،بحث اعتماد نيست،بحث برخورد بده،تلوزيون روز دوازدم گفته نه گفتن به يارانه يعنى آرى گفتن به ...،آيا نظام نظام سرمايه دارى است،فقرا هيچکاره اند،به قول ارسطو اينکار درستى است،پس انتظار بيجا نبايد داشت
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۹
0
0
خدارا شکر درکشور روزنامه ای هست .بنام جوان انلاین که نظرات مردم را منعکس میکند. اگر این هم نبود .خدا میداند مردم سرشان مثل کبک دربرف بود
محمد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
0
0
اگه شما صادق بودید باید ازهمان مرحله اول ثبت نمی کردید که حالا انصراف بدهید اگه مردم انصراف نمی دهند دلیلش تنها فاصله طبقاتی انها بادولتیهااست که حقوق دهها میلیونی میگرفته ومیگیرند وحتی بعضی ازچند جا حقوق میگیرنداگه میخواهید مردم به شما اعتماد کنند بیایید صادقانه حقوق دریافتی خودرابه مردم اعلان کنید که اطمینان دارم هیچ کدام زیربا نمی روید همانطور که چند سال است بررسی اموال مسولین درمجمع مسکوت مانده .مردم ورهبر صادق هستند شما ها چطور
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار