کد خبر: 1209280
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۳:۴۰
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی اردبیل در گفتگو با «جوان»:
از میان این واحد‌ها تعداد ۱۸۰ واحد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی با مجوز سازمان جهادکشاورزی و ۱۰۰ واحد نیز با مجوز اداره کل صنعت، معدن و تجارت فعال هستند که توانسته‌اند کمک شایانی به کشاورزان در بعد از برداشت محصول کنند
حوریه ملکی

جوان آنلاین: جلوگیری از خام فروشی محصولات کشاورزی و ایجاد ارزش افزوده از جمله مهم‌ترین اقداماتی است که می‌تواند حاصل زحمات کشاورزان را به جیب‌شان برگرداند و دست دلالان را از بازار کوتاه کند؛ کاری که در اردبیل مورد توجه قرار گرفته است و مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی این استان در گفتگو با «جوان» این موضوع را از رویکرد‌های مدیریتی صنایع تبدیلی و غذایی در اردبیل عنوان می‌کند.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه در حال حاضر ۲۸۰ واحد صنایع تبدیلی و غذایی با ظرفیت فرآوری بیش از ۳ میلیون تن در استان فعال است، می‌گوید: «از میان این واحد‌ها تعداد ۱۸۰ واحد صنایع تبدیلی بخش کشاورزی با مجوز سازمان جهادکشاورزی و ۱۰۰ واحد نیز با مجوز اداره کل صنعت، معدن و تجارت فعال هستند که توانسته‌اند کمک شایانی به کشاورزان در بعد از برداشت محصول کنند.»
علیرضا خواجوی با تأکید بر اینکه هیچ علاقه‌ای به ادامه خام فروشی در این استان نداریم و باید راه را برای خروج محصولات بدون فرآوری ببندیم، می‌افزاید: «این بازی در اردبیل تمام خواهد شد و تولیدات باید پس از فرآوری و ایجاد ارزش افزوده روانه بازار شود.»
به گفته این مسئول، سازمان جهاد کشاورزی استان از سرمایه گذارانی که مایل به سرمایه گذاری در این بخش باشند، با جدیت حمایت می‌کند.
وی با اشاره به تولید انبوه محصول سیب زمینی در اردبیل و لزوم ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط می‌گوید: «لازمه دستیابی به امنیت غذایی جلوگیری از خام فروشی محصولات کشاورزی و همچنین گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی در تمامی محصولات استراتژیک و مهم به خصوص سیب زمینی است. در حال حاضر دو واحد تولیدی با ۱۵۰ نفر اشتغال مرتبط با صنعت غذایی سیب زمینی با ظرفیت حداکثر ۳۰ هزار تن در استان اردبیل در حال فعالیت و تولید است ولی با توجه به اینکه اردبیل در کشت سیب زمینی حرف اول را می‌زند ظرفیت این بخش در استان بسیار بیشتر است.»
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل می‌گوید: «کافی است به وضعیت کشت کشاورزان نگاه کنیم تا متوجه شویم آن‌ها چقدر می‌توانند درآمد بیشتری داشته باشند و البته استان هم به تبع آن‌ها به سود زیادی برسد. سالانه بین ۷۵۰ تا ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی در استان اردبیل تولید می‌شود که محصول تولیدی به دلایل مختلف از جمله نبود سردخانه مجهز و کافی در انبار‌های سنتی نگهداری شده و همین امر سبب از بین رفتن بخشی از تولید به شکل ضایعات می‌شود.»
خواجوی با بیان اینکه فعالیت همین دو واحد فرآوری سیب‌زمینی در استان اردبیل اتفاقات خوبی را رقم زده است، تصریح می‌کند: «این واحد‌های تولیدی موجب فرآوری سیب‌زمینی شده و با افزایش تعداد این کارگاه و کارخانه‌ها در عرصه‌های مختلف می‌توانیم این نوید را بدهیم که بساط خام فروشی از اردبیل برچیده می‌شود.»
وی تأکید می‌کند: «با راه‌اندازی این دو واحد و همچنین افزایش دیگر واحد‌ها در این راستا ضمن جلوگیری از هدر رفت محصولات ارزشمند کشاورزی، زمینه‌های ایجاد اشتغال برای جوانان اردبیلی مهیا می‌شود به طوری که فقط با این دو واحد بیش از ۴۵۰ شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده است.»
به گفته مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، لازمه دستیابی به امنیت غذایی جلوگیری از خام‌فروشی محصولات کشاورزی و همچنین گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی در تمامی محصولات استراتژیک و مهم به خصوص سیب‌زمینی است.
خواجوی می‌گوید: «یکی از راهکار‌ها و رویکرد‌های مدیریتی صنایع تبدیلی و غذایی جلوگیری از خام‌فروشی محصولات کشاورزی و ایجاد ارزش افزوده است که در همین راستا از سرمایه‌گذارانی که مایل به سرمایه‌گذاری در این بخش باشند با جدیت حمایت خواهد شد.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار