کد خبر: 1188022
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۰
رئیس آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: حدود ۶۵۰ نیروی توانبخشی در قالب گفتاردرمان، کاردرمان، بینایی‌سنج، شنوایی شناس و فیزیوتراپ داریم که در مدارس مستقر هستند.

به گزارش جوان آنلاین به نقل از مهر، حمید طریفی حسینی، معاون وزیر و رئیس آموزش و پرورش استثنایی، درباره مهم‌ترین وظایف آموزش و پرورش استثنایی گفت: ما حدود ۱۰۵ هزار دانش‌آموز داریم که در شش گروه معلولیت شامل با دانش‌آموزان با آسیب بینایی، شنوایی، معلولین جسمی- حرکتی، دانش‌آموز با طیف اوتیسم، چند معلولیتی و کم‌توان ذهنی داریم. برخی از دانش‌آموزانی که در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند و به اختلالاتی از جمله یادگیری ویژه، نقص توجه و بیش فعالی یا آسیب زبان و گفتار دچارند نیز تحت پوشش ما قرار دارند.

مدیر معاون وزیر و رئیس آموزش و پرورش استثنایی درباره ارائه خدماتشان اظهار داشت: به طور کلی ما دو پنجره ارائه خدمات در این زمینه در قالب مدارس استثنایی و مراکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی و مداخله به هنگام داریم. حدود ۲۲ هزار نفر از دانش‌آموزان ما با محدودیت‌های بینایی، شنوایی و معلولین حرکتی و جسمی در مدارس عادی در حال تحصیل هستند.

وی افزود: ما به دو گروه از بچه‌ها برنامه ارائه می‌دهیم. گروه اول بچه‌هایی هستند که از لحاظ بهره هوشی از دیگر دانش‌آموزان مستثنی نیستند و در این صورت تنها مناسب‌سازی‌های متناسب با معلولیت آن‌ها را انجام می‌دهیم. برای مثال برای کودکانی که دچار آسیب‌های بینایی هستند، کتاب درسی‌های ویژه نابینایان را فراهم می‌کنیم. تا کنون حدود ۲۳ هزار جلد کتاب را برای این نوع آسیب‌ها مناسب‌سازی کرده‌ایم.

حسینی درباره اقدامات زمینه گفتار درمانی و کاردرمانی گفت: به منظور تحقق این امر ما حدود ۶۵۰ نیروی توانبخشی در قالب گفتاردرمان، کاردرمان، بینایی‌سنج، شنوایی شناس و فیزیوتراپ داریم که در مدارس مستقر هستند. این نیرو طی سال‌های دور استخدام شده و اکنون در شرف بازنشستگی هستند. اکنون فراخوان برای آزمون در این زمینه و جذب افراد متخصص در زمینه توانبخشی طراحی شده و در ۲۰ مهر برگزار می‌شود.

وی افزود: همچنین حدود ۲ هزار و ۳۳۲ نفر نیز ردیف استخدامی برای جذب آموزگار استثنایی داشتیم که نتایج آن اعلام شده و حدود ۷۰۰ متخصص را استخدام کردیم. در زمینه ایاب ذهاب دانش‌آموزان استثنایی نیز برای اولین بار منابعی در اختیار شهرداری کشور قرار داده شده و در آئین نامه اجرایی حمل‌ونقل دانش‌آموزان کشور، بعد از حدود ۱۵ سال بازنگری صورت گرفته و به مساله حمل و نقل ایمن و رایگان دانش‌آموزان استثنایی پرداخته شده است.

حسینی درباره اقداماتی توسط آموزش و پرورش استثنایی گفت: امسال مراکز جامعه سنجش، آموزش، توانبخشی و مداخله به هنگام را راه‌اندازی کردیم. این مراکز وظایف دیگری از جمله سنجش بدو ورود به دبستان را به عهده دارد که سالانه ۱ میلیون و ۷۰۰ دانش‌آموز در زمینه بینایی، شنوایی، بهداشت، آمادگی تحصیلی و توانایی هوشی دانش‌آموزان مورد سنجش قرار می‌گیرند.

وی که در برنامه صبح بخیر ایران سخن می‌گفت افزود: بنا بر این است که ما بتوانیم در هر منطقه حداقل یک مرکز داشته باشیم. آموزش و پرورش اکنون در حال آماده‌سازی بستر مناسب برای این موضوع است. کار ما تضمین کیفیت در باب آموزش عادی نیز هست. ما با سنجش دانش‌آموز این شرایط را فراهم می‌کنیم که آموزش با شناخت بیشتری صورت بگیرد.

حسینی گفت: ما در این مراکز نظام ارجاع داریم که در آن سطح یک غربالگری و مداخله مختصر توسط معلم در کلاس درس انجام می‌شود. حدود ۸۰۰ مدرس را در طول تابستان آموزش دادیم که برای آموزش ۳۶۰ هزار مدرس ابتدایی در مدارس سطح کشور اعزام می‌شوند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار