جوان آنلاین: وحید مفید روز شنبه با اشاره به اینکه نسبت کلی مصرف پالم به کل روغن مصرفی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است، اظهار داشت: از مجموع ۲۱۰ میلیون تن روغن مصرفی در دنیا ۶۰ تا ۷۰ میلیون تن آن، روغن پالم است.
وی با اشاره به اینکه مصرف روغن پالم در یک دوره افزایش یافت، تصریح کرد: بر اساس تصمیمی که در شورای عالی سلامت گرفته شد، کارشناسان به این نتیجه رسیدند که نسبت روغن پالم به کل روغن مصرفی کشور به حدود ۳۰ درصد کاهش یابد.
مدیرکل غذا و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: در سازمان غذا و دارو نسبت مصرف روغن پالم را به کل روغن مصرفی بر مبنای ۳۰ درصد، تنظیم و کنترل میکنیم.
وی گفت: روغن پالم در فرمولاسیون بسیاری از روغنها مثل سرخ کردنی، مینارین (خامه گیاهی) و روغنهای نیمه جامد وجود دارد و در حال حاضر، میزان مصرف روغن پالم در کشور روند طبیعی دارد. البته واردات روغن پالم امسال به دلیل محدودیت تخصیص ارز به کندی صورت میگرفت که این مشکل رفع شد.
مفید با رد وجود روغنهای درجه دو و سه پالم، گفت: روغن پالم چند نوع است که به تناسب فرآورده مد نظر انتخاب میشود. برای مثال، در روکش بستنی باید از روغن با درصد اشباع بالا استفاده شود.
وی با تاکید بر اینکه سلامت مواد غذایی فله مورد تائید سازمان غذا و دارو نیست، افزود: در کارخانههای صنعتی انواع روغن وارداتی پالم را با توجه به نوع فرمولاسیون و به نسبت مناسب استفاده میکنند و در آزمایشگاه درصد اشباع و ترانس روغن قابل تنظیم و کنترل است. در حالی که در کارگاههای زیرزمینی این انتخاب وجود ندارد و ممکن است برای یک فرآورده از نوع نامناسب روغن پالم استفاده شود، چرا که امکان آزمایش و جداسازی وجود ندارند؛ بنابراین به مردم توصیه میکنیم که محصولات غذایی فله را خریداری نکنند.