کد خبر: 840561
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰
صادرات منهاي اقلام مربوط به فرآورده‌هاي نفت و گاز تقريباً هيچ
اتاق‌هاي بازرگاني واردات و صادرات هر ساله براي رشد صادرات غيرنفتي خواستار دهها امتياز و حمايت از سوي دولت هستند و دست آخر مشخص مي‌شود كه حتي با احتساب ميعانات گازي و فرآورده‌هاي مربوط به انرژي در آمار صادرات غيرنفتي باز هم آمار اين بخش تغييري نكرده است، در اين ميان جا دارد استراتژي كلي ايران در واردات و صادرات به طور كل تغيير كند.
اتاق‌هاي بازرگاني واردات و صادرات هر ساله براي رشد صادرات غيرنفتي خواستار دهها امتياز و حمايت از سوي دولت هستند و دست آخر مشخص مي‌شود كه حتي با احتساب ميعانات گازي و فرآورده‌هاي مربوط به انرژي در آمار صادرات غيرنفتي باز هم آمار اين بخش تغييري نكرده است، در اين ميان جا دارد استراتژي كلي ايران در واردات و صادرات به طور كل تغيير كند.
به گزارش «جوان» تازه‌ترين آمار گمرك جمهوري اسلامي ايران حاكي از آن است كه صادرات غيرنفتي در ۱۱ ماهه سال 95 نسبت به مدت مشابه سال گذشته تنها ۲۱ صدم درصد افزايش داشته است، اين در حالي است كه بخش اعظمي از آمار فوق با احتساب صادرات كالاهايي است كه در واقع اين كالاها جزو اقلام و فرآورده‌هاي نفتي و گازي به شمار مي‌آيند.
براساس آمار جديد گمرك از تجارت خارجي ۱۱ ماهه 95 ميزان صادرات غيرنفتي در اين مدت به ۳۸ ميليارد و ۴۹۲ ميليون دلار رسيده و اين در حالي است كه واردات ايران در همين مدت ۳۸ ميليارد و ۴۱۵ ميليون دلار بوده و نسبت به ۱۱ ماهه سال گذشته 47/3 درصد افزايش را تجربه كرده است. به اين ترتيب رقم واردات به صادرات نزديك شده و در يك قدمي آن قرار دارد.
از نظر وزني نيز در اين مدت تشريفات گمركي ۳۰ ميليون و ۵۰۰۰ تن كالاي وارداتي و ۱۱۱ ميليون و ۸۱۲ هزار تن كالاي صادراتي در گمركات سراسر كشور انجام شده كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته به ترتيب 97/3 و 49/32 درصد افزايش داشته است.
  ميعانات گازي در صدر اقلام صادراتي
بر اساس اين گزارش، همچنين در اين مدت ميعانات گازي به 6 ميليارد و ۵۷۱ ميليون دلار، عمده‌ترين كالاي صادراتي كشورمان بود كه 07/17 درصد از كل صادرات را به خود اختصاص داده است.
گازهاي طبيعي مايع‌ شده نيز با يك ميليارد و ۹۵۲ ميليون دلار و سهم 07/5 درصدي در رتبه بعدي قرار دارد و پس از آن به ترتيب روغن‌هاي سبك و فرآورده‌ها جز بنزين با يك ميليارد و ۳۶۵ ميليون دلار و سهم 55/3 درصدي، گازهاي نفتي و هيدروكربورهاي گازي شكل مايع شده با يك ميليارد و ۱۰۶ ميليون دلار و سهم 87/2 درصدي و پروپان مايع‌شده با يك ميليارد و ۷۷ ميليون دلار و سهم 8/2 درصدي قرار دارند.

  كالاهاي عمده وارداتي
اقلام عمده وارداتي نيز در اين مدت به ترتيب شامل ذرت دامي به ارزش يك ميليارد و ۳۰۰ ميليون دلار، لوبياي سويا به ارزش ۸۴۸ ميليون دلار، قطعات منفصله جهت توليد اتومبيل سواري به ارزش ۷۳۰ ميليون دلار، وسايل نقليه موتوري با حجم هزار و 500 تا 2 هزار سي‌سي به ارزش ۷۰۵ ميليون دلار و وسايل نقليه موتوري با حجم موتور 2 هزار تا 2 هزار و 500 سي سي به ارزش ۵۷۲ ميليون دلار بود.

  چين بزرگ‌ترين خريدار كالاهاي ايراني
چين همچنان جايگاه خود را به عنوان بزرگ‌ترين خريدار كالاهاي ايراني حفظ كرده است؛ به طوري كه در ۱۱ ماهه سال جاري حجم صادرات غيرنفتي كشورمان به چين به 7 ميليارد و ۲۹۸ ميليون دلار رسيده كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 91/6 درصد افزايش داشته است كه بهترين رشد در ميان ديگر كشورهاي عمده خريدار كالاي ايراني را داشته است.
پس از چين، به ترتيب امارات متحده عربي با 6ميليارد و ۱۴۱ ميليون دلار، عراق با 5 ميليارد و ۵۱۴ ميليون دلار، تركيه با 2 ميليارد و ۹۵۸ ميليون دلار و جمهوري كره با 2 ميليارد و ۶۹۱ ميليون دلار قرار دارند.
  ايران مشتري پر و پا قرص كالاهاي چيني
آمار تجارت خارجي كشورمان در اين مدت نشان مي‌دهد كه رتبه‌هاي اول تا چهارم كشورهاي عمده صادركننده كالا به ايران به ترتيب به كشورهاي چين با ۹ ميليارد و ۳۷۳ ميليون دلار، امارات متحده عربي با 5 ميليارد و ۷۹۷ ميليون دلار، جمهوري كره با 3 ميليارد و ۲۷ ميليون دلار و تركيه با 2 ميليارد و ۳۸۹ ميليون دلار اختصاص دارد.
روند واردات ايران از چين ۹ صدم درصد افزايش و به ترتيب كشورهاي مذكور 02/15 درصد، 57/9 درصد و 99/10 درصد كاهش داشته است.
واردات ايران از آلمان نيز در اين مدت به 2ميليارد و ۱۷۰ ميليون دلار رسيده و اين كشور پنجمين كشور عمده طرف معامله با كشورمان بوده كه واردات از آن 3/36 درصد رشد داشته است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار