کد خبر: 832521
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۱
رئیس اداره منابع طبیعی دامغان:
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان با بیان این که اجرای طرح های بیابان زدایی و خشکسالی در این شهرستان به اعتبارات کافی نیاز دارد ، گفت : تاکنون 2 درصد از بودجه مصوب سال جاری برای حفظ و احیا عرصه های طبیعی به این اداره تخصیص یافته است.
احمدعلی بهاور افزود : اعتبارات ملی و استانی مصوب سال جاری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری این شهرستان برای حفظ و احیا عرصه های طبیعی بیش از 22 میلیارد ریال است که تاکنون 220 میلیون ریال از این مقدار اعتبار، تخصیص یافته است.
وی خشکسالی و دام مازاد را از جمله چالش های اساسی مرانع دامغان برشمرد و اظهار داشت : فقط در مراتع سه هزار هکتاری دیباج این شهرستان بیش از هفت هزار راس دام وجود دارد که ظرفیت مجاز این مراتع سه هزار راس دام سبک است.
بهاور ادامه داد : اکنون بیش از هزار و 145 بهره بردار با بیش از 144 هزار راس دام سبک در مراتع شهرستان دامغان حضور دارند که با توجه به شدت تخریب مراتع ، باید این تعداد دامها کاهش یابد.
وی با بیان این که وضعیت مراتع دامغان به دلیل فشار دام بر مرتع و کمبود آب بسیار نگران کننده است ، تاکید کرد : باید با تخصیص اعتبارات مصوب گام های عملیاتی برای جلوگیری از خشکسالی در این عرصه های طبیعی برداشت.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دامغان کمبود نیروی انسانی را از دیگر مشکلات این نهاد برشمرد و خاطرنشان کرد : براساس معیارهای جهانی حفاظت ازعرصه های طبیعی، برای 10 هزار هکتار مرتع و جنگل 14 نیروی انسانی نیاز است در حالی که اکنون فقط برای حفاظت هفت هزار هکتار مراتع امیرآباد دامغان فقط چهار نیروی انسانی حضور دارد.
بهاور تصریح کرد : نقشه و طرح آبخیزداری مناطق دیباج ،کلاته و سرکویر دامغان آماده شده است که برای اجرای این طرح ها باید اعتبارات مورد نیاز تخصیص یابد.
وی با اشاره به این که بیش از 620 هزار هکتار از عرصه های طبیعی دامغان نیازمند اجرای طرح های آبخیزداری است، افزود : این در حالی است که این طرح از سال 1357 تاکنون در 60 هزار هکتار از عرصه های طبیعی شهرستان اجرایی شده است.
به گفته وی برای اجرای طرح های آبخیزداری سالانه به 50 میلیارد اعتبار نیاز است که می توان با اجرای آن در کاهش خشکسالی ، هدر رفت آب وجلوگیری از مهاجرت مردم روستاگام های اساسی برداشت.
شهرستان دامغان یک میلیون و 544 هزار هکتار وسعت دارد که یک میلیون و 489 هزار هکتار از آن عرصه های طبیعی ملی به شمار می روند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار