خرفه گياهي است كه از ادوار قديم در طب گياهي مورد استفاده بوده و در متون قديمي طب گياهي ايران و عرب به نامهاي تورك، بقله مباركه، بقله فاطمه و بقله الزهرا آمده است. امروزه محققان دريافتند كه ويتامين "C" موجود در خرفه باعث شده كه در رديف گياهان آنتياكسيدان و ضدسرطان قرار گيرد. قسمت عمده برگ خرفه را آب تشكيل ميدهد و مواد لعابي اكسيد پتاسيم، تانن، املاح فسفات، منيزيم، آهن، منگنز، كلسيم، پتاسيم و سديم از جمله مواد شيميايي موجود در گياه خرفه است. اسيد چرب امگا 3 موجود در خرفه از مواد بسيار ارزشمند بوده كه در كاهش كلسترول و فشار خون نقش عمدهاي دارد. عصاره گياه با برگهاي له شده آن در ترميم و التيام زخم و بيماريهاي پوستي اثرات مفيدي دارد. اين گياه همچنين براي دفع كرم اكسيوريس و كرم كدو مفيد بوده و تببر است، برگ و ساقه خرفه مسكن صفرا بوده و براي تبهاي صفراوي و نيز رفع عطش و كنترل ترشح ادرار، مثانه، رودهها و بيماري بواسير از برگ و ساقه خرفه استفاده ميشود.