کد خبر: 806693
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۱
فاز ۱۱ پارس‌جنوبي و ميدان نفتي آزادگان به حراج فرانسه مي‌روند؟
وزير نفت معتقد است شركت‌هاي ايراني ضعيف هستند ولي مدير او مي‌گويد ايراني‌ها ركورد توتال را شكستند!وزير نفت معتقد است شركت‌هاي ايراني در مديريت پروژه مديريت و اجراي آن ضعيف هستند...
وحید حاجی‌پور
وزير نفت معتقد است شركت‌هاي ايراني در مديريت پروژه مديريت و اجراي آن ضعيف هستند اما مديرعامل شركت نفت و گاز پارس در يك موضع مخالف با وي رسماً اعلام كرد شركت‌هاي ايراني در زمان تحريم موفق به شكستن ركوردهاي شركت‌هاي غربي شدند؛ شركت‌هايي مانند توتال، اني و استات اويل.

به گزارش «جوان»، يكي از تفاوت‌هاي اصلي در ديدگاه‌هاي اصلي حاكم بر وزارت نفت، ضعف يا توانمندي شركت‌هاي ايراني است؛ وزير نفت از ديرباز تا كنون توان شركت‌هاي ايراني را در «اوستاكاري» و «پيشكاري» خلاصه كرده است و راه برون‌رفت از وضعيت فعلي و افزايش توليد را حضور شركت‌هاي خارجي مي‌داند. البته زنگنه به درستي از ضرورت جذب سرمايه‌گذاري خارجي و انتقال تكنولوژي سخن مي‌گويد ولي عدم نظارت جدي بر كار شركت‌هاي خارجي باعث شد تا شركت‌هاي غربي دوبرابر پولي را كه در قرارداد داشته‌اند دريافت كرده و هيچ تكنولوژي‌ای را به كشور منتقل نکنند، به عنوان نمونه شركت توتال در فاز ۲و ۳ قرار بود از 50 درصد از توان داخل استفاده كند اما در عمل كمتر از ۵ درصد بهره برد آن هم در اموري كه اجرايش را ريسك مي‌دانست يا در شأن خود نمي‌ديد، دست آخر هم بابت اجراي اين پروژه 4/7 ميليارد دلار از وزارت نفت گرفتند در حالي‌که رقم قراردادشان 2/2 ميليارد دلار بود بيش از دو برابر سقف قراردادي.

سقف قراردادي يكي از مهم‌ترين تأكيدات زنگنه در اجراي قراردادهاي بيع متقابل در دوره گذشته وزارت خود بود و با تأكيد بر آن، اصرار داشت كه حافظ منافع ملي است. در ميدان نفتي دارخوين هم چنين اتفاقي رخ داد كه قرارداد 585 ميليون دلاري توسعه فاز دوم دارخوين بيش از يك‌ميليارد‌و250 ميليون دلار تمام شد و شركت اني ايتاليا به‌جاي اتمام كار در پنج سال، پروژه را ۱۰ ساله انجام داد و از قضا ادعاي خسارت نيز كرد. اين دو مصداق، گواه مشخصي براي ادعاي وزير نفت است كه معتقد است ايراني‌ها پروژه‌ها را با دو برابر هزينه و زمان به اتمام مي‌رسانند.
 
چرا دو برابر؟
زنگنه معتقد است شركت‌هاي ايراني «اين كاره» نيستند و هم در زمان و هم در هزينه بد عمل مي‌كنند. سخنان وي در حالي مطرح مي‌شود كه چنين عملكردي را نيز شركت‌هاي خارجي در ايران به يادگار گذاشته‌اند با اين تفاوت كه شركت‌هاي ايراني از توان داخل استفاده كردند و توان بومي را به بلوغ رساندند ولي شركت‌هاي خارجي اين توان را تضعيف كرده و به امور خدماتي تنزل دادند. زنگنه در اوايل كار خود در دولت يازدهم دوبرابر شدن زمان و هزينه پروژه‌ها را نشانه ضعف شركت‌هاي ايراني برشمرد و گفت: ايراني‌ها در مديريت ضعيف هستند، اندكي بعد هم گفت: مشكل اصلي پارس‌جنوبي منابع مالي است و چندي بعدش رسماً اعلام كرد مشكل اصلي پارس جنوبي پول نيست. فاز ۱۲ و ۱۵ و ۱۶ كه به بهره‌برداري رسيد اما گفت كه شركت‌هاي ايراني به توانمندي رسيده‌اند و مي‌توانند مگاپروژه‌ها را اجرا كنند.

اندكي بعد وزير نفت تحريم‌ها را موجب دو برابر شدن هزينه‌ها و زمان دانست كه همان دليل تأخير در اجراي پروژه‌ها بود. به عنوان نمونه با توجه به تشديد تحريم‌ها براي تأمين كالا و تجهيزات زمان زيادي صرف شد، به طوري كه براي ورود يك توربين به داخل، پروژه‌اي يك سال معطل شد و توربين مدنظر براي جلوگيري از توقيف، پس از جابه‌جايي در شش كشور وارد كشور شد. بخش عمده‌اي از افزايش هزينه‌هاي پارس‌جنوبي به دليل تحريم فشار زيادي را بر صنعت نفت وارد كرد اما نگاهي به پيشرفت فيزيكي پروژه‌هاي پارس‌جنوبي نشان مي‌دهد در آن ايام، سرعت پروژه‌ها سه برابر دولت فعلي است.
  
بسته ويژه براي توتال
با اين وجود وزير نفت دوست ندارد، قبول كند كه شركت‌هاي ايراني درست در روزهايي كه شركت‌هاي خارجي به كشور پشت كردند  توانستند كارها را به پيش ببرند هرچند ضعف‌هايي نيز وجود داشت. هدف آن است كه شركت‌هاي خارجي به ايران بيايند آن‌هم با IPC؛ مدل قراردادي كه مي‌خواهد به قيمت حراج منابع ملي آنها را جذب كند.
به عنوان نمونه قرار شركت توتال - مورد علاقه برخي مديران نفت- براي توسعه فاز ۱۱ پارس‌جنوبي رقم ۸ ميليارد دلار را توسعه داده است. اين فاز برخلاف ساير فازهاي پارس جنوبي نيازي به سكو ندارد و با يك يا نهايت دو سكو و خط لوله مي‌شود توليد را از آن شروع كرد. يعني در واقع توتال براي يك پروژه ۲ ميليارد دلاري چهار برابر قيمت پيشنهاد داده است كه رقم بسيار بزرگي است.
توتال براي آزادگان هم رقمي غيرمعمول داده است، در ميان رقم‌هاي اعلام شده براي توسعه آزادگان جنوبي، ۶۶ هزار دلار به ازاي هر بشكه نيز شنيده شده است در حالي كه شركت‌هاي ايراني حاضر به توسعه آزادگان با رقم ۳۰ هزار دلار هم هستند، البته منابع آگاه رقم ۶۶ هزار دلار توتال را نه رد كردند و نه تأييد ولي در صورت تأييد اين موضوع بايد منتظر يك حراج بزرگ باشيم. شركت ايراني پرشيا براي توسعه ميدان ياران شمالي - همجوار آزادگان- موفق شده است ۳۰ هزار بشكه نفت در كمتر از ۴۰‌ماه توليد كند كه رقم تمام شده براي هر بشكه ۲۰هزار دلار تمام شده است.
  
ركوردهاي ايراني
با وجود توانمندي شركت‌هاي ايراني در توسعه ميادين نفت و گاز اما وزارت نفت اصرار دارد كه ايراني‌ها ضعيف هستند و بايد توتال، سكان نفت را در دست بگيرد. تأكيد بر توانمندي روباه فرانسوي در شرايطي از سوي مشاوران زنگنه مطرح مي‌شود كه مديرعامل شركت نفت و گاز پارس روز گذشته در جمع خبرنگاران گفت: شركت‌هاي ايراني در شرايطي كه كشور تحريم بود و در تأمين تجهيزات و منابع مالي با محدوديت‌هايي مواجه بودند، توانستند ركوردهاي بهتري از شركت‌هاي توتال، اني و استات اويل در پارس جنوبي ثبت كنند.

علي‌اكبر شعبانپور افزود: به طور مثال در خصوص نصب و راه‌اندازي سكوهاي دريايي شركت‌هاي ايراني متوسط زماني پنج ماه را به ثبت رساندند در حالي كه شركت‌هاي توتال، اني و استات اويل به طور متوسط ركورد هشت ماهه را از خود به جاي گذاشتند و حتي ركوردهاي زماني 14 ماهه، 9 ماهه و هفت ماهه نيز از سوي شركت‌هاي خارجي در نصب سكوهاي دريايي طرح‌هاي توسعه پارس‌جنوبي داشته‌ايم.
با اين وجود وزير نفت معتقد است ايراني‌ها ضعيف هستند و براي توسعه كشور و صنعت نفت حضور توتال و... ضروري است به هر قيمتي كه باشد!
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷
مهرناز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
0
1
جناب لاریجانی "شما که اعتقاد دارید
مجلس در راس امور ست"وبایستی حرمت ان حفظ شود "لازم ست باعملکرد مناسب مجلس "جلوی این قرارداد های نفتیipc را بگیرید"تاشان
مجلس را به مردم ایران نشان دهید.
اقای زنگنه ایا؟ شما مطمئن هستید که در دوره اینده ریاست جمهوری در وزارت نفت وزیر بمانید؟ البته که نمی توانید مطمئن باشید"بنابراین چرا؟ اصرار برقراردادی دارید "که همه کارشناسان
کشوراین قراردادهای نفتی را استعماری
و چوب حراج برثروت ملی کشورمی دانند
"دارید در حالی که رهبر کشورمان نیز
اصرار بر نگاه به داخل کشور و توانمندی
های ایرانی تاکید می کنند"تا ثمره ان
نصیب جوانان ایرانی شود"البنه این تفکر
شما که ایرانی ها ضعیف هستند "فقط اختصاص به فردشما" اقای زنگنه به تنهائی نمی تواندباشد"باید دید مافیای قدرت"برای نفوذ غرب درکشورمان "در
پشت پرده و پنهان " چه افرادی حامی وهدایت کننده شما هستند.
پاسخ ها
داود سجادی
| Iran, Islamic Republic of
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
امیدوارم کسی بمن پاسخ دهد:اگر یک مدیر حسب دستور مافوق عمل نکندکه بیکار میشود،میاید وردست من واگر عمل نمایند ملت میافتند دنبالش یا کرسنت،کرسنت میکنند وابرویش را میریزند.
خادم شما
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
0
0
باسلام
با تشکر از گزارش خوبتان,
در عقد قرارداد با وزارت نفت شرکتهای داخلی در اولویت قرار دارند . در همه حال باید هدف پیشرفت صنعت داخلی و شرکتهای داخلی باشد تا خارجی.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
0
1
تضعيف شركت‌هاي ايراني براي تقويت توتال!

؟ کی باید به داد این ملت مظلوم که در جهت استقلال کشور هزاران شهید،جانباز و معلول داده و می دهد ،برسد؟؟؟؟؟
پاسخ ها
داود سجادی
| Iran, Islamic Republic of
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
شرکت های ایرانی برای نمایش توانمندیهای خویش راه های مختلفی دارند.باید روابط عمومی خویش را تقویت نمایند.تورهای علمی برگزارنمایند.تبلیغات نمایند.تا اقای وزیر هم همراه ملت توانمندی برادران متخصص ببیند وبه انها افتخار نماید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
0
0
لطفا مستند من تکنو کرات هستم را برای اطلاع بیشتر مخاطبان روی سایت قرار دهید
پاسخ ها
داود سجادی
| Iran, Islamic Republic of
۱۴:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۵
بنظر میرسد ساختار وزارت نفت بطور غیر عادی و بیمارگونه رشد یافته است.یک سازمان نباید انقدر گسترش یابد که مدیر قادر به کنترل ونظارت نباشد وچند دکل حفاری وجند تانکر نفتکش گم شود و مدیر متوجه نشود.ایا این وزارت مدیر منابع انسانی ومدیریت استراتژیک دارد؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار