کد خبر: 790871
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۴
ادامه دست‌اندازی‌های غرب به دارایی‌های ایران
كانادايي‌ها 13 ميليون دلار از اموال غيرديپلماتيك ايران را براي آنچه پرداخت غرامت به آسيب‌ديدگان عمليات گروه‌هاي تروريستي مي‌خوانند، مصادره كردند. واكنشي از دولت ايران در دست نيست و در دست هم باشد، چيزي را تغيير نمي‌دهد.
کبري آسوپار
كانادايي‌ها 13 ميليون دلار از اموال غيرديپلماتيك ايران را براي آنچه پرداخت غرامت به آسيب‌ديدگان عمليات گروه‌هاي تروريستي مي‌خوانند، مصادره كردند. واكنشي از دولت ايران در دست نيست و در دست هم باشد، چيزي را تغيير نمي‌دهد.
مبنا بر مذاكره گذاشته شده و تجربه نشان داده كه مذاكره اين مصادره‌ها را حل نمي‌كند. تازه اگر نگوييم كه آن اصرار بر مذاكره‌ها جسارت مصادره‌ بيشتر را بخشيد! همزمان خبر مي‌رسد كه وزير خارجه کانادا، آغاز مذاکرات رسمي با مقامات ايراني درباره از سرگيري روابط با اين کشور را تأييد کرد. كانادا در شهريور 91 به بهانه‌هايي واهي از جمله عدم تأمين امنيت ديپلمات‌هايش، روابط خود را با ايران قطع و ديپلمات‌هاي ايراني را از كانادا اخراج كرد.
   
اموالي كه هميشه بلوكه است
سال‌ها پيش وقتي قرار بود بعد از 444 روز، گروگان‌هاي امريكايي در ايران آزاد شوند، اموال بلوكه‌ شده‌ ايران هم قرار بود آزاد شود. اتفاقي كه نيفتاد و آن اموال چند دهه بعد باز موضوع مذاكره ميان ايران و غرب شد. اين بار البته ايران پول را نقدي و در چمدان تحويل گرفت. عدم آزاد‌سازي اموال بلوكه‌ شده‌ ايران در واقع مصادره‌ چندباره‌ اموال ايران بود؛ مصادره‌اي كه به موازات مذاكرات پيش مي‌رفت.  اين روزهاي پسابرجامي باز همان دو خط ادامه دارد؛ مذاكره و مصادره.

 اين‌سو دلارهاي موضوع مذاكره دستمان نمي‌رسد، آن‌سو موضوعات خارج از برجام همچون موشك‌ها را هم تحت عنوان روح برجام، داخل بازي مي‌كند. اين‌سو مطابق آنچه مذاكره شده، رآكتوري بتن‌ريزي مي‌شود، آن‌سو 2 ميليارد دلار از دارايي‌هاي ايران را برمي‌دارد و ديگر كسي هم فكر روح برجام نيست. حالا دامنه‌ مصادره‌ها و مذاكره‌ها از امريكا گذشته و به متحدانش رسيده؛ كانادا اين باب مذاكره‌اي را كه خود بسته بود، مي‌گشايد؛ آن‌سو اموال ايران را با بهانه‌اي كه فقط مي‌تواند لبخندي تلخ را بر لب بنشاند، مصادره مي‌كند. هنوز مصادره و مذاكره با هم پيش مي‌رود. و جالب اينكه گرچه طرف كانادايي سؤال در مورد محل مذاكره را جواب نمي‌دهد و صرفاً به عبارت «كشور بي‌طرف» اشاره مي‌كند، اما گمانه‌زني‌هايي وجود دارد كه مي‌گويد اين كشور بي‌طرف، ايالات متحده امريكاست! (اينكه گفته مي‌شود طرف كانادايي اين را نگفته، نه از اين روست كه طرف ايراني اطلاعات متفاوتي ارائه داده؛ نه، طرف ايراني كلاً خبررساني نمي‌كند! و «غلامعلي خوشرو»، سفير ايران در سازمان ملل متحد از تأييد يا رد آغاز مذاکره با طرف کانادايي امتناع کرد.)
با اين حساب، گرچه مذاكره ادامه مي‌يابد، اما مصادره هم ادامه دارد...
   
دولت يازدهم چه مي‌كند؟
همه‌ سه سال گذشته، دولت يازدهم فخر بلد بودن تعامل با دنيا و حل همه‌ امور از اين طريق را فروخته است، خود را آغازگر تغيير در روند ديپلماسي خارجي ايران دانسته و معتقد بوده اينگونه چالش‌هاي بزرگ ما با غرب حل مي‌شود.

 با اين همه، چون سوي تغيير را اشتباه تشخيص داده و ندانسته كه براي حل مشكلات و چالش‌هاي ميان ايران و غرب، اين غرب است كه بايد تغيير كند و نه ايران؛ نه تنها تغيير محسوسي در رفتار غرب با ايران ديده نمي‌شود، بلكه مصادره اموال هم بيشتر شده است.  از اين مذاكره با كانادا هم دولت ايران لابد استقبال مي‌كند.

در كل دولت ايران از هر مذاكره‌اي استقبال مي‌كند و هر دستي را گرچه دستبرد زده به اموال ايران، در سايه‌ ديپلماسي لبخند به غرب مي‌فشارد.  دولت يازدهم و شخص رئيس دولت برجام را فتح‌الفتوحي دانستند كه براي وقوع آن بايد شاد بود و شكر خدا كرد. حجم تمجيد و تحسين‌هاي دولتي از برجام زيادتر از آن است كه در اين مجال بگنجد، اما در تازه‌ترين اين اظهارات، حسن روحاني مي‌گويد برجام هر روز يك گشايش تازه ايجاد مي‌كند و در سخناني ديگر حتي بهره‌مندي از فرصت ماه مبارك رمضان را به فضاي پسابرجامي مرتبط مي‌كند اما در واقع امر، ركود كارخانه‌هاي ما را تهديد مي‌كند؛ كارگران ما بيكار مي‌شوند؛ اموال ما مورد دستبرد واقع مي‌شود و نمونه‌هاي بسيار مي‌توان نام برد كه از روح برجام و شايد خود برجام چيزي باقي نمي‌گذارد. موضوع آنقدر جدي است كه علاءالدين بروجردي، نماينده مجلسي كه اغلب با عنوان رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس شناخته مي‌شود، به صراحت اعلام مي‌كند كه «هيئت نظارت بر اجراي برجام به صورت شفاف مواضع خود را به اطلاع ملت شريف ايران برساند.» او در گفت‌وگو با خبرنگار صداوسيما اقدام دولت کانادا درخصوص مصادره 13 ميليون دلار از دارايي‌هاي غيرديپلماتيک ملت ايران را به بهانه‌هاي واهي در راستاي اقدامات ظالمانه امريکا و متحدانش خواند و تصريح کرد كه «يکي از مهم‌ترين وظايف وزارت امور خارجه لزوم انجام دادن اقدامات لازم در زمينه حفظ منابع ملي کشورمان است و اين وزارتخانه بايد از اعمال چنين ظلم‌هايي در حق ملت ما جلوگيري کند.  او تأكيد مي‌كند: «بايد از تمام ظرفيت‌هاي خود براي جلوگيري از تضييع حق ملي مردم کشورمان در عرصه جهاني استفاده کنيم.» بروجردي برجام را يک تصميم ملي خواند و اضافه مي‌كند كه «هدف اصلي برجام رفع تحريم‌ها به عنوان يکي از بزرگ‌ترين ظلم‌ها پس از پيروزي انقلاب اسلامي در حق ملت بود.»

بروجردي با اشاره به بدعهدي‌هاي امريکا در اجراي برجام تأکيد مي‌كند كه «بايد حتماً با جديت تحقق مجموعه حقوق خود را دنبال کنيم. امروز بزرگ‌ترين مانع اجراي برجام و تحقق تصميمات اتخاذشده خود امريکايي‌ها به عنوان دشمن قسم خورده ملت ايران هستند؛ لذا بايد در راستاي استيفاي حقوقمان اجازه ندهيم تا امريکايي‌ها بيش از اين به ملت ما ظلم کنند. با توجه به مصوبه مجلس نهم مبني بر پذيرش مشروط برجام طبيعتا بايد بتوانيم در جهت تحقق اهدافمان در اين عرصه از اين ظرفيت بالقوه نيز استفاده کنيم.»
   
كانادا همان كاناداي قبلي است
روزي كه دولت جديد كانادا بر سر كار آمد، داخل ايران كساني خوشحال(و بعضاً ذوق‌زده) بودند كه اين دولت جديد رويكرد متفاوتي در برابر ايران دارد و از مذاكره و بازگشايي سفارت سخن مي‌گويد اما زماني نگذشت كه واقعيت عيان شد؛ مصادره‌ 13 ميليون دلاري دارايي ايران فقط يكي از اين واقعيت‌هاست.
 دولت جديد هم مي‌گويد كه قرار نيست نام ايران از ليست سياه حاميان تروريسم که با تأييد دولت قبلي كانادا در آن گنجانده شد، حذف شود. وزيرخارجه كانادا مي‌گويد: «قصدي براي تغيير اين مسئله نداريم. تا مادامي که ايران به يک دموکراسي قابل احترام تبديل نشود!» علاوه بر اين، او درباره نوع رابطه‌اي که مجدداً بين اتاوا – تهران برقرار خواهد شد، اظهار نظري نکرد اما تصريح کرد که بازگشايي سفارت کانادا اولين قدم نخواهد بود.

كانادا همان كاناداي قبلي است؛ فقط تصميم گرفته در پسابرجام، مذاكره و مصادره را همزمان پيش ببرد. هم ژست مذاكره و تعامل بگيرد و توپ تقصير چالش‌ها و اختلافات را به زمين ايران بيندازد و هم منافع خود را بجويد و منافع ايران را زير سؤال ببرد و وقتي در مقابلش، كساني نيستند كه با رسيدن خبر مصادره‌ 13 ميليون دلاري، از پاي ميز مذاكره برخيزند، چرا كانادا مصادره و مذاكره را همزمان پيش نبرد؟ وقتي غربي‌ها مذاكره مي‌كنند؛ دولت ما هم مذاكره مي‌كند. وقتي غربي‌ها مصادره مي‌كنند، دولت ما مي‌پرسد چرا باز هم مذاكره نكنيم؟
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۲
مهرناز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۳
2
2
ایا؟ دیپلمات های کشورمان متوجه
نیستند"که کانادا کشوری دنباله روی سیاست های کشورهای امریکا "
اسرائیل و انگلیس ست.چرا؟ باید خودرا
از واقعیت های دنیای استکبار دور کنیم
"و کانادا را با سیاست مستقل بدانیم"
که قرارست خارج از سیاست های
این کشورها "با ایران از سر دوستی بر اید"وغفلت کنیم تا جائی که رودست بخوریم.خوش خیالی هم حدی دارد"تا کجا وتاکی باید افکار تعامل کیلوئی وار با
کشورها را یدک کش سیاست خارجه
کشورمان کنیم"تا نوبت کشور دیگری
برسد.
میرزا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۳
2
2
آقای روحانی !
شما در جندین نوبت فرمودید : "همه تحریم ها برداشته شد" .
در جایی دیگر فرمودید :"برجام اجرائی گردید" .
در جایی دیگر فرمودید :"بعد از برجام هر روز یک گشایش داریم"
و .... از این دست موارد که کم هم نیست ....
آیا دست اندازی کانادا را چگونه ارزیابی می نمائید؟
لطف نموده پاسخ دهید تا راهنمایی شویم .....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of
۰۱:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
شاید منظور رئیس جمهور محترم از گشایش هر روزه؛گشایش برای استکبار در سرقت اموال ملت مظلوم ایران است
این از نتایج دیگر دیپلماسی لبخند است ومتاسفانه این حکایت همچنان باقیست.
يوم الله 24 خرداد92 مبارك
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۳
2
2
در جواب ميرزا جان عزيز:
چه ربطي به برجام دارد يك قاضي مستقل يك كشور تصميمي گرفته به دولت اير ان چه ربطي دارد( با وجود محكوميت اين تصميم توسط قاضي صهيونيستي)
با سواد جان اگر گشايشي در كار برجام نيست پس چطور نفت مي فروشيم با حدود دوبرابر افزايش توليد وچطور تورم را كاهش داده وحرج مملكت را مي دهد (حقوق وهزينه هاي جاري و....)
دستور عملیاتی ساده دلواپسان در برابر دولت
"بازگشت به قدرت به هر قیمت" ؛ این خلاصه استراتژی جریان بازمانده از دولت است تا بتوانند بار دیگر در نیمه سال 96 قوه مجریه را به دست بگیرند.
آنها اما راه سختی در پیش دارند و سختی راه شان، دو دلیل عمده دارد: یکی کارنامه نابهنجارشان در آن 8 سالی است که در رأس دولت بودند و دیگری، اقدامات زیربنایی دولت روحانی است که هر چند افتان و خیزان، رو به سمت اصلاح تدریجی امور دارد.
جریان دلواپس، برای عبور از این دو مانع، یک دستور عملیاتی ساده دارد: "هر کاری که دولت روحانی انجام داد،بدون توجه به خوب و بدش، تخریبش کن."
اگر برجام به نتیجه رسید، بگو که برجام خیانت بود و اگر به نتیجه نرسید، بگو پس چه شد نتیجه این همه مذاکره.
اگر روحانی به اروپا رفت ، بگو چرا اولویت سیاست خارجی اش با منطقه نیست و اگر توسعه روابط با منطقه را در دستور کار قرار داد، بگو چرا روابط با غرب همچنان متشنج است؟
اگر قرارداد خرید هواپیما منعقد کرد، بگو هواپیما می خواهیم چه کار و اگر توافق نشد، بگو پس چه شد نوسازی ناوگان هوایی کشور؟
اگر پرداخت یارانه ها را ادامه دهد، بگو چرا بر خلاف مصوبه مجلس همچنان به اقشار پردرآمد یارانه می دهند و اگر یارانه پردرامدها قطع شد، بگو چرا توریع یارانه ناعادلانه شد؟
اگر صادرات نفت ایران افزایش نیابد، بگو چرا برغم برجام، نفت مان را نمی خرند و اگر افزایش یافت، بگو چرا خام فروشی می کنید؟
خلاصه آن که مهم نیست دولت چه می کند و کارش اساساً درست است یا غلط؛ مهم این است که هر چه کرد، کاری غلط معرفی شود و تخریب شود.
رسانه های متعلق به جریان تخریب هم که از بیت المال ارتزاق می کنند پر شمارند و عهده دار در بوق و کرنا کردن این ایرادات بنی اسرائیلی.
این روش، دو فایده برای جناج تخریب دارد:
اول این که با این بازی، فرار به جلو می کنند و خود را از پاسخگویی در قبال عملکرد 8 ساله و درآمد 700 میلیارد دلاری کشور در آن سال ها معاف می کنند، کما این که تا کنون نیز حتی به مدت 8 دقیقه درباره آن 8 سال پاسخگو نبوده اند!
دومین نفع شان هم این است که دستاوردهای دولت روحانی، مانند آغاز لغو تحریم ها، بازگشت تدریجی سرمایه گذاران خارجی به کشور، توسعه میدان های نفتی و گازی، شروع نوسازی صنایع و ... به محاق می رود و دولت ناگزیر می شود بخشی از توانش را به جای پرداختن به امور جاری ،صرف خنثی سازی حملات و توضیح واضحات بکند و مثلاً رئیس جمهور مجبور شود توضیح دهد که هواپیما، وسیله خوبی است و کشور به این وسیله نقلیه نیاز دارد.
البته این نوشتار هرگز به معنای بی اشکال بودن عملکرد دولت نیست که اگر نیک بنگریم، نقدهای متعددی بر آن وارد است ولی دو نکته در این میان وجود دارد:
اول این که هدف جریان تخریب، نقد و اصلاح نیست ، بلکه خلط حق و باطل است و تخریب دولتی که با چنگ و دندان توانسته است کشور را از حرکت به سمت جنگ و تشدید تحریم ها برهاند و اگر هیچ کار دیگری هم جز این نکند، همین که ناجی کشور از جنگ و تحریم بوده است، کاری است کارستان و ای بسا اگر دولت مورد نظر دلواپسان رأس کار بود، اکنون سخن از برنامه نفت در برابر غذا بود.
و دومین نکته نیز این است که مدعیان و تخریب‌گران، همان گونه که امروز دولت را تخریب می کنند، وقتی خودشان در دولت بودند، از آن جایگاه، کشور را تخریب می کردند و اگر منصفانه و بدون حب و بغض سیاسی نیز بخواهیم مقایسه و قضاوت کنیم، دولت کنونی، بیشتر در مسیر صلاح کشور است تا دولت قبلی که هنوز هم که هنوز است، احساس طلبکاری دارد و می خواهد برای وصول طلبش بار دیگر بازگردد!
پاسخ ها
ناشناس
| United States
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
احسنت .جوابي كوبنده براي افراطي هاي انقلابي نماي منافق
ناشناس
|
United Kingdom
|
۱۹:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۳
2
1
بزودی قطر و دوبی عربستان و ترکیه هم دستبرد خواهند زد به بهانه خونبهای سربازانشان که کشته شده اند در جنگ یمن و سوریه
أبرار
|
United Kingdom
|
۰۶:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
2
1
به به جناب يوم الله 92
به به به اين همه تحليل آبكي ضد تحليل شما
شما طرفدران روحاني كشور را از آستانه جنگ نجات داديد ؟
كدام جنگ ؟
آمريكاي پوشالي جرات پرتاب يك خمپاره يا حتي يك گلوله را هم به طرف ايران ندارد
چرا ندارد ؟
چون خود بخوبي ميداند كه بزرگترين نماينده قدرت نظاميش در جنگ ٣٣ روزه چنان پوزه اش به خاك ماليده شد كه در پايان ٣٣ روز از هر كانال سياسي كه امكان داشت به دنبال آتش بس بودند
در واقع امتحان و تست نظامي ايران اسلامي سر بلند چيزي جز سر شكستگي سياسي و نظامي در بر نداشت
آنها بخوبي دريافت ند كه ايران اسلامي عراق و افغانستان نيست و پوزش آنها را بخام ميمالد
براي همين هم هدف آتش خود را به طرف سوريه بردند
خوشبختانه در پرتو تلاش هاي تكنولوژيكي و نظامي كشور بخصوص در همان زمان سخترين تحريم ها عليه ايران در دولت قبلي كه واداده هاي فعلي كشور را هنوز هستند
پاسخ ها
با بصيرت
| Iran, Islamic Republic of
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
جنگي بهتر از تحريم وجنگ نرم مگر داريم !!!!!!!!؟ اعتياد، ناهنجاري هاي فرهنگي و.. تا چند سال ديگر ايرانيها را مانند سيبي كه ظاهرش خوب است ولي داخلش كرمو مي باشد متلاشي خواهد كرد
مهرناز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
2
2
پاسخ به 24خردادی"فردمحترم طبق بیان شما "دولت روحانی تخریب
می شود"ایا؟ برای تخریب کردن دولت
وقت "باید مجالی و فرصتی برای مخالفان ایجادباشد"تا تخریب صورت بگیرد؟
ایا؟ برای تحسین کردن "از دولت مورد
نظر خود "نباید عملکردهای مثبت در
طول سه سال " قابل درک ودیده شدن
باشد؟ روشنگری کنید"حتما موثرست.
24 خردادي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۴
1
2
افشای آن مردم را شوکه می کند
:درخواست تحقیق و تفحص از بنیاد شهید خرداد 92 و پس از دریافت گزارش‌هایی مبنی بر تخلف در این بنیاد در صحن علنی بهارستان تصویب شد. در جریان بررسی سه ساله این تحقیق و تفحص اطلاعات غیررسمی از تخلفات این پرونده همچون اختلاس 15 میلیارد تومانی و جابه‌جایی 170 میلیاردی در حساب‌های بنیاد شهید تا خروج این منابع از کشور رسانه‌ای شد.
غلامعلی جعفرزاده، یکی از اعضای کمیته تحقیق و تفحص به «ایران» گفت:

: حجم فسادهای مالی آنقدر زیاد است می‌ترسیم اگر آنها را افشا کنیم، مردم شوکه شوند، چراکه اتفاق‌های بسیار تلخی در این نهاد رخ داده که همه ناشی از توهم و سوء مدیریت است. پاسخ زریبافان را امروز و بعد از هماهنگی با اعضای کمیته تحقیق و تفحص به صورت مستدل و منطقی خواهیم داد.

يوم الله 24 خرداد گرامي باد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۵
احسنت. باید با افشاگری هایمان بساط تزویر وعوام فریبی وغارت بیت المال را نابود کنیم
ناشناس
| United States
۲۰:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
احسنت .به چند تا فيش گير دادند در حالي كه دههههههها هزار برابرش در دولت قبل نابود واختلاس شد
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار