کد خبر: 769984
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۸
انتقاد شديد رئیس صداوسيما از عملکرد دولت در قبال سازمان متبوعش
رويکرد تخريبي دولت نسبت به صدا و سيما که اوج آن را در کاهش بودجه سازمان براي سال 95 شاهد بوديم، باعث شد تا رئيس رسانه ملي به صراحت از عملکرد دولت در قبال صداوسيما انتقاد کند. محمد سرافراز نگاه دولت را حزبي، سليقه‌اي و کاملاً غيرمنصفانه عنوان کرد.
محمدصادق عابديني
دولت يازدهم از ابتداي آغاز به کار، نگاه بدبينانه‌اي نسبت به سازمان صدا و سيما و رويکردهاي اين سازمان نسبت به کابينه داشته است. به طوري که حسام‌الدين آشنا، مشاور رئيس‌جمهور و نماينده دولت در شوراي نظارت بر صدا و سيما بارها در انتقاد از صدا و سيما صحبت کرده است و حتي خواستار تعطيلي برخي از برنامه‌هاي تلويزيون به دليل انتقاد از دولت شد، اما دولت امسال و در لايحه بودجه سال 95 به گونه‌اي رفتار کرد تا صدا و سيما را به عنوان مهم‌ترين و بزرگ‌ترين رسانه کشور تحت فشار قرار دهد؛ فشاري که گفته مي‌شود براي راضي شدن رسانه ملي براي تبعيت از سياست‌هاي دولت اعمال شده! محمد سرافراز، رئيس رسانه ملي در گفت‌و‌گو با روزنامه «جام جم» اعتراض شديد خود را نسبت به رفتار دولت در برابر صدا و سيما بيان کرد.
سرافراز گفت: رشد منفي بودجه سازمان صدا و سيما به عنوان قرارگاه خط مقدم جنگ نرم کشور در لايحه بودجه 95 نشان داد که دولت به‌رغم وعده‌هاي داده شده به مراجع عالي کشور به تعهداتش عمل نکرده است. بدون شک اين کاهش بودجه بر سياست‌هاي سازمان صدا و سيما در رقابت با رسانه‌هاي منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي تأثير نامطلوبي دارد. از طرفي برخلاف ساير دستگاه‌ها که بين حقوق و دستمزد کارکنان با هزينه‌هاي جاري‌شان تخصيص جداگانه وجود دارد، در بودجه رسانه ملي حقوق و دستمزد کارکنان در دل هزينه‌هاي جاري ديده شده است.
وي ادامه داد: علاوه بر اينکه کاهش بودجه عمراني سازمان صدا و سيما و همين‌طور صفر شدن بودجه ارزي رسانه ملي به اهداف و سياست‌هاي سازمان لطمه مي‌زند، توليد سريال‌هاي فاخر مذهبي و تاريخي، در اختيار داشتن ماهواره مستقل، توسعه فرستنده‌هاي ديجيتال، شبکه‌هاي HD‌ و توسعه سيگنال‌رساني را با مشکل روبه‌رو مي‌کند. بنابراين توجيه سازمان مديريت و برنامه‌ريزي رياست‌جمهوري در تشريح علل افزايش فوق‌العاده بودجه ساير نهادهاي فرهنگي زيرمجموعه دولت در مقايسه با رشد منفي بودجه صدا و سيما غيرکارشناسي است. رئيس رسانه ملي پاسخ به سؤالي درباره افزايش 70 درصدي وزارت ورزش به بهانه المپيک ريو گفت: درست است، اما پخش اين رويداد ورزشي به عهده رسانه ملي است و خريد حق‌پخش هم هزينه زيادي مي‌طلبد. از طرفي در حالي که دولت براي برگزاري انتخابات مجلس شوراي اسلامي و خبرگان رهبري اعتبارات مناسبي را در اختيار وزارت کشور قرار داده است، به درخواست‌هاي سازمان صدا و سيما که وظيفه سنگين و حساس اطلاع‌رساني انتخابات، تبيين، ترويج و تهييج اين رويداد مهم را برعهده دارد، وقعي ننهاده است. به نظر من، رشد يک درصدي بودجه رسانه ملي ناشي از نگاه حزبي، سليقه‌اي، بخشي‌نگري، غيرملي و کاملاً غيرمنصفانه است که چنين نگاهي به صدا و سيما شايسته رويکرد ملي دولت نيست. سرافراز در اين گفت‌و‌گو تأکيد کرد: رشد يک درصدي بودجه رسانه ملي، توليد سريال‌هاي فاخر مذهبي و تاريخي، در اختيار داشتن ماهواره‌ مستقل، توسعه فرستنده‌هاي ديجيتال، شبکه‌هاي  HD و توسعه سيگنال‌رساني را با مشکل روبه‌رو مي‌کند. کاهش بودجه صدا و سيما در حالي رخ مي‌دهد که هر ساله به دليل تورم و افزايش دستمزد‌ها، سازمان با هزينه بيشتري اداره مي‌شود.
سازمان صدا و سيما به‌رغم وجود محدوديت‌هاي ملي شديدي که کاهش بودجه و تأمين نكردن بودجه مصوب از سوي دولت در پي دارد، توانسته روند توسعه خود را ادامه دهد. ايجاد اولين شبکه استاني با کيفيت  HD موفقيت‌هاي پياپي شبکه مستند سيما در توليد مستند، به روز شدن شبکه خبر و پوشش زنده رخدادهاي مهم خبري در سطح جهان، تقابل و رقابت شبک‌هاي بين‌المللي خبري ايراني «پرس‌تي‌وي»، «العالم» و «هيسپان تي‌وي» با شبکه رسانه‌هاي وابسته به دولت‌هاي غربي و عربي، توليد سريال‌هاي فاخر تلويزيوني و بحث چابکسازي سازمان و ارتقاي بهره‌وري نيروي انساني را از موفقيت‌هاي سازمان صدا و سيما در شرايطي دانست که دولت حتي در پرداخت بودجه مصوب نيز همکاري نداشته است. به نظر مي‌رسد صدا و سيما با مزايده آگهي‌هاي تلويزيوني‌اش قصد دارد خود را تا حد زيادي از وابستگي به دولت رها کند؛ موضوعي که قطعاً روي رويکردهاي انتقادي نسبت به عملکرد دولت نيز تأثيرگذار خواهد بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار