سیدمهدی غضنفری متخصص فیزیولوژی
با اشاره به اینکه غذاهای چرب با توجه به
مزاج افراد آثار متفاوتی بر حافظه دارد، اظهار کرد: غذاهای چرب با توجه به مزاج
افراد، شرایط جسمی و روحی و روانی، شرایط ژنتیکی، میزان خواب، فعالیتهای بدن و
مکانیزم بدن برای برخی افراد مفید و برخی دیگر مضر است.
وی افزود: مغز از بافت چربی تشکیل شده است و چربی
را دوست دارد، با توجه به مزاج افراد مصرف چربیهای طبیعی در برخی از افراد به ویژه
خشک مزاجان و افراد لاغر باعث تقویت حافظه و بالعکس مصرف چربی در افراد چاق و
افرادی که دارای چربی خون بالا هستند باعث کاهش حافظه میشود.
غضنفری تصریح کرد: در طب سنتی سبک زندگی بر شش
پایه اصلی شامل خوردن و نخوردن، خواب و بیداری، فعالیتهای بدنی، رخدادهای روانی،
پاکسازی بدن از مواد زائد، هوا و محیط استوار است؛ به طوری که در برخی مواقع با
افرادی مواجه میشویم که چاق هستند و لاغر نمیشوند و یا لاغر هستند و چاق
نمیشوند. این عارضه بر اثر نوع سبک زندگی و براساس 6 پایه به وجود میآید.
وی افزود: چربی طبیعی برای افرادی که دچار عارضه
یبوست شدهاند، کوچکی مغز در سالمندان بالای 70 سال و خشکمزاجان با توجه به مصرف
متعادل آن مفید است.
غضنفری خاطرنشان کرد: مصرف چربیهای طبیعی گیاهی
مانند روغن زیتون، بادام شیرین، کنجد و هسته انگور به اندازه متعادل توصیه میشود.
روغنهای طبیعی حیوانی فقط برای ورزشکاران و افرادی که تحرک بدنی زیاد دارند توصیه
میشود.