کد خبر: 756192
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۸
«ازدواج سبز» طرح زرد معاون وزير براي جوانان
مدت‌هاست حوزه جوانان در كما فرو رفته است. ‌حالا و در آستانه تدوين برنامه ششم توسعه، معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان به جاي تلاش براي گنجاندن بندهاي كارشناسي شده و اجرايي براي حوزه جوانان، در اين برنامه طرح‌هاي زردي همچون «‌ازدواج سبز»‌را ارائه مي‌دهد...
زهرا چيذري
مدت‌هاست حوزه جوانان در كما فرو رفته است. ‌حالا و در آستانه تدوين برنامه ششم توسعه، معاون ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان به جاي تلاش براي گنجاندن بندهاي كارشناسي شده و اجرايي براي حوزه جوانان، در اين برنامه طرح‌هاي زردي همچون «‌ازدواج سبز»‌را ارائه مي‌دهد و در حالي كه هنوز بحث سمن‌ها در جامعه ما به پختگي لازم نرسيده و تعريف مناسبي از سازمان‌هاي مردم‌نهاد در جامعه ما وجود ندارد، ‌شعار حمايت از سمن‌ها را سر مي‌دهد.
اگر بخواهيم از چالش‌هاي نسل جوان جامعه كه همچنان حدود يك سوم تركيب جمعيتي كشور را شامل مي‌شوند، فهرستي تهيه كنيم، بي‌ترديد بي‌توجهي مديران جامعه به مسائل جوانان و نا‌آشنا بودن آنها با اين حوزه در رأس اين فهرست قرار مي‌گيرد و بقيه مشكلات را تحت‌الشعاع خود قرار مي‌دهد. شايد به همين خاطر است كه حالا با وجود دست به جيب شدن دولت و هزينه‌كرد بودجه 2 هزار و 750 ميلياردي براي وام خودرو و پيش‌بيني 10 ميليون وام 10 ميليوني خريد كالا، سر جوانان از ولخرجي‌هاي دولت بي‌كلاه ماند و در نهايت وام ازدواج همان 3 ميليون تومان باقي ماند. حالا هم معاونت ساماندهي امور جوانان وزارت ورزش و جوانان پس از مدت‌ها بي‌خبري در اين حوزه حكايت تازه‌اي تحت عنوان ازدواج سبز را مطرح كرده است. وي درباره طرح‌هاي اين معاونت براي سال آينده موضوع حمايت از سمن‌ها را مطرح مي‌كند؛ طرحي كه هنوز در كشورمان چندان جا نيفتاده و كاركردهايش در حد افزايش مشاركت اجتماعي جوانان براي جامعه‌پذيري بهتر است. در برنامه‌هاي اين معاونت تدبیری براي بيش از 11 ميليون جواني كه در حال عبور از سن ازدواجند ديده نمي‌شود. اين در حالي است كه بنا به تعبير رستمي از 24 ميليون جوان 15 تا 29 ساله كمتر از 5 درصدشان ازدواج كرده‌اند و بيش از 95 درصد آنها همچنان مجردند.
 
زردترين طرح در حوزه جوانان
محمد‌رضا رستمي درباره ازدواج سبز اينگونه توضيح مي‌دهد: در این طرح قصد داریم شاخص‌هاي محيط‌زيستي و ازدواج را به عنوان دو امر اجتماعي و محيط زيستي تركيب و الگويي جديد با عنوان ازدواج سبز را براي جوانان ارائه كنيم؛ در اين الگو مواردي كه مي‌تواند كمك كننده محيط زيست باشد به عنوان ملاك و معيار قرار داديم. به گفته وي در اين شاخص‌ها موضوعاتي مانند مصرف آب در عروسي‌ها و ساير مراسم‌هاي مرتبط با ازدواج مديريت مي‌شوند. همچنين مسائلي از جمله استفاده از گل طبيعي و فرهنگ غلطي كه به عنوان شادي استفاده مي‌شود و آلودگي‌هاي زيست‌محيطي ايجاد مي‌كند مانند بوق زدن‌هاي مكرر در سطح خيابان و ايجاد ترافيك برداشته مي‌شود.
 
چانه‌زني براي افزايش بودجه جوانان
حالا هم رستمي در جلسه هم‌انديشي مديران كل ورزش و جوانان استان‌ها يك بار ديگر بر حمايت از سمن‌ها تأكيد كرد و افزود: در سال ۹۵ از ۳۱ طرح ملي جوانان حمايت مي‌كنيم و تأمين اعتبار آن به اين صورت است كه ۳۰درصد توسط معاونت ساماندهي امور جوانان،۳۰ درصد از محل اعتبارات استاني و ۴۰ درصد ديگر با مشاركت بخش خصوصي تأمين مي‌شود. به گفته وي، براي افزايش بودجه حوزه جوانان رايزني‌هاي گسترده‌اي داشتيم و مبلغ 250 ميليارد تومان درخواست بودجه داده‌ايم كه اميدواريم بخش عمده اين مبلغ تحقق پيدا كند. پيش از اين هم رستمي از حمايت ويژه اين وزارتخانه از تشكيل سمن‌هاي اقليت‌هاي ديني خبر داده بود. هر‌چند لزوم مشاركت‌هاي اجتماعي جوانان در قالب سازمان‌هاي مردم‌نهاد يك نياز ضروري در مسير ورود آنان به جامعه است اما جوانان در كنار فعاليت‌هاي عام‌المنفعه در سمن‌ها به اشتغال پايدار نيازمندند تا بتوانند در مسير تحصيل و ازدواج گام بردارند. هنوز تعريف مناسبي از سمن‌ها يا سازمان‌هاي مردم‌نهاد و فعاليت‌ آنها در كشور وجود ندارد و همين امر موجب شده سازمان‌هاي مردم‌نهاد موجود نتوانند به اهداف پيش‌بيني شده خود دست پيدا كنند و گاهي مورد سوء‌استفاده‌هاي سياسي قرار بگيرند.
 
پشت پرده سياست حمايت از سمن‌ها
حمايت از سمن‌ها سياستي است كه از سوي معاونت زنان رياست جمهوري هم پيگيري مي‌شود. نسرين كاظمي‌مقدم، مدير مدرسه علميه كريمه اهل‌بيت در گفت‌وگو با «جوان» به كمپين‌ها و «سمن‌»هايي اشاره مي‌كند كه در تمام كشور شكل گرفته و با حمايت معاونت زنان و خانواده مشغول انجام كارهاي انتخاباتي هستند و هر روز هم به تعداد اين سمن‌ها اضافه مي‌شود. به گفته وي، هم اكنون معاونت زنان و خانواده رياست‌جمهوري روي مباحث سياسي متمركز شده است و هم اكنون سمن‌ها و گروه‌هاي تحت حمايت اين معاونت براي فعاليت‌هاي سياسي برنامه جدي دارند.
شهروز افخمي، عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي هم درباره حمايت وزارت ورزش و جوانان از سمن‌ها به «جوان»‌مي گويد:‌اگر سمني هدف روشن، ‌مرامنامه و تحرك داشته باشد مي‌تواند در زمينه برداشتن مشكلات و اداره كشور هم مشاركت و كمك كند اما اين كاملاً به رفتار و سياست‌هايي بستگي دارد كه در قبال اين سمن‌ها اتخاذ مي‌شود، در غير اين صورت فعاليت سمن‌ها مي‌تواند حتي نگراني‌هايي را نيز ايجاد كند. محمد اسماعيل سعيدي، ديگر عضو خانه ملت نيز در ارتباط با چالش‌هاي سمن‌ها در كشور به «جوان» مي‌گويد: ما در حال حاضر با عدم نظارت حاكميتي در حوزه سمن‌ها مواجهيم. بايد شيوه نظارت روي سمن‌ها يك تعريف شفاف و مشخص داشته باشد. همچنين نبايد فضايي براي بهره‌برداري سياسي از سمن‌ها وجود داشته باشد. سمن‌ها سازمان‌هاي مردم‌نهادي هستند كه در جهت موضوعات خاص فرهنگي، ‌اجتماعي يا عام‌المنفعه فعاليت مي‌كنند، بنابراين اگر مورد بهره‌برداري سياسي قرار بگيرند، نمي‌توانند به اهداف خودشان دست يابند و موضوع بهره‌برداري سياسي از سمن‌ها در گذشته هم اتفاق افتاده بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار