
امروز هم ما به منش چمران احتياج داريم. گمشده جامعه ما روحيه چمراني است كه قطعاً اگر امروز هم بود، ارتفاعات تحريم را مانند ارتفاعات اللهاكبر فتح ميكرد، چراكه امروز هم از بيعملي و سوء مديريت بيشتر از فشار دشمن رنج ميبريم.
محمدباقر قاليباف شهر دار تهران در سالروز شهادت شهيد دكتر چمران در جمع مديران شهرداري، ضمن معرفي زيست شهيد چمران به عنوان الگوي عمل جهادي به مقولات مهمي همچون اهميت نگاه درونزا و استقلالطلبانه و عدم اعتماد و اتكا به بيگانگان در مديريت كشور به عنوان شاخصهاي فرهنگ جهادي اشاره كرد. وي با تأكيد بر اينكه «جوهره فرهنگ جهادي بر بسترهاي درونزا متكي است»، تصريح كرد: اين مسئله در حالي است كه فرهنگ مديريت توسعهمحور با اقتباس از غرب نگاه به بيرون را مبناي اداره كشور ميداند. وي در ادامه دو نگاه رايج در اين عرصه را مورد اشاره قرار داد و گفت: نگاه اول دانشمحور، بومي و خوداتكاست و منطق آن، اصالتش و جوهره حركتش بر پايه عزت و اقتدار دروني است.
وي در توضيح نگاه دوم نيز گفت: نگرش دوم اما اصالت را در كسب سود به هر قيمت ميداند ولو آنكه بر تارك استقلال و عزت كشور نيز خدشهاي وارد شود. جوهره انقلاب اسلامي، توسعه و تعالي را دو بال پيشرفت ميداند، اما در نگاه توسعه محور، تعالي، هدفي فرعي و حاشيهاي و ذيل توسعه و رفاه معنا ميشود.
شهردار تهران با اشاره به اينكه «نظريه امام براي انقلاب بر مديريت جهادي و متكي بر سرمايههاي ملي استوار بود»، تصريح كرد: آنتيتز انقلاب اسلامي، فرهنگي است كه اصالت را در توسعه اقتصادي و توليد نامتوازن ثروت آن هم به هر قيمت ميداند و كشور را مقهور حركت استكبار جهاني و مجبور به تمكين ميپندارد. منطق مجاهدت در نظريه امام در مقابل منطق راحت طلبي و اشرافيت برآمده از نگاه سرمايه داري غرب جدالي تاريخي را رقم زده است كه اكنون نيز در جريان است.
وي تصريح كرد: چمران نه نگران تبادلنظر با غرب بود و نه دلداده تعامل با غرب. چمران اميدوار بود و مجاهد. چمران مصداق تبلور انديشه و عمل بود.