کد خبر: 715680
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۰
محمد رضا هاديلو
«فقط 4درصد از فارغ التحصيلان كشور متناسب با بازار كار تحصيلات كسب كرده‌اند.»
اين جمله‌اي است كه وزير كار، تعاون و رفاه اجتماعي عنوان كرد و بدون اشاره به منبع خبرش، جامعه‌اي را زير سؤال برد. 
شايد يكي از مشكلاتي كه در حال حاضر جامعه با آن درگير است، اين باشد كه مسئولان به راحتي، توپ را به زمين يكديگر انداخته و با مقصر يا متهم كردن ديگران چنين وانمود مي‌كنند كه خودشان هيچ تقصيري ندارند. 
زماني كه علي ربيعي اعلام كرد «96درصد فارغ‌التحصيلان دانشگاهي فاقد هر‌گونه مهارتي براي اشتغال هستند» اين سؤال در اذهان مردم شكل گرفت كه آيا يك دانشجو بايد در زمان تحصيلش، مهارتي نيز بياموزد يا اين وظيفه سيستم آموزش است كه مهارت‌ها و تخصص‌هاي مورد نياز را به محصلان آموزش دهد. 
چندي پيش يكي از اساتيد دانشگاه در مورد سيستم آموزش و بازار كار ژاپن مي‌گفت: «در اين كشور هر 15سال يك‌بار سياستمداران، دولتمردان و تصميم‌گيرندگان سيستم آموزشي گرد هم مي‌آيند و در مورد 20سال آينده كشورشان و نيازهاي آن روز صحبت و تصميم‌گيري مي‌كنند. در اين نشست آنها متوجه مي‌شوند كه روي چه رشته‌هايي در دانشگاه‌هايشان سرمايه‌گذاري كرده و پذيرش‌هايشان همراه با چه آموزش‌ها و تربيت چه متخصص‌هايي باشد تا در آينده علاوه بر وجود زمينه اشتغال براي فارغ التحصيلان، نيازهاي كشور نيز مرتفع شود.»
با اين تفاسير به مسئولان محترمي كه فقط به ارائه آمار مي‌پردازند بايد گفت كه فارغ‌التحصيلان مشكلي ندارند، بلكه چوب بي‌برنامگي و عدم آينده‌‌نگري دولتمردان را مي‌خورند. همانطور كه امروز مسئولان ديروز را به راحتي متهم به كم‌كاري و ندانم‌كاري مي‌كنيم، حتماً فردا هم مسئولان امروز را زير سؤال خواهند برد. 
جالب اينجاست كه وزير محترم وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در حالي در حاشيه مراسم رونمايي از 234 عنوان استاندارد آموزش شغلي و شايستگي در حوزه‌هاي انرژي نو عمده‌ترين مشكل بيكاري كشور را عدم مهارت فارغ‌التحصيلان دانشگاهي اعلام كرد كه خود را وزير بيكاران معرفي كرده است. 
حال مشخص نيست كه آيا از نظر وزير، بيكاران صاحب مهارت هستند و فقط نتوانسته‌اند كاري دست و پا كنند يا اگر آنها هم در جايي مشغول شوند به جمع افراد بدون تخصصي كه فقط كار مي‌كنند، مي‌پيوندند. 
به گفته كارشناسان حوزه اشتغال و بازار كار ۵۰ درصد بيكاران كشور را فارغ‌التحصيلان دانشگاهي تشكيل مي‌دهند. 
البته در همين رابطه علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز آمار ديگري ارائه كرده و گفته كه ۴۲ درصد فارغ‌التحصيلان در ايران بيكار هستند. 
چندي پيش مركز آمار ايران نتايج تفصيلي آمارگيري نيروي كار در پاييز سال گذشته را ارائه كرد كه بر اساس آن نرخ بيكاري در اين فصل معادل 3/10 درصد و تعداد بيكاران نيز بيش از ۲ ميليون و ۴۰۱ هزار نفر بوده است. 
حال با قرار دادن اعداد و ارقام فوق در كنار يكديگر به يك فاجعه مي‌رسيم و آن هم اينكه اگر به گفته‌هاي وزير كار استناد كنيم و بپذيريم كه فارغ‌التحصيلاني كه قرار است كاري مهم و اصلي در جامعه به دست بگيرند و به قول معروف مديران فرداي اين جامعه باشند و شايد يكي از آنها هم به جاي وزير كار بنشيند، بدون مهارت و تخصص هستند، از باقي بيكاران چه انتظاري بايد داشت. راستي! آقاي وزير! شما مهارت و تخصص‌تان را چطور كسب كرديد؟ در حين تحصيل يا بعد از آن يا...؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار