کد خبر: 709634
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۲
آمار وحشتناك 1380 كشته طي 3 روز
همين چند روز پيش بود كه خبري منتشر شد مبني بر اينكه از كل كشته‌هاي حوادث رانندگي 8/72 درصد مربوط به جاده‌هاي برون‌شهري و از اين آمار 5/26 درصد مربوط به حوادث درون شهري است.
محمدرضا هاديلو
همين چند روز پيش بود كه خبري منتشر شد مبني بر اينكه از كل كشته‌هاي حوادث رانندگي 8/72 درصد مربوط به جاده‌هاي برون‌شهري و از اين آمار 5/26 درصد مربوط به حوادث درون شهري است.
اين آمار كمي تأسف‌برانگيز است زيرا با اين همه افزايش جرائم و تخلفات و مكانيزه شدن ثبت تخلفات و حضور پليس در نقاط حساس جاده‌ها، راه‌ها و اتوبان‌ها، جانشين رئيس پليس راهور ناجا به افزايش آمار تعداد كشته‌ شدن رانندگان و تصادفات اشاره كرده و گفته: «امسال اين آمار 9/39 درصد رشد داشته است. اين در حالي است كه سال گذشته اين آمار ۳۱ درصد اعلام شده بود.»
هرساله و با فرا رسيدن سال نو و افزايش مسافر‌ت‌ها به خاطر تعطيلات نوروزي، متأسفانه ميزان تصادفات و به تبع آن كشته و مصدوم شدن هموطنان نيز افزايش مي‌يابد؛ اتفاقي كه به هيچ عنوان خوشايند نبوده و شيريني آغاز بهار را به كام بسياري از خانواده‌ها تلخ مي‌كند.  وضعيت تصادفات و كشته و زخمي شدن شهروندان در طول امسال نگراني‌هاي زيادي را براي مسافرت‌‌هاي  نوروزي به وجود آورده است.
سردار موسي اميري، جانشين رئيس پليس راهور ناجا با اشاره به 10ماه نخست سال 93 و با اشاره به اينكه از كل كشته‌هاي حوادث رانندگي 8/72 درصد مربوط به جاده‌هاي برون شهري و 5/26 درصد نيز با حوادث درون شهري مرتبط است، گفت: «در ۱۰ماهه سال جاري از اين تعداد كشته‌ها ۵۲ درصد در محل حادثه، 9/38 درصد در مراكز درماني و 7/7درصد در حال انتقال به بيمارستان فوت كرده‌اند.»
اميري به بيشترين روزهاي تصادف فوتي و جرحي در سه سال اخير اشاره كرد و ادامه داد: «در سال ۹۱، ۱۳ فروردين با ۵۴۰ فقره تصادف و سال ۹۲ روز ۲۹ اسفند با ۴۳۸ فقره و سال ۹۳ روز هشتم فروردين ماه با ۴۰۲ فقره بالاترين آمار تصادفات فوتي و جرحي را به خود اختصاص داده‌ بودند.»
همين آمار و ارقام نشان مي‌دهد كه از 28 اسفندماه تا پانزدهم فروردين‌ماه روزهاي سياهي براي جاده‌ها به شمار مي‌آيند. هر چند بايد گفت اين رانندگان عجول و بي‌احتياط هستند كه نه تنها جاده‌ها را بلكه خانواده و فاميل‌شان را سياه‌پوش مي‌كنند.
گزارش‌هاي پليس راهور ناجا بيانگر اين است كه طي 10 ماه نخست امسال 6 هزار و 178 جلد گواهينامه ضبط شده است كه از اين تعداد، 2 هزار و 949 جلد مربوط به تخلفات درون شهري و 3 هزار و 229 جلد مربوط به تخلفات برون شهري بوده است. اما سؤال اينجاست كه چرا اين همه توقيف و ضبط و جريمه تأثيري در نحوه رانندگي برخي رانندگان ندارد؟ آيا وقت آن نرسيده كه براي رانندگان متخلف آن هم با تخلفات حادثه‌ساز جرائم سخت‌تري اعمال شود؟
  پرايد و پيكان حادثه سازند
با اينكه در سازمان ملل و همچنين در ايران برنامه‌ريزي‌هايي صورت گرفته تا آمار تصادفات كاهش پيداكند اما بايد اعلام كنيم كه در كشورمان 20 درصد تصادفات جاده‌اي به دليل مكالمه با تلفن همراه رخ مي‌دهد.  سردار اسكندر مومني، رئيس پليس راهنمايي و رانندگي كشور با اشاره به نزديك شدن سال نو و آمادگي شهروندان براي آغاز سفرهاي نوروزي‌  گفت:«هر ساله و در ايام نوروز ۴۱ درصد تلفات به دليل برخورد دو خودرو و واژگوني رخ مي‌دهد كه اين برخورد و واژگوني ناشي از خواب آلودگي و عدم ايمني خودروها است.»
وي با اعلام اينكه تلاش خواهيم كرد با توجه بيشتر به معاينه فني و همچنين فرهنگسازي براي عموم رانندگان در زمان خواب‌آلودگي آمار تصادفات را كاهش دهيم، افزود: «براساس بررسي‌هاي انجام شده، پرايد، پيكان و وانت نيسان همچنان پرحادثه‌ترين خودروهاي كشور هستند و بيشترين آمار تصادفات را به خود اختصاص مي‌دهند.»
رئيس پليس راهنمايي و رانندگي كشور با اشاره به اينكه در نوروز امسال ۱۵ درصد توان موتوري پليس راهنمايي و رانندگي افزايش خواهد يافت، افزود: «اين در حالي است كه ما پيگير جايگزين خودروهاي جديد به جاي خودروهاي فرسوده فعال در حال حاضر هستيم اما با توجه به دستورالعمل‌ها و محدوديت‌هايي كه وجود دارد سعي‌مان بر اين است از خودروهاي داخلي براي نوسازي ناوگان حمل و نقل پليس استفاده كنيم اما اجازه واردات خودروي خارجي را نداريم.» وي در ادامه درباره سيستم هوشمند‌سازي جاده‌هاي كشور گفت: «براساس تفاهمنامه‌هايي كه با سازمان راهداري منعقد شده، قرار است ۳۰ هزار كيلومتر از جاده‌هاي كشور به اين سيستم متصل شوند كه با توجه به ۵ هزار كيلومتر مجهز شده قبلي اميداريم بتوانيم نظارت بهتري در جاده‌هاي كشور داشته باشيم و از وقوع تخلفات و حوادث مرگبار جلوگيري كنيم.» وقتي به آمار و توليد خودرو و روانه شدن آنها به خيابان‌ها رجوع مي‌كنيم، مي‌بينيم كه طي ۱۰ سال گذشته تعداد خودروها ۱۳۵ درصد رشد داشته است و به ازاي هر ۱۰ هزار خودرو 9/5 كشته در كشور ثبت مي‌شود.  از سال ۸۴ تا ۹۳ ايران شاهد سير صعودي توليد خودرو بوده است، به‌طوري كه در سال ۸۴ تعداد خودروها 5/7 ميليون برآورد شده كه اين رقم در حال حاضر به ۱۸ ميليون رسيده است.  البته بايد به ارقام فوق اين را هم افزود كه تعداد گواهينامه‌هاي رانندگي تا سال ۸۴، حدود ۱۸ ميليون اعلام شده بود و اين عدد در حال حاضر به ۳۴ ميليون گواهينامه رسيده است.
به هر حال سال نو و سفرهاي نوروزي نزديك است. درست است كه ما همه خوب مي‌دانيم حادثه خبر نمي‌كند اما آيا امسال هم سياه‌ترين روز سال بين 29 اسفند تا 15فروردين ثبت خواهد شد؟

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار