کد خبر: 699742
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۲
نعمت‌زاده: يارانه توليد را ده‌ها بار پيگيري كرديم، ندادند
وزير صنعت و تجارت از واردات خودرو با قطعات قلابي خبر داد و براي چندمين بار از پرداخت نشدن يارانه توليد از هدفمندي يارانه‌ها انتقاد كرد.
بهناز قاسمي
وزير صنعت و تجارت از واردات خودرو با قطعات قلابي خبر داد و براي چندمين بار از پرداخت نشدن يارانه توليد از هدفمندي يارانه‌ها انتقاد كرد.
در شرايطي كه بخش توليد و صنعت سخت‌ترين روزهاي خود را سپري مي‌كند و فعالان اين بخش‌ها از كاهش توليد و ركود بازار خبر مي‌دهند، وزير صنعت و تجارت از رشد توليد و واردات مواد اوليه خبر مي‌دهد. نشست خبري وزير صنعت با دعوت گزينشي از خبرنگاران، روز گذشته برگزار شد و وزير صنعت، معدن و تجارت با ارائه آمار واردات، صادرات و توليد در 10ماهه امسال اظهار داشت: رشد منفي اقتصاد در سال‌هاي 90 و 91 پشت سر گذاشته شده، اما هنوز درهاي قاچاق به روي جامعه باز است. محمد‌رضا نعمت‌زاده در توجيه كاهش رشد صنعت از 10 به 5 درصد در شش ماه گذشته گفت: رشد صنعت در سه ماه نخست 10 درصد بوده است و در شش ماه نيز رشد صنعت 5 درصد بود و طبيعي است هرچه جلوتر مي‌رويم از رشد كاسته شود ولي اين به معناي اين نيست كه رشد منفي در صنعت داريم.
 
واردات 15درصد بيشتر شد

نعمت‌زاده همچنين با تأكيد بر اينكه واردات كشور 6/43 ميليارد دلار بوده كه نسبت به 10 ماه سال قبل 15 درصد رشد يافته است، تصريح كرد: همچنين تركيب واردات نشان مي‌دهد عمدتاً كالاي واسطه‌اي و مواد اوليه وارد شده است، همچنين رشد بيشتر در كالاهاي سرمايه‌اي داريم كه نشان مي‌دهد ماشين‌آلات وارد كشور شده است.
وي ادامه داد: در كالاهاي مصرفي رشد كمتري داشته‌ايم، هنوز درهاي قاچاق به روي جامعه باز است و بيشتر انتقادات هم اين است كه به صورت غيررسمي و از مناطق آزاد كالاي مصرفي وارد كشور مي‌شود، درحالي كه آمار گمرك چيز ديگري را نشان مي‌دهد.  اين عضو كابينه دولت يازدهم با بيان اينكه از 5/42 ميليارد دلار صادرات 12 ميليارد دلار ميعانات گازي است، گفت: تا پايان سال به 50 ميليارد دلار در صادرات غيرنفتي خواهيم رسيد. در كالاهاي مختلف نيز آمار نشان مي‌دهد در خودرو بيشترين رشد توليد را داشتيم. در سواري 9 ماهه 64 درصد، ‌وانت 58 و كاميون 144 درصد و لوازم خانگي 30 درصد، مس 3/5 درصد و ظروف چيني 6/8 درصد رشد داشته‌ايم. نعمت‌زاده با اشاره به رشد منفي در توليد برخي كالاها گفت: طي 10 ماهه 930هزار دستگاه خودرو توليد شده كه نسبت به سال قبل 5/63درصد افزايش داشته‌ايم. برنامه توليد يك ميليون و 200 هزار خودرو در دستور كار است كه اگر به آن هم نرسيم به 96 درصد برنامه خواهيم رسيد.

 واردات خودرو با قطعات قلابي

نعمت‌زاده ادامه داد: سال قبل نتوانستيم قراردادمان را با برخي شركت‌ها تمديد كنيم و به همين خاطر وزارتخانه اجازه داده بود كساني كه مجوز ندارند هم واردات را انجام دهند و به جايي رسيد كه 70 درصد خودروها جدا از نمايندگي‌ها وارد كشور مي‌شد، حتي گزارش‌هايي داريم كه تجهيزات اين خودروها اصلي نيست و آن طرف آب كارگاه‌هايي تشكيل شده و تجهيزات اصلي را بر‌مي‌دارند و جعلي را جاي آن مي‌گذارند.
اين عضو كابينه دولت يازدهم همچنين افزود: بعد از جلسات با مسئولان و مشورت با معاون اول و طرح موضوع در دولت مقرر شد با وجود برداشته نشدن تحريم، قانون را دقيق عمل كنيم و تنها كساني كه مجوز دارند، واردات را انجام دهند، اين انحصار نيست بلكه موضوع كيفيت است. يا بايد نمايندگي‌ها واردات را انجام دهند يا اگر كسي وارد مي‌كند بايد با خدمات پس از فروش قرارداد ببندد كه بعد از خريد قطعات براي مردم تأمين شود. مگر كسي نخواهد و گردن‌كلفتي كند. چرا بايد ارز كشور را به اينها بدهيم؟ الان 35 نمايندگي خودرو وجود دارد.
وي همچنين با اشاره به پيگيري طرح رفع موانع توليد در مجلس گفت: اين طرح باعث افزايش بروكراسي اداري مي‌شود و سوءاستفاده برخي را به همراه خواهد داشت.
نعمت‌زاده ضمن تأكيد براينكه با تكميل طرح‌هاي 40 تا 70 درصد در استان اصفهان نزديك 30 هزار شغل ايجاد مي‌شود، افزود: در اصفهان به خاطر محدوديت آب توسعه پروژه‌هاي بزرگ صنعتي مانند فولاد مباركه و ذوب‌آهن را متوقف كرده‌ايم.
وزير صنعت، ‌معدن و تجارت در خصوص تكليف يارانه توليد و اينكه آخر سال شد و يارانه به توليد نرسيد؟ گفت: ما هم نرسيديم. ده‌ها بار دنبال كرديم و كماكان دنبال آن هستيم، مسئولان سازمان مديريت و برنامه‌ريزي قول داده‌اند كه اين مبالغ را تخصيص دهند. ايشان قول داده‌اند و شما هم كمك كنيد، اميدوارم زودتر اين مبلغ را تخصيص دهند.
نعمت‌زاده در پاسخ به اينكه تا پايان سال چه ميزان از يارانه توليد پرداخت خواهد شد؟ گفت: مشخص نيست، در مجموع 5هزار ميليارد تومان يارانه براي توليد در نظر گرفته‌اند و مشخص نيست سهم صنعت چقدر است. امسال 1200 ميليارد تومان اختصاص داده‌اند كه هنوز پرداخت نشده است.

 تنظيم بازار محصولات كشاورزي بر عهده وزارت جهاد كشاورزي است
نعمت‌زاده گفت: سال‌هاي قبل براي تنظيم بازار ميوه وزارت صنعت اقدام مي‌كرد اما امسال هم در قانون آمده و هم به وزارت جهاد نامه نوشتيم كه يادتان نرود كه امسال شما بايد اين كار را انجام دهيد، ايشان هم به سازمان تعاون روستايي اين مأموريت را واگذار كرده است. وزير صنعت، ‌معدن و تجارت همچنين در واكنش به برخي اخبار مبني براينكه امسال در حوزه گندم و نان به مشكل اساسي خواهيم خورد، تصريح كرد: امسال بيشترين خريد گندم را داريم. وي ادامه داد: من چون خودم نان مي‌خورم و جمعه‌ها صبح به نانوايي مي‌روم و نان مي‌خرم، احساس نمي‌كنم وضع نان بدتر شده باشد.

نمي‌دانم سود واردات شكر در سال 92 به‌جيب چه كسي رفته است؟

نعمت‌زاده از واردات 5/2 ميليون تن شكر به كشور در سال 92 خبر داد و گفت: اين درحالي است كه نياز كشور حداكثر يك ميليون تن است و نمي‌دانم سود آن شكرهاي وارداتي به كجا رفته است؟ امسال شركت بازرگاني با وجود ابلاغيه كه مي‌تواند گندم، شكر و روغن را وارد كند، فقط در حوزه گندم و روغن ورود پيدا كرد و بخش خصوصي در شكر و برنج واردات انجام مي‌داد.
وزيرصنعت، ‌معدن و تجارت با بيان اينكه در واردات برنج و شكر وزير جهاد كشاورزي اختيار دارد در مورد محصولات كشاورزي اذن واردات يا توقف واردات دهد، ‌گفت: از آنجا كه من گفته بودم برنج و روغن وارد نشود، يكي از معاونان به وزير جهاد نامه نوشته است كه اگر اين ادامه داشته باشد برنج تا آخر سال كم مي‌آيد، درحالي كه بخش خصوصي مختار است با عرضه و تقاضاي بازار نسبت به واردات برنج اقدام كند. وي در عين حال تأكيد كرد: يكسري سفارشات در رابطه با شكر از قبل وجود داشت و هيچ ثبت سفارشي را انجام نمي‌دهيم تا زماني كه وزير جهاد كشاورزي در اين رابطه اجازه دهد و شكري كه وارد مي‌شود مربوط به ثبت سفارش سال‌هاي قبل است و هيچ ثبت سفارش جديدي براي واردات شكر انجام نداده‌ايم.

 هنوز اثرات نفت ارزان جلوه‌گر نشده است
نعمت‌‌زاده با اشاره به اينكه درآمد ريالي دولت از نفت است، گفت: فكر نكنيم اگر نفت ارزان شود دلار هم ارزان مي‌شود، كمبود درآمد دولت در نفت در ساير بخش‌ها نيز اثر مي‌گذارد. هنوز اثر اين موضوع جلوه‌گر نشده ولي به مرور زمان اثر خود را نشان مي‌دهد. دولت به كمك مجلس در تلاش است راه‌هاي جبراني را انتخاب كند.
وي با بيان اينكه برخي مي‌گويند دولت ماليات را افزايش دهد، افزود: اين غلط است و درست نيست بلكه بايد پهناي دريافت ماليات را افزايش دهيم و ماليات‌دهندگان را اضافه كنيم. براي ايجاد اشتغال و رونق نه تنها نبايد ماليات را افزايش دهيم بلكه بايد ماليات را هم كاهش دهيم.

 فعلاً از فاز سوم هدفمندي صحبتي نيست
نعمت‌زاده در بخش ديگري از گفت‌وگوي خود با خبرنگاران در پاسخ به سؤال تسنيم مبني بر اينكه آيا در دولت صحبتي براي اجراي فاز سوم هدفمندي يارانه‌ها مطرح شده است؟ گفت: در اين‌باره بي‌اطلاعم و تا كنون صحبتي در‌باره فاز سوم در دولت نشده است، البته پارسال كه صحبت اجراي فاز دوم بود برخي آقايان در خصوص فاز سوم هم صحبت مي‌كردند ولي آقاي رئيس‌جمهور گفتند فعلاً اجازه دهيد فاز دوم هدفمندي اجرا شود تا نتيجه را مشاهده كنيم.

۱۰ درصد از افزايش قيمت نان مربوط به آرد است
همچنين مجتبي خسروتاج معاون وزير صنعت، معدن و تجارت كه در اين نشست خبري حضور داشت، با انتقاد از بزرگنمايي برخي رسانه‌ها در مورد آزادسازي نرخ نان گفت: به‌‌رغم اطلاع‌رساني كه از همان روز اول در مورد بحث نان شد، اما برخي خبرگزاري‌ها خودشان را به آن راه زدند و پيام را نگرفتند. از ابتداي شروع طرح اعلام كرديم طرح نان دو بخش دارد. در مصوبه دولت در يك بخش افزايش 30 درصدي قيمت انواع نان اعلام شد كه حدود 20 درصد آن مربوط به افزايش هزينه و 10 درصد آن مربوط به افزايش قيمت آرد مي‌شود. خسروتاج در بخش ديگري از سخنان خود از برپايي نمايشگاه‌هاي بهاره و پاييزه با هماهنگي‌ اتاق‌هاي اصناف و سازمان‌هاي صنعت، معدن و تجارت هر استان خبر داد و گفت: براي امسال نيز پيش‌بيني كرده‌ايم از 5 تا 25 اسفند كه زمان آن در هر استان متفاوت خواهد بود، طي يك دوره 10 روزه نمايشگاهي در فضاي مناسب براي كالاهاي مورد نياز شب عيد مردم برپا شود. خسروتاج گفت: براي تهران سه نقطه در نظر گرفته شده كه اتاق اصناف با مصلي مذاكراتي داشته تا در اين مكان نمايشگاه برگزار شود و در دو نقطه ديگر نيز جانمايي‌ها در حال انجام است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار