کد خبر: 686242
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۶
6 ميليون پر‌در‌آمد شناسايي شدند اما يارانه‌شان قطع نشد
در حالي زمزمه اجراي فاز سوم هدفمندي يارانه‌ها به راه افتاده است كه دولت با گذشت هشت ماه از سال نتوانسته ثروتمندان را از جمعيت يارانه نقدي بگير ايران حذف كند. البته به گفته وزير كار 6 ميليون پردرآمد شناسايي شده‌اند با اين حال پاسخ دولتمردان به انتقادها در رابطه با حذف ثروتمندان به اين جمله كه همچنان در حال شناسايي ثروتمندان هستيم، ختم مي‌شود.
هادي غلامحسيني
در حالي زمزمه اجراي فاز سوم هدفمندي يارانه‌ها به راه افتاده است كه دولت با گذشت هشت ماه از سال نتوانسته ثروتمندان را از جمعيت يارانه نقدي بگير ايران حذف كند. البته به گفته وزير كار 6 ميليون پردرآمد شناسايي شده‌اند با اين حال پاسخ دولتمردان به انتقادها در رابطه با حذف ثروتمندان به اين جمله كه همچنان در حال شناسايي ثروتمندان هستيم، ختم مي‌شود.

به گزارش «جوان» رفتار دولت يازدهم در اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها رفتاري تبليغي و انتخاباتي ارزيابي مي‌شود زيرا به‌رغم آنچه كه در قانون هدفمندي يارانه‌ها آمده است دولت همچنان يارانه نقدي را به نياز‌مند و غير‌نيازمند پرداخت مي‌كند. اين در حالي است كه آمارها نشان مي‌دهد كه بين 7 تا 10ميليون از جمعيت يارانه‌بگير متمول به شمار مي‌روند.

در اين بين در شرايطي زمزمه اجراي فاز سوم هدفمندي به راه افتاده است كه به قول دولت ظرفيت و زمينه شناسايي ثروتمندان هنوز براي دولت فراهم نيامده است. حال اين سؤال مطرح مي‌شود كه آيا ثروتمندان در فاز سوم اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها همچنان بر سر خوان كرم يارانه نقدي مهمان هستند يا اينكه دولت اين افراد را كنار خواهد گذاشت.

زمينه‌سازي براي اجراي فاز سوم

تعديل نرخ كالاهايي چون نان، آب، برق و... كه هم‌اكنون يارانه به آنها تعلق مي‌گيرد، عملاً اجراي فاز بعدي هدفمندي يارانه‌ها به شمار مي‌رود. اين در حالي است كه نهادهاي متولي تهيه كالاهاي يارانه‌اي طي روز‌هاي اخير از ارائه پيشنهادهاي قيمتي خود به دولت و مجلس براي تعديل قيمت‌ها خبر داده‌اند حال جاي بحث دارد كه چرا به رغم اظهارات وزير اقتصاد مبني بر شناسايي 10ميليون متمول در كشور دولت به يكباره از موضوع خود عقب نشست و تاكنون كه چهار ماه بيشتر به پايان سال نمانده است، خود را در حال شناسايي ثروتمندان در كشور معرفي مي‌كند.

  نيازمندان را شناسايي كنيد
از سوي ديگر برخي كارشناسان اقتصادي به مزاح مي‌گويند كه دولت به طور كل از شناسايي ثروتمندان صرف‌نظر كند و شناسايي نيازمندان را در دستور كار قرار دهد تا شايد به اين واسطه اين اقدام، حداقل در بازه زماني اجراي فاز سوم هدفمندي يارانه عدالت برقرار شود و يارانه نقدي هدفمند‌سازي و تنها به نياز‌مندان حقيقي پرداخت شود.
در اين بين درپي آنكه اسحاق جهانگيري، معاون اول رئيس جمهور چندي پيش رسانه‌ها را مقصر عدم انصراف متمولين از دريافت يارانه معرفي كرد، معاون وزير كار با بيان اينكه از كجا مي‌دانيد يارانه غيرنيازمندان در حال حذف نيست، ماهيت اطلاع رساني در رابطه با مقوله فوق را ناقض انجام صحيح حركت فوق معرفي كرده و مدعي شد‌ه كه لزومي به رسانه‌اي شدن اين موضوع نمي‌بيند.

  مردي كه اعتقادي به اطلاع‌رساني  ندارد
احمد ميدري، معاون رفاه وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي در واكنش به اين پرسش فارس، كه چرا قانون حذف نيازمندان عملي نمي‌شود، اظهارداشت: «شما مطمئن هستيد كسي حذف نشده و كسي را حذف نمي‌كنند؟»مسئوليت شناسايي نيازمندان متقاضي يارانه با وزارت كار است، شما ناراحت هستيد در يك جامعه‌اي كه دولت كار مي‌كند و حرف‌هايش رسانه‌اي نيست و شلوغ نمي‌شود.
ميدري با بيان اينكه لزومي ندارد موضوع حذف يارانه ثروتمندان رسانه‌اي شود، گفت: سال گذشته سبد كالا توزيع شد و خيلي جنجالي پيش رفت اما امسال همين سبد كالا اجرا شد و جنجالي نداشت آيا اگر سبك كار به شكل سال گذشته باشد شما دوست داريد يا بدون جنجال.

   انتقاد يارانه‌اي مجلس
در اين بين رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس نسبت به اينكه دولت هنوز فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها را به صورت كامل اجرا نكرده است، انتقاد كرد و گفت: وقتي از دولت در رابطه با حذف يارانه ثروتمندان پيگيري مي‌كنيم در پاسخ به اين جواب مي‌رسيم كه شناسايي نكرده‌ايم.
غلامرضا تاجگردون همچنين گفت: صحبت‌هاي آقاي رئيس‌جمهور نيز بيانگر اين است كه دولت تمايلي براي ورود به اين قلمرو ندارد.
البته وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي نيز از شناسايي اغنيا طي ماه‌هاي آتي خبر داد و گفت: تا پايان سال تصميم‌گيري‌ها بر اساس شناسايي خانوارها انجام مي‌گيرد.
علي ربيعي ادامه داد: در گذشته به‌دليل فقدان بانك اطلاعات به تمامي مردم يارانه تعلق مي‌گرفت اما با تشكيل بانك اطلاعات اين مشكل برطرف خواهد شد و تا پايان سال تصميم‌گيري‌ها بر اساس شناسايي خانوارها انجام مي‌گيرد ضمن اينكه ما نمي‌خواهيم بي‌عدالتي با تصميم‌گيري‌هاي‌مان همراه شود.

  6 ميليون ميليونر!
وي در عين حال با اعلام اينكه 5 تا 6 ميليون فرد پُردرآمد داريم، گفت: ما در اجراي برنامه يارانه 7 ميليون نفر فقير را شناسايي كرده‌ايم؛ ضمن اينكه در آينده‌اي نزديك ميزان اين 7 ميليون نفر به 10 ميليون نفر افزايش خواهد يافت. در پايان، از اظهارات دولتي‌ها در رابطه با قانون هدفمندي يارانه‌ها به اين نتيجه مي‌رسيم كه حذف يارانه ثروتمندان تا پايان سال امكان‌پذير نيست. بدين ترتيب ثروتمندان امكان دارد كه در فاز سوم اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها نيز همچنان در بين جمعيت يارانه نقدي بگران باقي بمانند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار