
ملی پوشان سپک تاکرا ایران در مسابقات جام پادشاهی تایلند در سید سه بانوان و در سید دو مردان 3 مدال گرفتند. در این خصوص ابتدا خبری به رسانه ها اعلام شد مبنی بر اینکه هوپ تاکرای مردان ایران نایب قهرمان جهان شده ولی وقتی مسابقات به پایان رسیده اعلام شد که در بخش بانوان یک مدال برنز گرفتیم و در هوپ تاکرا و رگوی آقایان هم دو مدال برنز!
آنچه در این میان مهم تر به نظر می آید و جای سوال دارد این است که چطور جام پادشاهی تایلند(کینگزکاپ) به عنوان قهرمانی جهانی معرفی شده است مسئله ای به طور حتم تبعات و انتظارات بعدی را هم به دنبال خواهد داشت. موضوع بعدی عدم اعزام یک کارشناس خبره همراه این تیم ها به مسابقات تایند است تا توان سپک تاکرای ایران را بسنجد؟ تاکنون و در این چند دوره فقط رییس فدراسیون- رییس و دبیر انجمن و یک نفر از حراست وزارت ورزش همراه این تیم ها به تایلند رفته اند. دوسال پیش خبرنگاری از یک خبرگزاری همراه تیم اعزام شد اما او را چنان سردرگم کردند که اواسط مسابقات تقاضا کرد برگردد.
اما چرا همه ساله جام به اصطلاح جهانی سپک تاکرا در تایلند برگزار می شود؟
تایلندی ها دوسه مدال قطعی طلا در بازیهای آسیایی دارند و آن هم در سپک تاکراست. مجموع مدال های این رشته در بخش مردان و زنان بین کشورههای تایلند- میانمار- برونئی- تایوان- مالزی- اندونزی- توزیع می شود و کشورهایی مثل چین و کره و سنگاپور هم مدعیان دیگر هستند. ایران در خوشبینانه ترین حالت در بازیهای آسیایی شاید بین 8 تیم بتواند در رده های پنجم به بعد قرار گیرد.
این مدال هایی هم که در کینگز کاپ تایلند به ایران و آمریکا و فرانسه و برزیل می دهند به دلیل اندیشه ای است که تایلندی ها دارند و آنها می خواهند این رشته در بخش های جانبی و شاخه های مرتبط با آن توسعه یابد که البته در کشور ما ابتدا خوب توسعه یافت اما بعد از ده سال همچنان درجا می زند و بازیکنان همان استعدادهای ده سال پیش هستند.
بنابراین اگر می گویند در هوپ تاکرا مقام آوردیم اولا هوپ تاکرا در بازیهای آسیایی نیست و ثانیا جزو بازیهای دست گرمی و جانبی سپک تاکرا به حساب می آید. یک حلقه بسکتبال به صورت افقی سه طرفه از سقف آویزان می کنند و 5 بازیکن باید توپ را با سر یا پا داخل حلقه ها قرار دهند.
جا دارد حالا که قرار است سپک تاکرا برای اعزام به رقابت های آسیایی زیر نظرگرفته شود مسئولان و دست اندرکاران آن تلاش برای رسیدن به سطح اول قاره را بیشتر نمایند و با بهره گیری از تجربه و دانش کارشناسان ومربیان دل به اندوخته های قبلی نبندند و توسعه متوقف شده این رشته را دوباره دنبال کنند.