کد خبر: 640361
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۴
آنچه در اولین مناظره 93 گذشت ؛
در مناظره عصر روز گذشته که با موضوع گردشگری در ایران آغاز شد به مسائلی همچون امکان کاهش 50 درصدی هزینه گردشگری ، ورود غیرقانونی دولت به عرصه قیمت‌گذاری هتل‌ها، حباب 35 درصدی قیمت تمام شده ، رشد قارچ گونه آژانس های گردشگری و ... پرداخته شد.

به گزارش روابط عمومی برنامه مناظره ، اولین مناظره سال جدید عصر روز گذشته 22 فروردین ماه با حضور سید محمد بهشتی مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، امیر حسین جعفری استاد دانشگاه جهانگردی، جمشید حمزه زاده رئیس جامعه هتلداران ایران، احمد رضا عامری مدیر عامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی مسافربری کشور و محمد حسن کرمانی رئیس انجمن صنف دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با موضوع " آیا گردشگری در ایران گران است ؟ " به روی آنتن شبکه یک سیما رفت.
* معدل هزینه‌های سفر در کشور ما بالا نیست
سیدمحمد بهشتی مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در باتدای برنامه با اشاره به موضوع سوال نظرسنجی برنامه  گفت: مشکل اصلی ما زیرساخت‌ها هستند لذا با یک آسیب‌شناسی به این نتیجه می‌رسیم.
وی ادامه داد: به نظر من مشکلاتی که در عرصه گردشگری وجود دارد دلالت از عدم وضعیت مطلوب است.
بهشتی با تاکید براینکه زیرساخت های ذهنی نقش بیشتری نسبت به زیرساخت های کمی دارد ، افزود: ما فراموشمان شده که برای چه به سفر می‌رویم و مقصد سفر چیست و امروز درگیر مسائلی نظیر امنیت، خوراک و مکان اقامت شده‌ایم.
مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اینکه بیشتر سفرهای امروز مردم ماجراجویانه است ، تصریح کرد: اگر منصفانه نگاه کنیم می‌بینیم معدل هزینه‌های سفر در کشور ما بالا نیست و مشکل اصلی ما این است که خود را با کشورهای پیشرفته نظیر سوئیس مقایسه می‌کنیم.
وی خاطرنشان کرد: آن چیزی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که آیا بهایی که ما می‌پردازیم هم ارزش چیزی که به دست می‌آوریم است یا خیر؟ و باید بدانیم رونق گردشگری مستلزم یکسری زیرساخت‌ها و مقدماتی است.
* توسعه زیرساخت ها نیاز گردشگری کشور است
در ادامه این برنامه امیرحسین جعفری استاد دانشگاه جهانگردی نیز با پرداختن به این موضوع گفت: هزینه‌های سفر و قیمت تمام شده مسافرت تابع یکسری عوامل است که نمی‌توان این هزینه‌ها را با کشورهای دیگر مقایسه کرد لذا زمانی می‌توان این شرایط را با کشورهای دیگر مقایسه کرد که درآمد هر نفر با درآمد کشوری که قرار است مورد مقایسه قرار گیرد برابر باشد.
استاد دانشگاه جهانگردی با تاکید براینکه توسعه زیرساخت ها نیاز گردشگری کشور است ، تصریح کرد: هزینه‌های سفر به میزان درآمد، فصل سفر، آب و هوای کشور، تعداد هتل‌ها، پراکندگی جغرافیایی و گسترش شبکه حمل و نقل جاده‌ای ارتباط دارد.
وی با انتقاد از این موضوع که سفر در کشور ما محدود شده به یکسری زمان‌های مشخص در حالی که سال 365 روز بوده و می‌توان سفر را مدیریت کرد ،اظهار کرد:تنها 50 تا 70 درصد ظرفیت هتل‌ها در طول سال تکمیل  می‌شود که این مهم نشان دهنده این موضوع است که  هتل در نیمی از سال خالی بوده و طبیعی است که صاحبان آن در سایر مواقع حداکثر نرخ قانونی را از مسافرین اخذ کنند.
*نگاه سلیقه ای به گردشگری موجب حباب 35 درصدی قیمت تمام شده
جمشید حمزه‌زاده رئیس جامعه هتل‌داران ایران در ادامه این مناظره با اشاره به اینکه متأسفانه وضعیت گردشگری ایران امروز از آن جهت دچار مشکل شده که یک استراتژی مشخص در این زمینه وجود ندارد، بیان کرد:نداشتن برنامه کامل و جامع در حوزه گردشگری باعث شده تا گردشگری آسیب‌پذیر شده و نگرش‌های سلیقه‌ای و جزیره‌ای در آن وجود داشته باشد.
وی  با بیان اینکه دولت باید با همکاری مجلس، دانشگاه‌ها، بخش خصوصی و رسانه‌ها اقدام به تدوین یک استراتژی جامع برای سفر کنند ،اظهار کرد: متأسفانه بررسی‌های ما نشان می‌دهد که امروز قیمت سفر 35 درصد بیشتر از قیمت تمام شده است در حالی که می‌توان با داشتن یک برنامه جامع نرخ خدمات را پایین آورد .
*وجود 20 هزار اتوبوس در کشور
احمدرضا عامری مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی مسافربری کشور در ادامه این مناظره گفت: یکی از شاخص‌های توسعه رشد حمل‌ونقل عمومی است.
وی با بیان اینکه در دوره هدفمندی یارانه‌ها هم ما یک روز صبح گازوئیل را لیتری 165 ریال خریدیم و 12 شب همان روز این عدد به 1500 ریال رسید اما ما همچنان تعهداتمان را عملی کردیم و اجازه ندادیم تا اتفاقی بیفتد، افزود: 2 هزار شرکت حمل‌ونقل جاده‌ای در کشور وجود دارد.
عامری اشاره کرد : حوادث جاده‌ای ناوگان حمل‌ونقل کشور در نوروز شاهد کاهش 50 درصدی حوادث نسبت به مدت مشابه سال قبل بود.
وی افزود: بر اساس اطلاعات موجود ما در کشور 200 هزار تخت که در مقایسه با جمعیت کشور می‌شود چیزی حدود 350 هزار نفر به ازای یک تخت است.
*دولت باید رو در رو با دست‌اندرکاران صنعت گردشگری بنشیند و چاره‌اندیشی کند
محمدحسن کرمانی رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی کشور در ادامه برنامه گفت:چرا سفر گران است و عده کمتری به سفر می‌روند این است که سفر در سبد خانوار قرار نگرفته و به همین دلیل ما مجبوریم به اندازه قیمت تمام شده از شهروندان پول دریافت کنیم.
کرمانی با بیان اینکه  امسال  در ایام نوروز شاهد فروش بلیط هواپیما به مقصد کیش به قیمت 7 هزار تومان بودیم در برخی از زمان‌های سال هم شاهد آن هستیم که بلیط مسیری که 300 هزار تومان ارزش دارد 25 هزار تومان فروخته می‌شود ، افزود :متأسفانه صنعت گردشگری فقط نام صنعت را به دنبال می‌کشد و ما به هیچ عنوان به اندازه سایر صنایع نظیر صنعت نفت و صنایع دیگر برای این صنعت اهمیت قائل نشده و برنامه‌ریزی نکرده‌ایم.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی کشور تصریح کرد: دولت باید رو در رو با دست‌اندرکاران بنشیند و چاره‌اندیشی کند.
*دریافت 100 درصدی عوارض و مالیات  از هتلداران
جمشید حمزه‌زاده رئیس جامعه هتلداران اظهار داشت: سیاست‌های ما غلط است یکسری در حوزه هتلداری سرمایه‌گذاری می‌کند و می‌بینیم اولاً زمین گران است و اکثر هتل‌های ما که سالیان سال سرمایه‌گذاری کردند نیمه‌تمام مانده، بانک‌ها وام نمی‌دهند و مجبورند از بخش خصوصی وام بگیرند و گرفتن مجوز از شهرداری در این خصوص سخت است و  عوارض‌ها نیز بسیار بالاست.
وی افزود: خیلی از هتل‌های 5 ستاره نیاز به تجهیزات استاندارد دارد و بزرگترین مشکل وارد کردن تجهیزات از گمرک است و این در حالی است که 100درصد عوارض را می‌گیرند.
رئیس جامعه هتلداران گفت: از هتلداران 8 درصد ارزش افزوده می‌گیریم و این را آنها از مشتریان می‌گیرند در حوزه مالیات واقعاً مشکل اساسی داریم و با مجلس شورای اسلامی درگیر هستیم.
وی افزود: الان یک تفاهم ملی در گردشگری نداریم و می‌بینیم امروز یک سازمان و فردا سازمان دیگری تصمیم می‌گیرند قبل از عید متوجه شدیم در لایحه سی‌امین سال 93 همه هتل‌ها باید 5 درصد از درآمد خود را به شهرداری‌ها بدهند و ما دو ماه درگیر بودیم تا این را حذف کنیم که این سبب  افزایش 15 درصدی هزینه‌ها می‌شود همچنین در مجلس تصویب شده امکانات گردشگری از مالیات معاف شوند.
وی ادامه داد: این در صورتی است که در ترکیه هتل‌ها از مالیات و عوارض گمرکی معاف هستند و تسهیلات بانکی با 4 درصد ارائه می‌شود. حالا در نهایت دفاتر گردشگری و جهانگردی مجبور هستند این را دخالت دهد و نهایتاً نرخ سفر افزایش می‌یابد.
*مشکل اصلی صنعت گردشگری ، از نبود زیرساختهای ذهنی تا سفر برای جوجه کباب !
در بخش دیگری از برنامه ، بهشتی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه به اعتقاد شما مردم در نظر‌سنجی‌ها آیا به گسترش زیرساخت‌ها رای می‌دهند و یا نظارت بر نرخ‌گذاری‌ها پاسخ داد به نظر من هیچ‌کدام از این موارد  راه حل مشکل گردشگری کشور نیست و اگر مردم به سوال شما پاسخ دادند صرفاً به شما احترام گذاشتند.
جعفری و عامری در پاسخ به این سوال گفتند: توسعه زیرساخت‌ها نکته مهمی است که باید به آن توجه شود.
در ادامه این برنامه سید‌محمد بهشتی مشاور رئیس‌ سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در پاسخ به این سوال مجری که چه کسی باید این مشکل را مرتفع کند گفت: حاکمیت مسئول انجام این کار است و باید زیرساخت‌های ذهنی را مرتفع سازد.
وی با تاکید براینکه افرادی با گسترش گردشگری خارجی مخالف هستند و باید حاکمیت تلاش کند تا این سوءتفاهم‌ها مرتفع شود ، افزود : آن وقت شاهد افزایش ورود گردشگران خارجی به کشور خواهیم بود.
مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: مسئولان نباید مشکل اصلی گردشگری را گم کنند. ما در ایامی مانند نوروز شاهد حجم زیاد سفرها هستیم اما سوال من این است که آیا این سفرها، سفرهای مطلوب است؟ و آیا واقعاً سفرهای داخلی ما سفرهای باکیفیتی است؟
بهشتی افزود: سفر یعنی به دیدار جایی یا کسی رفتن اما آیا در سفرهای داخلی مردم ما به دیدار کسی یا جایی می‌روند یا به دیدار جوجه‌کباب می‌روند؟!
وی تصریح کرد: حتی متأسفانه مردم وقتی به شمال سفر می‌کنند اسامی مناطق گردشگری را نیز به خوبی یاد نمی‌گیرند و حقیقتاً سفر مردم کشور ما به شمال برای اهالی گیلان و مازندران جز تولید زباله و ایجاد ناهنجاری موهبت دیگری ندارد.
مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی افزود: کلاردشت که روزگاری قطعه‌ای از بهشت بود هم‌اکنون به قطعه‌ای از جهنم تبدیل شده است و عین این کار را با مازندران هم انجام دادیم این مسیر باید مورد تجدید‌نظر قرار گیرد و به اعتقاد من تجدید‌نظر در زیرساخت‌های ذهنی می‌تواند تا حدودی به رفع این مشکلات کمک کند.
*از رشد قارچ گونه آژانس های گردشگری تا کمبود هتل های استاندارد
امیرحسین جعفری، استاد دانشگاه جهانگردی در ادامه برنامه با اشاره به نرخ سفرهای نوروزی گفت:مردم فکر می‌کنند تمام هزینه‌های گردشگری برای آژانس‌های گردشگری سود است اما اگر هزینه‌یابی شود مشخص می‌شود که یک تور اجزای متفاوتی دارد و یک آژانس تورگردان پس از کنار گذاشتن این اجزا یک کارمزد به آن اضافه می کند و به این ترتیب قیمت تمام شده به دست می‌آید.
جعفری ادامه داد: متأسفانه هر روز صبح یک آژانس مسافرتی در کشور ایجاد می‌شود و مشکل اینجاست که تمام درخواست‌کنندگان مجوز تاسیس آژانس داده می‌شود.
جعفری افزود: بنابراین قیمت‌هایی که آژانس‌ها اعلام می‌کنند تابعی از تورم و هزینه کارمندان و مواد غذایی است .
این استاد دانشگاه ادامه داد: در نوروز سال جاری هزینه سفرهای داخلی با هزینه سفر به کشوری مانند ترکیه مقایسه می‌شد اما ما در ایران مجموعا شاید 200 هتل 4 ستاره داشته باشیم اما در ترکیه هتل‌های زیاد‌تری وجود دارد و همین موضوع باعث می‌شود تا قیمت‌ها کاهش پیدا کند.
جعفری افزود: بنابراین هزینه سفر در ایام عید بالا می‌رود و اگر این سفرها را مردم در طول سال انجام دهند هزینه یک میلیون و 100 هزار تومانی می‌تواند تا 500 هزار تومان کاهش پیدا کند.
*از مخالف برخی افراد با توریستهای خارجی تا 20 میلیون گردشگر در افق 1404
احمدرضا عامری مدیرعامل شرکت‌های تعاونی مسافربری کشور قیمت یک دستگاه اتوبوس مسافربری را 600 تا 800 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: این در حالی است که قیمت اتوبوس در سال 89 حداکثر 200 میلیون تومان بوده حال اگر ما بخواهیم در یک مسیری که نرخ بلیت آن مثلاً 15 هزار تومان است با 30 مسافر حرکت کنیم استهلاک اتوبوس بسیار بیشتر از درآمد حاصل می‌شود.
وی گفت: این روزها سفرهای تفریحی کم داریم به طوری که اگر دانشگاه آزاد تعطیل شود روی اشتغال ما تأثیر زیادی می‌گذارد.
در ادامه محمدحسن کرمانی، رئیس انجمن صنفی دفاتر خدماتی مسافرت با اشاره به برنامه چهارم توسعه گفت: طبق این برنامه قیمت‌گذاری تنها بر روی کالاهای اساسی انجام می‌شود و نباید روی سفر از سوی دولت قیمت‌گذاری صورت گیرد چرا که سفر کالا محسوب نمی‌شود.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدماتی مسافرت افزود: سالهاست ما گفته‌ایم عده‌ای مخالف توسعه گردشگری و رونق آن در داخل کشور هستند اما باید مشخص شود که چه کسی می‌خواهد با این مخالفان مفاهمه‌ای به امضا برساند ما می‌دانیم عده‌ای مانع ورود توریسم به کشور هستند.
وی به ملاقات خود با یکی از مسئولان دستگاه قضایی اشاره کرد و گفت: در این ملاقات به این دوست گفتم ما قبول داریم که در برخی از تورهای کوتاه‌مدت ما اتفاقات ناشایستی رخ می‌دهد اما چرا بعد از رخ دادن این اتفاقات آژانس را اذیت می‌کنید بیایید و با مدیریت خود این مباحث را حل کنید.
کرمانی لزوم وجود زیرساخت و گردشگر را بازی مرغ و تخم‌مرغ دانست و گفت: زمانی شخصی در این کشور از احداث 400 هتل 5 ستاره خبر داد. اصلاً یکی بگوید این آدم از کجا این حرف را زده به طوری که هیچ کس نیز او را بازخواست نکرد که این حرف روی چه مبنایی زده شده است. حالا که دوره او به اتمام رسیده بیاید یکی از آن هتل‌های 5 ستاره را به ما نشان دهد.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدماتی مسافرت یادآور شد: طبق چشم‌انداز 1404 باید در آن سال 20 میلیون گردشگر در کشور سالانه رفت‌وآمد کند اما امروز یکی پیدا می‌شود و واقعیت را بگوید که در کجا قرار داریم.
در این بحث عامری در پاسخ به کرمانی گفت: جمعیت عراق اکنون دو سوم شیعه است و ما می‌توانیم از ظرفیت آنها استفاده کنیم مثلاً اتوبوس‌هایی به عراق بفرستیم تا مسافر را به کشور بیاورد. این درست نیست که برخی مسائل امنیتی را بهانه می‌کند. من می‌گویم که مسافران عراق را باید به راحتی برای شهرهای مذهبی خود پذیرش کنیم.
*ورود دولت به عرصه قیمت‌گذاری هتل‌ها غیرقانونی است
در ادامه مناظره امروز درباره صنعت گردشگری ایران در شبکه یک سیما نوبت به پرسش بینندگان از میهمانان حاضر در این مناظره شد.
یکی از بینندگان از بهشتی مشاور رئیس سازمان گردشگری پرسیده بود آیا تغییرات مکرر در راس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اجازه رفع موانع موجود در زیرساخت‌ها را می‌دهد یا خیر که بهشتی گفت: این موضوع خیلی آزار‌دهنده و نامیمون است.
وی گفت: تغییرات مکرر در حوزه مدیریت باعث می‌شود ما شاهد بی‌ثباتی مدیریتی و عدم رونق گردشگری باشیم.
وی گفت: گردشگری بوته گوجه فرنگی نیست که در 6 ماه به ثمر برسد بلکه درخت گردویی است که برای گرفتن نتیجه مناسب از آن باید صبر و تلاش کرد.
یکی از بینندگان از حمزه زاده، رئیس انجمن هتل‌داران کشور درباره واقعی نبودن قیمت هتل‌ها پرسید که وی پاسخ داد: خوشبختانه در زمینه ارائه خدمات در هتل‌ها امسال شاهد کمترین میزان نارضایتی بودیم.
وی افزود: ورود دولت به عرصه قیمت‌گذاری هتل‌ها غیرقانونی است و فقط می‌تواند اقدام به نظارت بر ارائه درست خدمات کند.
*همسایه ها یاری کنند تا سازمان میراث، مسافرداری کند
در ادامه اولین مناظره سال 93 با موضوع هزینه‌های گردشگری در کشور از میهمانان حاضر در مناظره سوالی مطرح شد مبنی بر اینکه افزایش نرخ حامل‌های انرژی با وضعیتی که هم‌اکنون در گردشگری کشور وجود دارد، آیا باعث افزایش دوباره هزینه‌های سفر می‌شود یا خیر؟
سید‌محمد بهشتی، مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در پاسخ به این سوال گفت: مطابق قانون باید قانون هدفمندی یارانه‌ها عمل شود و عمل کردن به این قانون باعث افزایش قیمت‌های حامل‌های انرژی می‌شود و در تمام بخش‌ها نیز تأثیر خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: حتی این افزایش قیمت‌ها تا قیمت سوپی که در رستوران‌ها سرو می‌شود نیز تأثیر خواهد گذاشت ولی من باز می‌خواهم تأکید کنم که مشکل ما مشکل کمیات نیست بلکه مشکل کیفیت و زیرساخت‌های فرهنگی کشور ماست.
بهشتی افزود: هزینه‌های سفر در کشور ما با توجه به قدرت خرید مردم بالاست اما هم‌اکنون شرایط به گونه‌ای است که مردم سوال می‌کنند با پولی که دارند می‌توانند به آنتالیا سفر کنند یا به شهر کیش؟ پس قدرت خرید همچنان در مردم وجود دارد.
در ادامه این برنامه احمد‌رضا عامری، مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی مسافربری کشور ادامه داد: قیمت حامل‌های انرژی پس از اجرای هدفمندی یارانه‌ها باید اعلام شود تا ببینیم چند درصد تأثیر‌گذار خواهد بود. وقتی قیمت حامل‌های انرژی افزایش پیدا می‌کند حتی قیمت سوپ رستوران‌ها نیز گران می‌شود و این موضوع به مدیریت نیاز دارد.
در ادامه برنامه مناظره یکی دیگر از خبرنگاران با اشاره به ناامنی جاده‌ها و غیراستاندارد بودن خودروها پرسید چرا سازمان میراث فرهنگی به عنوان متولی گردشگری با مقوله خودروها و جاده‌های غیراستاندارد برخورد نمی‌کند؟
سید‌محمد بهشتی در پاسخ به این سوال گفت: البته در حوزه گردشگری بسیاری از دستگاه‌ها دخالت دارند. درست است که موضوع گردشگری به این سازمان مربوط است اما سازمان‌های هماهنگ‌کننده دیگری نیز در برنامه‌ریزی‌های سفر دخالت دارند و مثل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور مثل «همسایه‌ها یاری کنید تا من شوهرداری کنم است» چرا که سازمان میراث فرهنگی صرفاً هماهنگ‌کننده است و زمانی می‌تواند کار خود را به درستی انجام دهد که بقیه دستگاه‌ها نیز همکاری داشته باشند.
* قوانین بعد از تصویب در کمدها خاک می‌خورند/ امکان کاهش50 درصدی هزینه‌ها
در ادامه مناظره درباره صنعت گردشگری یکی از خبرنگاران سؤال کرد چرا توریست‌های خارجی بعد از ورود به کشور دچار سردرگمی می‌شوند و چرا مردم دنیا از لحاظ گردشگری ایران را نمی‌شناسند؟
کرمانی رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی گفت: در پاسخ به قسمت اول باید دید که آیا ایشان تحقیقاتی میدانی انجام داده و متوجه شده است که توریست‌ها دچار سردرگمی می‌شوند یا خیر؟ که اگر تحقیقات میدانی باشد باید به این مسئله پرداخته شود و در جهت رفع آن برآییم.
کرمانی ادامه داد: اگر موضوع موردی باشد باید دید که آن توریست میزبان داشته یا خیر؟ که اگر میزبان داشته باشد سردرگمی تقصیر میزبان است و اگر میزبان نداشته طبیعی است که دچار سردرگمی می‌شود ما نیز زمانی که به صورت انفرادی به کشوری سفر می‌کنیم دچار سردرگمی می‌شویم.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی در ادامه به افزایش قیمت حامل‌های انرژی نیز اشاره کرد و گفت: در کشور ما قوانین تصویب می‌شود و بعد از تصویب در کمد نگهداری می‌شود و هیچگاه اجرا نمی‌شود. قانون برنامه پنجم توسعه دولت را مکلف کرده که در سال اول اجر متنوع‌سازی نرخ حمل‌ونقل هوایی را انجام دهد و در سال سوم آزادسازی قیمت‌های حمل‌ونقل را اجرایی کند. ما مشاهده می‌کنیم که رویکرد قانونگذار آزادسازی نرخ حمل‌ونقل است.
حمزه‌زاده افزود: مشکل ما این است که در کشور ما سفر به صورت عادلانه توزیع نشده و مقاصد محدود است به خاطر همین گردشگری ما صدمه دیده و گران شده است.
وی افزود: ما باید مقاصد سفر را افزایش دهیم تا سفر ارزان شود. من اینجا می‌گویم که اگر سفرها در زمانی غیر از پیک مسافرتی انجام شود همه عوامل آمادگی دارند تا 50 درصد تخفیف در هزینه‌ها ارائه دهند.
*الگوی کشور ما گردشگری فرهنگی است
امیرحسین جعفری استاد دانشگاه در پاسخ به سؤال یکی از حاضران در جلسه که چرا توریست‌های خارجی به ایران سفر نکرده یا کم سفر می‌کنند گفت: شناختی که از ایران در کشورهای خارجی است بر اساس جوسازی بد است. مثلاً در نمایشگاه خارجی آی‌تی‌بی در برلین که آژانس‌ها و هتلداران خودشان را معرفی می‌کردند همین امسال غرفه ایران غرفه‌ای 120 متری بود ولی یک کشور ساده عربی و آفریقایی غرفه‌ای بین هزار تا 2 هزار متری داشت.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدماتی مسافرتی گفت: سال 2004 در برلین 720 متر نمایشگاه ایجاد کردیم و امسال 120 متربود.
بیدگلی، مشاور رئیس اتحادیه هتلداران از بهشتی، مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری پرسید: آقای بهشتی شما گفتید زیرساخت‌های سند گردشگری اشکال دارد حالا سازمان گردشگری به عنوان متولی سفر چه برنامه‌هایی برای مردم دارد؟
بهشتی پاسخ داد: سازمان میراث فرهنگی باید در ایجاد زیرساخت‌ها تلاش کند اما باید نگاه راهبردی داشته باشیم و رسانه‌ها، دانشگاه و دستگاههای مختلف مسئولیت دارند.
وی افزود: در کشور یک گروه طرفدار گردشگری هستند و وقتی صحبت می‌شود، از ارزش اشتغال و وضعیت این صنعت در کشورهای دیگر صحبت می‌کنند و مخالفی وجود ندارد که توسعه گردشگری اشتغال ایجاد نمی‌کند و منکر نیستند بلکه در رسانه‌ها وجود دارند و در آفتاب هستند.
وی ادامه داد: می‌خواهم این سؤال را مطرح کنم که کشورمان استعداد چه الگویی از گردشگری را داد، مسلماً الگوی ما الگوی گردشگری فرهنگی است که هم بهره فرهنگی و هم بهره اقتصادی دارد.
در پایان مناظره 71 درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی معتقد بودند توسعه زیرساخت‌ها و شفاف‌سازی نرخ‌ها عامل پیشرفت صنعت گردشگری است.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار