کد خبر: 1167843
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۹
فرانسه که یکی از بزرگترین مراکز نژادپرستی و اسلام‌هراسی در قاره اروپاست، این روز‌ها در اضطرار و التهاب است و دوگانگی سیاست‌های حقوق بشری پاریس برملا شده است.

یوسف سهیلی
اختصاصی جوان آنلاین، در پنجمین شب اعتراضات فرانسه به دنبال کشته شدن یک نوجوان ۱۷ ساله آفریقایی‌تبار به دست پلیس فرانسه، ظاهرا به دلیل استقرار ده‌ها هزار افسر پلیس، التهاب اعتراضات کمتر از روز‌های پیش بوده است.
دوات فرانسه که درطول سالیان گذشته همیشه با ادعای حقوق بشر چه در مذاکرات پیرامون پرونده هسته‌ای کشورمان و چه در تحولات اجتماعی پاییز ۱۴۰۱ می‌خواست نقش پلیس بد را ایفا کرده و به اصطلاح دایه مهربان‌تر از مادر باشد|، حالا در خیابان‌های پاریس درحال خشونت علیه مردم کشورش است و پلیس به خودرو‌های زرهی و بالگرد برای کنترل اوضاع اعتراضات متوسل شده است.
تاجاییکه خبرگزاری رویترز، گزارش داد شامگاه شنبه حدود ۴۵ هزار پلیس از جمله نیرو‌های ویژه در خیابان‌ها به همراه یگان‌های ویژه و خودرو‌های زرهی مستقر بودند و بر فراز شهر‌هایی نظیر پاریس، لیون و مارسی هلیکوپتر‌هایی مشاهده شدند.
ساعت ۰۱:۴۵ بامداد یکشنبه، وضعیت آرام‌تر از چهار شب گذشته بود، اگرچه تنش‌ها و درگیری‌ها همچنان در مرکز پاریس، مارسی، نیس و شرق استراسبورگ پابرجا بود.
شنبه شب بزرگترین نقطه بحرانی مارسی بود؛ جایی که پلیس گاز اشک‌آور شلیک می‌کرد و درگیری‌های خیابانی میان جوانان و نیرو‌های پلیس تا اواخر شب ادامه داشت.
در پاریس پس از آنکه در شبکه‌های اجتماعی فراخوانی برای تجمعات در خیابان شانزلیزه منتشر شد، پلیس این کشور تمهیدات امنیتی را در این خیابان افزایش داد. خیابان اصلی که اغلب مملو از توریست‌ها بود، این بار با نیرو‌های امنیتی و ایست‌های بازرسی پر شده است.

اضطرار و التهاب در فرانسه/ پلیس بد اروپا غرق در بحران است
وزیر کشور فرانسه در توییتی اعلام کرد: پلیس ۴۲۷ "شورشگر" را از روز شنبه تا یکشنبه دستگیر کرده است.
مقامات محلی در سرتاسر کشور محدودیت‌هایی را علیه تجمعات وضع کردند و به حمل و نقل عمومی دستور دادند تا فعالیت خود را در عصر متوقف کنند و مقرراتی را برای آمد و شد اعمال کردند.
فابین روسل، رهبر حزب کمونیست فرانسه روز شنبه گفت که دسترسی به شبکه‌های اجتماعی باید تحت قوانین کشور محدود شود.
وی تصریح کرد: ما باید نقش شبکه‌های اجتماعی را بررسی کنیم. وقتی که شرایط در کشور متشنج است، این شبکه‌های اجتماعی باید متوقف شوند. من ترجیح می‌دهم که وضعیت اضطراری در شبکه‌های اجتماعی اعلام شود.
وزیر دادگستری فرانسه اظهار کرد که ۳۰ درصد از بازداشت شدگان زیر ۱۸ سال سن دارند.
طبق گزارش‌ها، در شهر لیون، سومین شهر پرجمعیت فرانسه خودرو‌های زرهی مستقر شدند و بر فراز این شهر هلیکوپتر‌هایی مشاهده شد.
طبق اطلاعیه وازرت کشور فرانسه، ۱۳۰۰ معترض به خشونت‌های پلیس طی ناآرامی‌های دو روز جمعه و شنبه در شهر‌های مختلف این کشور بازداشت شدند.
براساس گزارش یورونیوز، همزمان با درگیری معترضان با پلیس، برخی افراد در میانه ناآرامی‌ها در شهر‌های گرونوبل، لیون، مارسی و سنت‌اتین دست به غارت فروشگاه‌های بزرگ، به ویژه سرقت از مغازه‌های پوشاک و تلفن زدند.
در لیون، حدود بیست محل کسب و کار مورد سرقت قرار گرفتند و در سنت‌اتین، معترضان ویترین مغازه‌ها را با سنگ یا اشیاء فلزی شکستند و وارد چندین فروشگاه لباس و جواهرات شدند.
شهردار مارسی، دومین شهر بزرگ فرانسه جمعه شب در مواجهه با شدت خشونت‌ها و غارت فروشگاه‌ها درخواست اعزام فوری نیرو‌های کمکی کرد.
شبکه خبری فرانس۲۴ در گزارشی نوشته است که اعتراضات در فرانسه بار دیگر بحث خشونت‌های پلیسی در نهاد‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل را مطرح کرده است؛ جایی که این بار انگشت اتهام به سوی مقامات دولتی و مسئولان امنیتی در فرانسه نشانه رفته است.
فعالان و نهاد‌های حقوق بشری پیشتر نسبت به تشدید و تداوم خشونت‌های پلیسی در فرانسه هشدار داده بودند.
خشونت‌ها در حالی شهر‌های فرانسه شدت گرفته که این کشور پاییز امسال میزبان جام جهانی راگبی است و پاریس تابستان سال آینده باید از بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ میزبانی کند؛ موضوعی که برقراری وضعیت اضطراری را با توجه به محدودیت‌های ناشی از آن در این کشور پیچیده‌تر می‌کند.

اضطرار و التهاب در فرانسه/ پلیس بد اروپا غرق در بحران است

در این میان، موضع رئیس‌جمهور این کشور در خصوص نقش شبکه‌های اجتماعی در آشوب‌های خیابانی این کشور قابل تامل است. مکرون به صراحت از نقش رسانه‌های نوین در دامن‌زدن به اعتراضات فرانسه صحبت کرده و در پی اعمال محدودیت‌ها برای کاربران شبکه‌های اجتماعی است. این را در کنار موضع او نسبت به وقایع پاییز سال گذشته ایران قرار دهیم تا به استاندارد‌های دوگانه غرب پی ببریم و عجیب آنکه در همان مقطع، این مواضع به‌ظاهر دموکراتیک غربی‌ها، دل برخی از هموطنان ما را ربوده بود!
در همین رابطه، عبدالباری عطوان تحلیلگر مسائل سیاسی با انتشار یادداشتی در روزنامه الکترونیکی رأی الیوم به این تحولات پرداخت و نوشت، اعتراضات و اقدامات خشونت‌باری که فرانسه این روز‌ها شاهد آن است، به خاطر قتل یک جوان پناهنده توسط پلیس نیست، بلکه معلول خشم شدید ناشی از ظلم و تعدی نیرو‌های امنیتی و همچنین شرایط غیر انسانی است که مهاجران در این کشور با آن روبرو هستند.

اسلام‌هراسی در قاره اروپا

در این گزارش آمده است، به خاطر افزایش اقدامات تحریک‌آمیز، فرانسه یکی از بزرگترین مراکز نژادپرستی و اسلام‌هراسی در قاره اروپاست و قتل این پناهنده الجزایری، فقط خشم فروخورده مردم فرانسه را منفجر کرد؛ زیرا تورم امان مردم این کشور را بریده است و سردمداران فرانسوی نیز قادر به کنترل آن نیستند. این رخدادها، به معنای واقعی کلمه یک جنگ است؛ زیرا با وجود استقرار ۴۵ هزار پلیس و نیروی امنیتی، اعتراضات همچنان ادامه دارد.
در جریان این اعتراضات، بیش از دو هزار خودرو به آتش کشیده شده، صد‌ها مغازه در پاریس غارت، بیش از دو هزار نفر بازداشت و بیش از ۲۰۰ پلیس زخمی شدند و انتظار می‌رود که بر این آمار و ارقام افزوده شود. پناهندگان در فرانسه، شرایط رقت‌باری دارند و به حاشیه رانده می‌شوند؛ به ویژه مسلمانان.
گفتنی است؛ اعتراضات در فرانسه در واکنش به مرگ نوجوان که الجزایری الاصل ادامه دارد و بار دیگر تنش‌های نژادی شدید در فرانسه مدرن را برملا شده و انتقادات از پلیس که مدت‌ها متهم به جدا کردن اقلیت‌هاست، افزایش یافته است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار